Příspěvek
od al.vlado » 30 pro 2014, 02:27
Nemáš v podpise typ foťáku, ale v tvojom profile som ho našiel. Ak platí, že máš K-x, tak s FA 50/1,4 nebudeš spokojný vôbec. Mal som tiež K-x, potom K-5 a teraz mám K-5 II. Až teraz ho mám rád a zistil som, že je to veľmi dobrý objektív. Na K-x ani na K-5 sa nedalo s ním spoľahnúť na autofokus - mizivé percento pekne zaostrených fotiek.

Jedine ostriť manuálne, alebo cez LV (ostrenie na snímači na kontrast), ale to je na K-x hroooozne pomalé.
Pentaxy do verzie autofokusu Safox X (Pentax K-5 II/s), respektíve možno aj Safox IXi+ (Pentax K-30) mali problémy s vysokosvetelnými objektívmi (priclonenie nepomáha, foťák vždy zaostruje s plnou dierou, až pri stlační spúšte sa aplikuje navolená clona). Od týchto Safoxov je to iná pesnička, zrazu mám v brašni super sklo (ako spomenul aj Adrián), ktorého som sa chcel predtým zbaviť. A počul som, že telo K-3 so Safoxom XI a 24 MPix ho posúva ešte o kus vyššie.
A ešte už spomínaná vec - poriadna kapucňa mu fakt VEĽMI pomáha, lebo bez nej veľmi lahko stráca kontrast, čo potom pôsobí že má mäkkú kresbu, na F1,4 obzvlášť, kde je trošku mäkší naozaj. Ale ktorý veľmi svetelný objektív je na plnej diere ostrý a kontrastný jak žiletka?
Jedna moja fotka s FA 50/1,4 na Pentaxe K-5 II na plnú dieru! Jemný pohyb hojdačky, režim AF-C. Až teraz sa ten objektív dá naozaj plnohodnotne používať, na K-x je to vraždu.
http://pentaxfriends.eu/gallery/display ... play_media
K-1 II + D-BG6 (ex: K-1, K-5 II, K-5, K-x, Zenit 11, Beirette VSN)
Pentax D FA 24-70/2,8, Pentax FA 50/1,4, Pentax D FA 100/2,8 Macro WR,
Pentax D FA* 85/1,4, Pentax D FA* 70-200/2,8, Sigma 35/1,4 ART, Irix 15/2,4 Firefly.
Blesk Pentax AF 540FGZ