Příspěvek
od lennyl » 01 říj 2017, 02:02
ano, battery grip si najskôr vyskusaj. mozno sa ti zapaci, ze sa predlzi drzanie fotaku, K5IIs je nizsia a malicek ruky je uz pod fotakom, keby si mal vacsie/tazsie skla, zrejme by sa ti fotak celkovo ergonomickejsie drzal/bol vyvazenejsi. plus na vysku mas ovládanie preklopene a nemusis vykrucat ruku kvôli spusti.
ja som mal tie gripy na K20D (origo), potom uz Meike znacku na K5 aj K3, aj Nikone D750, ale vzdy som ich aj tak predal. proste som ich az tak nepotreboval, lebo som mal vzdy radsej mensie a lahsie objektivy.
Lens A znamena, ze s nim fotis v automatických aj poloautomatických rezimoch ako s normalnym AF sklom, teda ze ti funguje nastavenie clony priamo z tela fotaku, fotak ti automaticky meria expoziciu, funguje AutoISO...jedine musis manualne ostrit, na potvrdenie pipnutia stredového AF bodu.
...a treba v menu vo fotaku mat povoleny clonovy kruzok (to tam uz bude,kedze s tym sklom sa uz fotilo na tej K5IIs).
este sa najdu seriozni ludia. takze pan je ochotny a zrejme slusny. ja tiez ked predavam techniku, vacsinou pod cenu (lebo si chcem kupit nieco ine a aj tak vzdy je to drahsie a musim doplacat zo svojho) a nafotim vsetko precizne a uvediem vsetky vyhody/nevyhody predaja a teda moje veci su vacsinou ako nove (pokial nepredavam uz nieco co som zohnal z bazaru a nie je to moje od kupy nove).
Sony A7 IV + A6000 + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN