Online peticia DA*/SDM problem

Vše o sklech

Moderátor: Moderátoři

CyberSammy
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od CyberSammy » 10 pro 2009, 01:18

peppe píše:
elho_cid píše: Co se týče té změny FW, už jsem to psal do jiného vlákna - pokud někomu přestane fungovat objektiv, tak s ním má jít do servisu a ne hackovat FW. Klidně se může stát, že porucha zablokuje i hřídelku, takže když pak uživatel přepne na motor v těle, tak nejen že to nebude fungovat, ale zničí si i AF motor v těle.
No tak fasa, ako vazne to vidite, ja ta poruchovost nejak hromadna? lebo to si fakt na tu 50-135 necham zajst chut...to si radsej dokupim 2 kusky z rady lmt.
Kludne kupuj.. % poruch je nizke, cize mala sanca, ze sa to stane prave tebe.
Panasonic Lumix DMC LZ8, Canon PowerShot A470

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

CyberSammy
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od CyberSammy » 10 pro 2009, 01:21

elho_cid píše:Já se nedivím, já už to o některých těch objektivech slyšel. ale slyšel jsem i opačný názor. Každopádně to nikde v oficiální dokumentaci uvedeno není - protože ringUSM má patentovaný Canon.
Nikon nebo Sigma mohou mít něco podobného, ale není to stejné ringUSM.

Co se týče té změny FW, už jsem to psal do jiného vlákna - pokud někomu přestane fungovat objektiv, tak s ním má jít do servisu a ne hackovat FW. Klidně se může stát, že porucha zablokuje i hřídelku, takže když pak uživatel přepne na motor v těle, tak nejen že to nebude fungovat, ale zničí si i AF motor v těle.
Problem je v tom, ze oprava SDM po zaruke je tak draha ako novy objektiv. Cize moznost prepnut na ostrenie pomocou tela je fajn.. ovsem ak nebude zablokovany cely ostriaci mechanizmus. Navyse ostrenie telom je aj rychlejsie, takze mohla by byt moznost vyberu.

beetle
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od beetle » 10 pro 2009, 09:00

CyberSammy píše:
elho_cid píše:Já se nedivím, já už to o některých těch objektivech slyšel. ale slyšel jsem i opačný názor. Každopádně to nikde v oficiální dokumentaci uvedeno není - protože ringUSM má patentovaný Canon.

Co se týče té změny FW, už jsem to psal do jiného vlákna - pokud někomu přestane fungovat objektiv, tak s ním má jít do servisu a ne hackovat FW. Klidně se může stát, že porucha zablokuje i hřídelku, takže když pak uživatel přepne na motor v těle, tak nejen že to nebude fungovat, ale zničí si i AF motor v těle.
Problem je v tom, ze oprava SDM po zaruke je tak draha ako novy objektiv. Cize moznost prepnut na ostrenie pomocou tela je fajn.. ovsem ak nebude zablokovany cely ostriaci mechanizmus. Navyse ostrenie telom je aj rychlejsie, takze mohla by byt moznost vyberu.
to by ma celkom zaujimalo co taka vymena stoji u pentaxu. mas nejaku konkretnu sumu?
niekde som videl cennik sigmy a tam cela vymena HSM stoji tusim do 250EUR.

CyberSammy
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od CyberSammy » 10 pro 2009, 10:36

beetle píše:
CyberSammy píše:

to by ma celkom zaujimalo co taka vymena stoji u pentaxu. mas nejaku konkretnu sumu?
Zalezi od povahy poruchy.. ak Ti zhori len motor a nic ine nie je pokazene, potom oprava nie je draha. Ak sa vsak ulomi motor od drziaku na tele objektivu, potom je oprava dost draha. Ak je len mechanicka zavada v ostriacom mechanizme, ktora blokuje alebo inak obmedzuje AF, potom je oprava tiez lacnejsia. Casty problem zlyhania SDM je prave vsak zlyhanie konstrukcie uchytenia motorceka a nasledna blokacia AF alebo v tom najhorsom pripade aj MF. Vtedy sa cena za opravu pohybuje vo vyssich cislach. Ak je zhoreny len motor, signalizuje to nejaku mechanicku zavadu na ostriacom mechanizme, ktora stazuje hybanie tymto mechanizmom a preto mala za nasledok zhorenie alebo v tom horsom pripade odtrhnutie motorceka. Dalej sa zistilo, ze prilis caste pouzivanie SDM objektivu vedie k zhoreniu motora a naopak ak SDM objektiv pouzivame prilis malo vedie to k stuhnutiu AF prevodov a tiez naslednemu zhoreniu motora, lebo potrebuje vynalozit vacsiu silu pre pohnutie celym mechanizmom. Tieto problemy sa vsak vyskytuju na malom % objektivov, ale su tam a mali by sa vyriesit, aby problem neprerastol do vacsieho meritka. Jednoznacne sa jedna o zavadu na funkcnom dizajne SDM objektivov. Toto su len postrehy uzivatelov a rozne vyjadrenia po servise zlyhaneho objektivu. Sledujem tuto temu, lebo ja sam som mal problem so 16-50.. jednak opticky a jednak mechanicky. Vymenili mi ho po 1dnom servise a opatovnom zlyhani za novy kus. Zda se, ze je OK. 50-135 mi zatial fici bez problemov.

