Reklamácia FA 35/2 Fotoškoda

Vše o sklech

Moderátor: Moderátoři

Tomáš Fafek
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Tomáš Fafek » 19 kvě 2009, 22:42

Drahus píše:Pošli im aj telo, oni ti to buď nastavia, že to bude fičať ,alebo ti objektív vymenia.

Treba byť veľmi tvrdý na nich, už odmietam hyenistické dištancovanie sa servisov od tejto FF/BF chyby!! Je to vrcholne smiešne a nekorektné od či už predajcov, alebo autorizovaných servisov, že nedokážu uznať chybu ich technológie a techniky, pri ktorej nefungujú dve súčasti vyrobené na to, aby spolu fungovali a nechávajú si túto opravu zaplatiť.
V mojom prípade, kedy som mal problémy s FA-50tkou, som to poslušne zaplatil, pretože objektív bol dovezený z Japonska a naťahovať sa s nimi ešte o uplatnenie si záruky bol beh na dlhú neistú trať. (pritom ak ide o originálneho výrobcu, ktorý garantuje kompatibilitu objektívov, musí na základe tejto garancie zabezpečiť, aby to naozaj fungovalo bezohľadu na to, či tú záruku máš medzinárodnú, nemedzinárodnú alebo len na telo...!... mal by :-/).
Ale ak máš telo i objektív v záruke, nie je dôvod na to, aby si nemal uznanú reklamáciu, v ktorej sa sťažuješ na chybovosť v zaostrovaní, ktorý je jednou z najzákladnejších vlastností fotoaparátu i objektívu a je základom toho, aby si mohol používať tieto drahé zakúpené veci.

Takže na záver... problémy s FF/BF sú chyby výrobcu na ktoré si nebol pri kúpe upozornený a s nimi oboznámený, bránia v korektnom používaní veci, ktorú si zakúpil a preto sú oprávneným dôvodom na uznanie reklamácie.

Niektoré postrehy a opis problémov s FA 50-1.4 nájdeš na
http://pentaxfriends.eu/modules.php?nam ... 4025#24025
Drahus naprosto ti rozumím já už jsem se naplatil to by jsi nevěřil ,načekal taktéž, zklamal taktéž.....proto tady často nechápu jak jsou tu někteří kteří přesto že Px je v mnoha ohledech bordel aušus ho hodnotí jako poměr cena výkon to nej na světě....přesto jsem dál věrný značce, ale má to své limity jednou mě to možná vytočí tak že nepoletí do servisu ale proti zdi a trápení bude ukončeno velmi rychle :wink: Přeji ti pevné nervy a hoooodně štěstí!
K10D + D-BG2,DA 14mm f/2.8 ED (IF),FA 50mm f/1.4,DA*16-50 f/2.8 ED AL [IF] SDM,DA*50-135 f/2.8 ED [IF] SDM,Hoya,Cokin,Mac,Eizo.

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

Drahus
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drahus » 19 kvě 2009, 23:01

Ďakujem Tomáš za úprimnosť :!:
Je to tak... skryté náklady sú vysoké...

Ku konkurencii neprechádzam, lebo ako som povedal, s týmto majú problémy aj konkurenčné značky, len je to menej "medializované".
Zatiaľ to vidím tak, že pre vyriešenie tohto problému by som asi prešiel na K20d a tým by sa už dalo fotiť... :cry: No teraz budem musieť vydržať a dúfať, že sa to nezhorší...

Tomáš Fafek
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Tomáš Fafek » 19 kvě 2009, 23:16

"Chci za vložené finance to co mě slibili."Hodně často se na to zapomíná :(
Možná jsem tady v odsudcích nepříliš vybíravý,ale moje zkušenost mě to naučila.Kdyby jsme tady stále dokola všichni vychvalovali tak přeci budeme klamat ty co jsou nerozhodní a právě sem přijdou poprvé,aby se rozhodli.Proto mě to lehce nadzvihává když nejsme realisti a pořád dokola "není nic lepšího".Zatím to vypadá že více lidí má spíše štěstí než méně smůlu.Px tahám každý den částečně mě to i živí,trika také nosím, na srazy také chodím,ale když se mě někdo zeptá...nemažu mu med okolo huby...a doporučím mu Px i s chybama :wink: a kvalitou výstupu nikoli uživatelským komfortem. A komunitou zdejší samozřejmě :)
K10D + D-BG2,DA 14mm f/2.8 ED (IF),FA 50mm f/1.4,DA*16-50 f/2.8 ED AL [IF] SDM,DA*50-135 f/2.8 ED [IF] SDM,Hoya,Cokin,Mac,Eizo.

elho_cid
Admin
Admin

Příspěvek od elho_cid » 20 kvě 2009, 00:00

S váma je hoši legrace. Ona za plotem je tráva vždycky zelenější. Koupíte si Nikon a zjistíte, že korekci BF/FF nemá v menu nadarmo a navíc má děsné měření expozice, ve fotkách pro samé žehlení žádný detail a všechno o aspoň 50% dražší. Ale kdo chce kam...

