s redukciami na Pentax PK je to problemovejsie, pri niektorych je nutny opticky clen (co neprispieva obrazu) a drtiva vacsina je iba pre manualne ostrenie (to ma nebavi), o AF redukciach na PK nemam prehlad.
Samyang 85/1,2 a 50/1,2 su cisto manualne skla, takze o tie som sa ani nezaujimal.
este s K-1 II a Limited sklami 31, 43 a 77 som fotil sefovi oslavu, fotky sa pacili, o chvilu mu pojdem fotit dalsiu oslavu, ale uz s A7R3 + Sigmy 24 a 50 ART + Samy85/1,4 AF, tak aspon ten novy Samyang vyuzijem.
...paradox je, ze na drahe original Sony skla nemam peniaze (nedam ich, dokoncujem dom).
Realtime Animal EyeAF je len automat, co sa snazi na scene najst nieco ako oci, dake typy zvierat to chyti (pes,macka), niektore nie, pri sliepkach to nechyta oko, ale akysi zhluk AF bodov ukazuje.
odpad je, ale vzdy si viem dake ostre fotky vybrat. tak isto, ako som si vedel vybrat aj pri Pentaxe K-1 II a FaceDetection na ludi v LiveView.
Samyang 85/1,4 AF FE, JPGy z fotaku
protisvetlo na f1,4, vysledok je fajn, na portrety je to OK
protisvetlo na f14,ked sa vhodne fotak otoci,je to OK, ked nie,je to hroza
tam kde sa ostri aj na f1,4, je ostrost velmi dobra (skusal som typicke umiestnenie pri portete na oci)
fotenie do dialky na nekonecno (ostril som na vysielac Kamzik), f1,4 je pouzitelna,ale ziadny zazrak,tak ale je to portretne sklo. na f4 je snimka ostra celoplosne, na f11 uz zacina difrakcia (fotku som ale zmazal)
povodny manualny Samyang 85mm f/1.4 AS IF UMC na Pentax nebol ovela horsi ako tento novy. mal teda trosku mensiu ostrost na f1,4 aj kontrast, ale za tie prachy dobru sluzbu urobi.
Sony A7 IV + A6000 + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN