Když už se Jindra pochlubil s limetkou, pochlubím se taky.

To si tak večer sedím u počítače a kochám se přírůstky na účtu, když mě napadlo, že prachy jsou vlastně oběživo a měly by se taky občas pustit do světa, aby zase jiné mohly dorazit ke mně. Pročež kliknu na Paladix, protože co kdyby tam bylo něco zajímavého? Bylo. Volám manželku, že tady mám právě Ježíška a ona, snad pod vědomím, že nedávno účet vysávala dost zdatně právě ona, na to řekla jen - tak jo. Proběhlo pár mejlů a jedna finanční transakce a v neděli už jsem si v Krkonoších hrál s HD DA 20-40/2,8-4,0 Ltd. První dojmy? Řeknu vám, mohli ti kluci šikmooký udělat ten ohniskový rozsah aspoň 10 - 200 mm a lamely clony stříhat podle pravítka a ne kružítkem, hvězdu s tím opravdu pořádnou neuděláte. Ale jinak, jako fakt dost dobrý.
Teď bude zase chvilka pauzy, pak by to chtělo ještě 70/2,4 Ltd.... (a to přitom fotím tak, že by mi měl stačit trochu lepší kompakt, ale když já si pořád ještě rád hraju).
K-70, Pentax HD DA 16-85/3,5-5,6 ED DC WR, smc Pentax DA 15mm F4 ED AL Ltd, smc Pentax DA 55-300mm F4.5-5.8 ED, HD PENTAX-DA 20-40mm F2.8-4 ED Ltd., Pentax SMC D FA 50 mm f/2.8 Macro