Drahus
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drahus » 20 kvě 2009, 00:19

Ale veď práve preto obaja sme zhodnotili, že ostávame. :D
Aj keď... pozerám, že Canon 40d sa da zohnať lacnejšie ako Pentax K20d... a to už o niečom napovedá...
Záleží od toho, čo kto chce fotiť... jediné čo nemá Canon je stabilizácia obrazu... na tie ostatné veci, čo Pentax má, by som vedel zabudnúť.
V tomto svete nie je nič ideálne. Vyberať si musíme podľa preferencií.

SeaBear
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od SeaBear » 20 kvě 2009, 06:10

A kolik stojí C40D s objektivem, který je srovnatelný se setovým Px? :wink:
Voigtländer Brilliant, Exa 0, Px MZ-6, Px K20D
Px 50-135/2.8 SDM, Tamron 17-50/2,8 Di II
Giottos Carbon, Lowepro Computrekker Plus AW

Tomáš Fafek
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Tomáš Fafek » 20 kvě 2009, 07:32

Neříkám že na Px kašlu P 67 je u mě v naprosté pohodě bez závady 20let,ale u vás co DSLR Px tak hájíte jde jen a jen o veliké štěstí,že vás takové problémy jako např mě s Drahus nepotkaly.Tak už prosím nepodstrkujte ty trapné řeči o C/N jak jsou ubohé a vyjádřete aspoň trochu pochopení.Skoro to zní jako kdo nezpívá s námi zpívá tančí proti nám a toho z kola ven.... :wink:

kolouch
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od kolouch » 20 kvě 2009, 07:35

Tomáš Fafek píše:Neříkám že na Px kašlu P 67 je u mě v naprosté pohodě bez závady 20let,ale u vás co DSLR Px tak hájíte jde jen a jen o veliké štěstí,že vás takové problémy jako např mě s Drahus nepotkaly.Tak už prosím nepodstrkujte ty trapné řeči o C/N jak jsou ubohé a vyjádřete aspoň trochu pochopení.Skoro to zní jako kdo nezpívá s námi zpívá tančí proti nám a toho z kola ven.... :wink:
Tomáš Fafek se řadí mezi pentaxisty s otevřenýma očima, ke kterým se řadím také :) .. Zaslepen jsem byl první rok s K10D, během let jsem si osahal konkurenci a dokonce i ten milovaný pentax má mezery a chyby. Stejně tak jako C + N či cokoliv jiného.

A je pravdou, že když už člověk do toho strká prachy, tak čeká, že to bude fungovat tak jak má :)
K-7 + D-BG4, K10D + D-BG2, Pentax DA* 16-50 2.8 SDM, Pentax FA 50 1.4, Sigma 70-200 2.8 HSM, Sigma 10-20 3.5-4.5, Metz 58 AF-1
-
www.jaroslavholan.cz

SeaBear
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od SeaBear » 20 kvě 2009, 08:19

Tomáš Fafek píše:u vás co DSLR Px tak hájíte jde jen a jen o veliké štěstí,že vás takové problémy jako např mě s Drahus nepotkaly.
To skoro zní, jako by se drtivá většina ve světě prodaných K10D pokazila/měla problémy jiného typu. Tohle se mi moc nezdá. A K20D se podle mnou navštívených stránek a diskusí kazí jen výjimečně...

Tomáš Fafek
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Tomáš Fafek » 20 kvě 2009, 08:23

drtivá menšina stačí ažaž. :) O většině jsem nepsal....

