Drahus naprosto ti rozumím já už jsem se naplatil to by jsi nevěřil ,načekal taktéž, zklamal taktéž.....proto tady často nechápu jak jsou tu někteří kteří přesto že Px je v mnoha ohledech bordel aušus ho hodnotí jako poměr cena výkon to nej na světě....přesto jsem dál věrný značce, ale má to své limity jednou mě to možná vytočí tak že nepoletí do servisu ale proti zdi a trápení bude ukončeno velmi rychle Přeji ti pevné nervy a hoooodně štěstí!Drahus píše:Pošli im aj telo, oni ti to buď nastavia, že to bude fičať ,alebo ti objektív vymenia.
Treba byť veľmi tvrdý na nich, už odmietam hyenistické dištancovanie sa servisov od tejto FF/BF chyby!! Je to vrcholne smiešne a nekorektné od či už predajcov, alebo autorizovaných servisov, že nedokážu uznať chybu ich technológie a techniky, pri ktorej nefungujú dve súčasti vyrobené na to, aby spolu fungovali a nechávajú si túto opravu zaplatiť.
V mojom prípade, kedy som mal problémy s FA-50tkou, som to poslušne zaplatil, pretože objektív bol dovezený z Japonska a naťahovať sa s nimi ešte o uplatnenie si záruky bol beh na dlhú neistú trať. (pritom ak ide o originálneho výrobcu, ktorý garantuje kompatibilitu objektívov, musí na základe tejto garancie zabezpečiť, aby to naozaj fungovalo bezohľadu na to, či tú záruku máš medzinárodnú, nemedzinárodnú alebo len na telo...!... mal by :-/).
Ale ak máš telo i objektív v záruke, nie je dôvod na to, aby si nemal uznanú reklamáciu, v ktorej sa sťažuješ na chybovosť v zaostrovaní, ktorý je jednou z najzákladnejších vlastností fotoaparátu i objektívu a je základom toho, aby si mohol používať tieto drahé zakúpené veci.
Takže na záver... problémy s FF/BF sú chyby výrobcu na ktoré si nebol pri kúpe upozornený a s nimi oboznámený, bránia v korektnom používaní veci, ktorú si zakúpil a preto sú oprávneným dôvodom na uznanie reklamácie.
Niektoré postrehy a opis problémov s FA 50-1.4 nájdeš na
http://pentaxfriends.eu/modules.php?nam ... 4025#24025
Reklamácia FA 35/2 Fotoškoda
Moderátor: Moderátoři
-
- V.I.P člen
K10D + D-BG2,DA 14mm f/2.8 ED (IF),FA 50mm f/1.4,DA*16-50 f/2.8 ED AL [IF] SDM,DA*50-135 f/2.8 ED [IF] SDM,Hoya,Cokin,Mac,Eizo.
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ďakujem Tomáš za úprimnosť
Je to tak... skryté náklady sú vysoké...
Ku konkurencii neprechádzam, lebo ako som povedal, s týmto majú problémy aj konkurenčné značky, len je to menej "medializované".
Zatiaľ to vidím tak, že pre vyriešenie tohto problému by som asi prešiel na K20d a tým by sa už dalo fotiť... No teraz budem musieť vydržať a dúfať, že sa to nezhorší...
Je to tak... skryté náklady sú vysoké...
Ku konkurencii neprechádzam, lebo ako som povedal, s týmto majú problémy aj konkurenčné značky, len je to menej "medializované".
Zatiaľ to vidím tak, že pre vyriešenie tohto problému by som asi prešiel na K20d a tým by sa už dalo fotiť... No teraz budem musieť vydržať a dúfať, že sa to nezhorší...
-
- V.I.P člen
"Chci za vložené finance to co mě slibili."Hodně často se na to zapomíná
Možná jsem tady v odsudcích nepříliš vybíravý,ale moje zkušenost mě to naučila.Kdyby jsme tady stále dokola všichni vychvalovali tak přeci budeme klamat ty co jsou nerozhodní a právě sem přijdou poprvé,aby se rozhodli.Proto mě to lehce nadzvihává když nejsme realisti a pořád dokola "není nic lepšího".Zatím to vypadá že více lidí má spíše štěstí než méně smůlu.Px tahám každý den částečně mě to i živí,trika také nosím, na srazy také chodím,ale když se mě někdo zeptá...nemažu mu med okolo huby...a doporučím mu Px i s chybama a kvalitou výstupu nikoli uživatelským komfortem. A komunitou zdejší samozřejmě
Možná jsem tady v odsudcích nepříliš vybíravý,ale moje zkušenost mě to naučila.Kdyby jsme tady stále dokola všichni vychvalovali tak přeci budeme klamat ty co jsou nerozhodní a právě sem přijdou poprvé,aby se rozhodli.Proto mě to lehce nadzvihává když nejsme realisti a pořád dokola "není nic lepšího".Zatím to vypadá že více lidí má spíše štěstí než méně smůlu.Px tahám každý den částečně mě to i živí,trika také nosím, na srazy také chodím,ale když se mě někdo zeptá...nemažu mu med okolo huby...a doporučím mu Px i s chybama a kvalitou výstupu nikoli uživatelským komfortem. A komunitou zdejší samozřejmě
K10D + D-BG2,DA 14mm f/2.8 ED (IF),FA 50mm f/1.4,DA*16-50 f/2.8 ED AL [IF] SDM,DA*50-135 f/2.8 ED [IF] SDM,Hoya,Cokin,Mac,Eizo.
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ale veď práve preto obaja sme zhodnotili, že ostávame.
Aj keď... pozerám, že Canon 40d sa da zohnať lacnejšie ako Pentax K20d... a to už o niečom napovedá...
Záleží od toho, čo kto chce fotiť... jediné čo nemá Canon je stabilizácia obrazu... na tie ostatné veci, čo Pentax má, by som vedel zabudnúť.
V tomto svete nie je nič ideálne. Vyberať si musíme podľa preferencií.
Aj keď... pozerám, že Canon 40d sa da zohnať lacnejšie ako Pentax K20d... a to už o niečom napovedá...
Záleží od toho, čo kto chce fotiť... jediné čo nemá Canon je stabilizácia obrazu... na tie ostatné veci, čo Pentax má, by som vedel zabudnúť.
V tomto svete nie je nič ideálne. Vyberať si musíme podľa preferencií.
-
- V.I.P člen
Neříkám že na Px kašlu P 67 je u mě v naprosté pohodě bez závady 20let,ale u vás co DSLR Px tak hájíte jde jen a jen o veliké štěstí,že vás takové problémy jako např mě s Drahus nepotkaly.Tak už prosím nepodstrkujte ty trapné řeči o C/N jak jsou ubohé a vyjádřete aspoň trochu pochopení.Skoro to zní jako kdo nezpívá s námi zpívá tančí proti nám a toho z kola ven....
Tomáš Fafek se řadí mezi pentaxisty s otevřenýma očima, ke kterým se řadím také .. Zaslepen jsem byl první rok s K10D, během let jsem si osahal konkurenci a dokonce i ten milovaný pentax má mezery a chyby. Stejně tak jako C + N či cokoliv jiného.Tomáš Fafek píše:Neříkám že na Px kašlu P 67 je u mě v naprosté pohodě bez závady 20let,ale u vás co DSLR Px tak hájíte jde jen a jen o veliké štěstí,že vás takové problémy jako např mě s Drahus nepotkaly.Tak už prosím nepodstrkujte ty trapné řeči o C/N jak jsou ubohé a vyjádřete aspoň trochu pochopení.Skoro to zní jako kdo nezpívá s námi zpívá tančí proti nám a toho z kola ven....
A je pravdou, že když už člověk do toho strká prachy, tak čeká, že to bude fungovat tak jak má
K-7 + D-BG4, K10D + D-BG2, Pentax DA* 16-50 2.8 SDM, Pentax FA 50 1.4, Sigma 70-200 2.8 HSM, Sigma 10-20 3.5-4.5, Metz 58 AF-1
-
www.jaroslavholan.cz
-
www.jaroslavholan.cz
To skoro zní, jako by se drtivá většina ve světě prodaných K10D pokazila/měla problémy jiného typu. Tohle se mi moc nezdá. A K20D se podle mnou navštívených stránek a diskusí kazí jen výjimečně...Tomáš Fafek píše:u vás co DSLR Px tak hájíte jde jen a jen o veliké štěstí,že vás takové problémy jako např mě s Drahus nepotkaly.
Voigtländer Brilliant, Exa 0, Px MZ-6, Px K20D
Px 50-135/2.8 SDM, Tamron 17-50/2,8 Di II
Giottos Carbon, Lowepro Computrekker Plus AW
-
- V.I.P člen
Ale musím uznat, že pokud bych chtěl být úplně objektivní, musel by si projít fóra i konkurence, jak jsou na tom s poruchovostí. Mně se třeba podařilo sice nechtěně, ale docela lehce zničit dioptrickou korekci na C40D mého kolegy a servis byl dost drahý (3000 benzín za 2x cestu do Prahy a z5, 1500 za výměnu hledáčku a 14 dní v servisu..). Taky naprosto souhlasím s tím, že u přístroje poloprofi třídy, jakým K10D byla/je, dokáže porucha/nekompatibilita majiteli hodně zkazit náladu (mám s Px taky několik špatných zkušeností, ale dal jsem mu poslední šanci a zatím seká dobrotu )
Voigtländer Brilliant, Exa 0, Px MZ-6, Px K20D
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ešte to zdôrazním...
som študent, ktorý pracuje, aby mohol vyžiť v Prahe...
...popri tom som si našetril na poriadny foťák, dal na neho pre mňa veľké peniaze.
Po pol roku od kúpy riešim stupidné problémy... korekcie, zlý servis, pomalý AF... a ťažko mi je dať 700 korún na úplne neistú opravu mizernú, ktorá už raz nič nevyriešila.
Tak ďalej fotím s tým čo mám, fotky mám zaostrené nie na oči- nemôžem dať nikde fotky na portál pre kritiku- všetci ti hneď zrušia fotku s tým, že je zaostrená zle! Pri všetkých fotkách ti to píšu ľudia... si na hovno fotograf, lebo robíš blbé fotky... nikoho nezaujíma, čo je za tým...
Tomáš hovorí dobre, reči typu "Za túto cenu mi povedz čo by si dostal od Canonu, Nikonu...", hovorím fajn, Pentax má dobré ceny... a preto som do neho aj šiel.
Ale keby som vedel, že strávim pol života čítaním fór o tom, čo sa kazí, na čo si musím dať pozor a riešením problémov, pre ktoré nemôžem spraviť dobrú fotku- to som si mal kúpiť radšej nejaký o triedu nižší canon a spoľahlivý objektív.
Keby som vedel, že dám 30 tisíc(a to som na tom ešte dobre) na foťák a budú samé problémy...
...popri tom som si našetril na poriadny foťák, dal na neho pre mňa veľké peniaze.
Po pol roku od kúpy riešim stupidné problémy... korekcie, zlý servis, pomalý AF... a ťažko mi je dať 700 korún na úplne neistú opravu mizernú, ktorá už raz nič nevyriešila.
Tak ďalej fotím s tým čo mám, fotky mám zaostrené nie na oči- nemôžem dať nikde fotky na portál pre kritiku- všetci ti hneď zrušia fotku s tým, že je zaostrená zle! Pri všetkých fotkách ti to píšu ľudia... si na hovno fotograf, lebo robíš blbé fotky... nikoho nezaujíma, čo je za tým...
Tomáš hovorí dobre, reči typu "Za túto cenu mi povedz čo by si dostal od Canonu, Nikonu...", hovorím fajn, Pentax má dobré ceny... a preto som do neho aj šiel.
Ale keby som vedel, že strávim pol života čítaním fór o tom, čo sa kazí, na čo si musím dať pozor a riešením problémov, pre ktoré nemôžem spraviť dobrú fotku- to som si mal kúpiť radšej nejaký o triedu nižší canon a spoľahlivý objektív.
Keby som vedel, že dám 30 tisíc(a to som na tom ešte dobre) na foťák a budú samé problémy...
Souhlas o tom taky celou dobu mluvím, pentax nikdy nevychytal základní problémy (možná se to s k-7 změní) a člověk si musí všechno hlídat. Je fajn, že má pentax funkce, které jiné aparáty nemají, že má pro mě lepší ovládání apod.. ale když se nemůžeš soustředit na fotku, ale řešíš, jestli tě to zase nevypeče, když to vyfotíš s takovým a makovým nastavením, objektivem apod .. tak to fakt zdržuje .Drahus píše:Ešte to zdôrazním...
K-7 + D-BG4, K10D + D-BG2, Pentax DA* 16-50 2.8 SDM, Pentax FA 50 1.4, Sigma 70-200 2.8 HSM, Sigma 10-20 3.5-4.5, Metz 58 AF-1
-
www.jaroslavholan.cz
-
www.jaroslavholan.cz
Kdyby jsi koupil fotak jine znacky, tak resis to same, ver mi. Na Canonich forech taky jsou vecne nespokojeni typci jako ty resi svoje problemy s AF. Co znam par Nikonistu, tak ti se vetsinou stydi priznat, ze ty jejich predrazeny stroje nejsou bez chyby, ale sam vim, ze nejsou.Drahus píše:Ešte to zdôrazním...