Na nastavení jsem nebyl, protože mi pán Synovec napsal, ža nejednou chce každej seřídit Sigmu a má jich tam nějak moc. Jelikož dělám v práci, kde na mě každej tlačí aby to bylo hotový včera, tak jsem si řekl, že budu lepší a domluvím se s ním pak. Pevný ohnisko by mi snad ani nevadilo a šroubek..? Fotim akce kde by si mohl mít puštěnou motorovku a nikdo by si toho nevšimnul

Nicméně je tu skutečnost, že jsem zkusil zaostřit několikrát (20+) na stejnou vzdálenost a na stejnou věc a výsledky byly nekonzistentní. Třeba se to po nastavení zlepší.
AF rozhodně není rychlejší než SDM u *16-50, možná se točí stejně rychle, ale Sigma má delší dráhu.. Dobře je to vidět, když Sigma "proostří" a dá si celej rozsah tam a zase zpátky. Kvalitu a rychlost AF bych spíš srovnával s *50-135, což je patrně nejpomalejší sklo s SDM. Sklo chci i na momentky a to se obávám nebude stíhat. Výborně se hodí třeba na takový "skoro mokro", kdy se dá jít hodně blízko a výstup je i na plnou díru plný detailů + máš víc pokusů.