SeaBear
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od SeaBear » 20 kvě 2009, 08:33

Ale musím uznat, že pokud bych chtěl být úplně objektivní, musel by si projít fóra i konkurence, jak jsou na tom s poruchovostí. Mně se třeba podařilo sice nechtěně, ale docela lehce zničit dioptrickou korekci na C40D mého kolegy a servis byl dost drahý (3000 benzín za 2x cestu do Prahy a z5, 1500 za výměnu hledáčku a 14 dní v servisu..). Taky naprosto souhlasím s tím, že u přístroje poloprofi třídy, jakým K10D byla/je, dokáže porucha/nekompatibilita majiteli hodně zkazit náladu (mám s Px taky několik špatných zkušeností, ale dal jsem mu poslední šanci a zatím seká dobrotu :D )

Drahus
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drahus » 20 kvě 2009, 09:33

Ešte to zdôrazním...
som študent, ktorý pracuje, aby mohol vyžiť v Prahe...
...popri tom som si našetril na poriadny foťák, dal na neho pre mňa veľké peniaze.
Po pol roku od kúpy riešim stupidné problémy... korekcie, zlý servis, pomalý AF... a ťažko mi je dať 700 korún na úplne neistú opravu mizernú, ktorá už raz nič nevyriešila.
Tak ďalej fotím s tým čo mám, fotky mám zaostrené nie na oči- nemôžem dať nikde fotky na portál pre kritiku- všetci ti hneď zrušia fotku s tým, že je zaostrená zle! Pri všetkých fotkách ti to píšu ľudia... si na hovno fotograf, lebo robíš blbé fotky... nikoho nezaujíma, čo je za tým...

Tomáš hovorí dobre, reči typu "Za túto cenu mi povedz čo by si dostal od Canonu, Nikonu...", hovorím fajn, Pentax má dobré ceny... a preto som do neho aj šiel.
Ale keby som vedel, že strávim pol života čítaním fór o tom, čo sa kazí, na čo si musím dať pozor a riešením problémov, pre ktoré nemôžem spraviť dobrú fotku- to som si mal kúpiť radšej nejaký o triedu nižší canon a spoľahlivý objektív.
Keby som vedel, že dám 30 tisíc(a to som na tom ešte dobre) na foťák a budú samé problémy...

kolouch
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od kolouch » 20 kvě 2009, 09:36

Drahus píše:Ešte to zdôrazním...
...popri tom som si našetril na poriadny foťák, dal na neho pre mňa veľké peniaze.
Po pol roku od kúpy riešim stupidné problémy... korekcie, zlý servis, pomalý AF... a ťažko mi je dať 700 korún na úplne neistú opravu mizernú, ktorá už raz nič nevyriešila.
Tak ďalej fotím s tým čo mám, fotky mám zaostrené nie na oči- nemôžem dať nikde fotky na portál pre kritiku- všetci ti hneď zrušia fotku s tým, že je zaostrená zle! Pri všetkých fotkách ti to píšu ľudia... si na hovno fotograf, lebo robíš blbé fotky... nikoho nezaujíma, čo je za tým...

Tomáš hovorí dobre, reči typu "Za túto cenu mi povedz čo by si dostal od Canonu, Nikonu...", hovorím fajn, Pentax má dobré ceny... a preto som do neho aj šiel.
Ale keby som vedel, že strávim pol života čítaním fór o tom, čo sa kazí, na čo si musím dať pozor a riešením problémov, pre ktoré nemôžem spraviť dobrú fotku- to som si mal kúpiť radšej nejaký o triedu nižší canon a spoľahlivý objektív.
Keby som vedel, že dám 30 tisíc(a to som na tom ešte dobre) na foťák a budú samé problémy...
Souhlas o tom taky celou dobu mluvím, pentax nikdy nevychytal základní problémy (možná se to s k-7 změní) a člověk si musí všechno hlídat. Je fajn, že má pentax funkce, které jiné aparáty nemají, že má pro mě lepší ovládání apod.. ale když se nemůžeš soustředit na fotku, ale řešíš, jestli tě to zase nevypeče, když to vyfotíš s takovým a makovým nastavením, objektivem apod .. tak to fakt zdržuje .
K-7 + D-BG4, K10D + D-BG2, Pentax DA* 16-50 2.8 SDM, Pentax FA 50 1.4, Sigma 70-200 2.8 HSM, Sigma 10-20 3.5-4.5, Metz 58 AF-1
-
www.jaroslavholan.cz

elho_cid
Admin
Admin

Příspěvek od elho_cid » 20 kvě 2009, 10:09

Drahus píše:Ešte to zdôrazním...

Kdyby jsi koupil fotak jine znacky, tak resis to same, ver mi. Na Canonich forech taky jsou vecne nespokojeni typci jako ty resi svoje problemy s AF. Co znam par Nikonistu, tak ti se vetsinou stydi priznat, ze ty jejich predrazeny stroje nejsou bez chyby, ale sam vim, ze nejsou.

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 20 kvě 2009, 10:28

Zajímavé téma...

... ocenil bych, kdyby na K7 bylo menu s možností nastavení FF a BF k jednotlivým objektivům jako u novejch Marků.

Odpovědět

Zpět na „Objektivy“