Pentax FA 50mm 1,4 nebo DA 50mm 1,8

Vše o sklech

Moderátor: Moderátoři

ggrand
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Re: Pentax FA 50mm 1,4 nebo DA 50mm 1,8

Příspěvek od ggrand » 26 črc 2013, 21:50

To je tak, když někdo "testuje" a není schopný ani přesně zaostřit. Viz hned první dvojce, vlevo je ostrý nějaký otřep na ovladači, kdežto vpravo je zaostřeno blíž. No a pak na clonu 2,8 je tento otřep vlevo ještě méně ostrý než na clonu 1,4...no cement...a jak mu tam všichni pěkně přikyvují.

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

Sikula
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Sikula » 27 črc 2013, 06:53

to ggrand: Jseš si jistý, že má špatně zaostřeno? Nemyslím si, že je tohle uspořádání ideální, zejména proto, že není vidět kde přesně je rovina zaostření. Zároveň mi ale není jasné, jak poznáš, že je ostřeno před, pokud tam "nic" není. Neber to prosím jako útok, pokud bys mi to dokázal objasnit, byl bych Ti vděčen...

ggrand
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od ggrand » 27 črc 2013, 18:51

Dyť to píšu, každý obrázek je zaostřený jinam, takže ostření nezůstalo stejné. Přijde mi, že je pokaždé jinak, jednou trošku tam, pak zas naopak, takže o shift focus nejde. No a že vpravo(první řada) je zaostřeno oproti fotce vlevo před je jasné, protože ten otřep je rozmazaný, kdežto nápisy na ovladači jsou ostřejší než na levé fotce. Přesto si ale myslím, že je zaostřeno za nápisy na ovladači.

Odpovědět

Zpět na „Objektivy“