laurel píše:Lukas, to mas pravdu. s pevnym sklem clovek musi vic koukat, nachazet si misto tak aby se mu kompozice vesla. Coz je urcite kreativnejsi, nicmene sam asi vis, kolik je na svatbach prostoru, kor kdyz je to jen prijezd, obrad a pak tak 2 hodky parovky. Tam moc casu na prehazovani neni a kor kdyz svatebcani se ti nekde motaj, lezou ti do zaberu a oddavajici chvata na obed, tak mas kliku, kdyz stihnes dobre odfotit zaklad, na nejake kreativni veci uz moc cas neni.
V tomhle je vyhoda zoomu naprosto neodiskutovatelna. Najdu si misto, ktere vyhovuje a uz si jen ridim priblizit, oddalit, maximalne nekre presunout a opet. Nestane se mi, ze se musim podivat na fotak, pri vymene a tim bych prosvihl zaber, ktery by sem i libil.
Na ottazku a fotil si uz nekdy svatbu pevnym sklem? ANO fotil, v male novoborske radnici s DA 35mm F 2,4 AL a bylo to hooodne natesno a kolikrat by clovek vylezl az na strop. Pro mne hodne nepohodlne.
Ale je to jen muj nazor. nekomu to muze vyhovovat.
btw. kde si prisel k tomu obrazku wedding photojurnalist?
No ja pouzivam len jediny zoom a to 50-135. Inak vsetko davam na pevne skla. Samozrejme je to o pristupe. Ja si zvycajne najdem kompoziciu a cakam kym sa tam nieco stane

. Osobne nezastavam nazor, ze fotograf ma stat na jednom mieste a cvakat odtial a zoomovat ale ako sa pise sto ludi sto chuti.
No co sa tyka obrazku tak ten je k dispozici clenom Wedding Photojournalist Association.