peppe
Sponzor PFS
Sponzor PFS

Příspěvek od peppe » 10 pro 2009, 20:35

CyberSammy píše: 50-135 mi zatial fici bez problemov.
To je prdlajs platne...otazka ci ti to bude frcat aj po 10 rokov, pokial sa objavuju prilezitostne problemy s SDM uz teraz, co sa bude diat po X rokoch...trochen stracam doveru...
http://dudo.zonerama.com/
K5, K20 a pár sklenárskych skvostov, bižutéria

oumik85
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od oumik85 » 10 pro 2009, 20:48

Bohuzel to je symbol konzumni doby. Vyrobky se zamerne navrhuji tak, aby odchazely po zarucni dobe. Nikoho nezajima zakaznik, ktery jednou koupi a pak spokojene pouziva. V kurzu jsou zakaznici, co nakupuji neustale.
Vyjimkou jsou snad ltd. skla, ktere obsahuji minimum elektroniky a ruznych jinych potencionalnich "kurvitek".

Jeff
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Jeff » 10 pro 2009, 20:52

Nic netrvá věčně, ani láska k jedné slečně :D , ty SDM-kový skla tady nejsou zase až tak dlouho, aby se dal udělat nějakej seriozní závěr, to ukáže čas, možná trochu zbytečná hysterie, protože to by dneska člověk nemohl věřit skoro ničemu...

Jeff
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Jeff » 10 pro 2009, 20:55

abych nezapoměl jediný skla, který mám jsou zatím dve "limky"

CyberSammy
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od CyberSammy » 05 úno 2010, 14:05

Tomáš
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomáš » 05 úno 2010, 15:24

beetle píše:
CyberSammy píše:
elho_cid píše:Co se týče té změny FW, už jsem to psal do jiného vlákna - pokud někomu přestane fungovat objektiv, tak s ním má jít do servisu a ne hackovat FW. Klidně se může stát, že porucha zablokuje i hřídelku, takže když pak uživatel přepne na motor v těle, tak nejen že to nebude fungovat, ale zničí si i AF motor v těle.
Rozflákal jsem 16-50/2.8. Pád na aparát s nasazeným objektivem. Měnili celý vnitřek včetně SDM a stálo to cca 7 500,- Kč tj. cca 250€. Nový ojektiv je i po nynější slevě trochu jinde.
K5, Px DA 15/4 Ltd. Px FA* 24/2, Px DA 35/2.8 Ltd., Px F 50/2.8 Macro, Px DA 70/2.4 Ltd., Px FA* 200/2.8

elho_cid
Admin
Admin

Příspěvek od elho_cid » 18 úno 2010, 23:18

Statistika spolehlivosti objektivů:
http://www.lensplay.com/lenses/lens_defect_results.php

strecha
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od strecha » 19 úno 2010, 00:29

elho_cid píše:Statistika spolehlivosti objektivů:
http://www.lensplay.com/lenses/lens_defect_results.php
Docela zajimavy test a myslim, ze diky metodice testovani a velkemu mnozstvi vzorku ma docela velkou vypovidajici hodnotu. Prakticky neni zadny rozdil mezi P/C/N...takze neni si co zavidet ;)
Take se potvrdila povest objektivu znacky Sigma a pred koupi je nejlepsi si vybirat z co nejvetsiho mnozstvi objektivu...
K10D + grip; smc DA 18-55mm; smc F 50/1,7; smc DA 18-250 mm; Sigma 24-135 mm F2.8-4.5 IF;smc FA 100 mm f/3.5 Macro; Samyang 8mm f/3,5 IF; velbon sherpa 750N; metz 58

elho_cid
Admin
Admin

Příspěvek od elho_cid » 19 úno 2010, 10:34

Tak jsem jim tu statistiku vylepšil se svýma datama. Bohužel jsem tam muset zadat, že jediný z těch objektivů co jsem koupil (Canon, Sigma a Pentax), který musel do opravy po něčem jiném než poškození pádem, byl Pentax.

Odpovědět

Zpět na „Objektivy“