vitezslavmalina píše:Mohli byste mi někdo napsat kolik cm má
D FA 100mm macro s nasazenou sluneční clonou? Jde mi o to jestli se mi vleze K-30 s nasazeným objektivem do týhle tašky:
http://brasny-pouzdra-fotoaparaty.heure ... -sling-ii/ Našel jsem, že je tam na foťák na výšku prostor 19cm, což mi vychází že to spíš asi nevyjde

Nemám to jak vyzkoušet, ale brašnu potřebuju co nejdřív a objektiv bude na pořadu dne až trochu později.
Do passportu jsem v pohodě dal K-5 s nasazenou 55-300, jen je třeba vhodně nastavit ty přepážky polstrované kapsy.
Pokud sis tu brašnu ještě nekoupil, na základě zkušeností (mám ji třetí rok) bych řekl, že není špatná konceptem, ale:
- není to brašna na celodenní nebo dokonce vícedenní výlet, spíš na krátké vycházky do města a okolí, pokud je v ní víc věcí, tak se docela pronese. Mě její nošení nějak zásadně nevadí, ale spousta lidí si na webu stěžovala, že je nepohodlná - doporučuji ji v obchodě vyzkoušet se zátěží
- na některých typech oblečení brašna dost klouže, na jiných (softshell, fleece) relativně ostrý okraj popruhu odírá látku
- málo vnitřních kapes; pokud je v brašně víc věcí než jen foťák (třeba více objektivů, filtry, náhradní baterie, klíče, peněženka...) tak v ní začíná být chaos (částečně jsem to vyřešil koupí malého "grid-it" organiseru na ebayi, kam drobnosti nastrkám)
- hned po koupi doporučuji impregnovat (impregnace na batohy)
Zvážil bych variantu Photo Sling Sport, která má oproti Passportu boční kapsy na zip a výrazně odolnější materiál (vůči dešti a prachu). Pokud trváš na Passportu, je aktuálně nová verze III, která má navíc doplnitelnou polstrovanou kapsu na tablet/notebook (ale nedovedu si představit, že bych v tom nosil notebook)