objektiv půjčení
Moderátor: Moderátoři
objektiv půjčení
Zdravím všechny, mám velkou prosbu víte někdo o možnosti rozumného půjčení teleobjektivu cca na 30 dní?? DO AFRIKY.. Poradí mi někdo. Nejsem tak bohatý abych si koupil kvalitní sklo....jde mi o 500 nebo něco podobného pevné či zoom.
Případně jestli jste někdo ochoten půjčit svůj objektiv....již jednou mi takto pomohl Jarda Houdek tímto mu znovu děkuji, in už tu svojí sigmu 50-500 prodal...
Díky za info a pomoc
Jo jde o datum cca ÚNOR 2014
dÍKY HONZA
Případně jestli jste někdo ochoten půjčit svůj objektiv....již jednou mi takto pomohl Jarda Houdek tímto mu znovu děkuji, in už tu svojí sigmu 50-500 prodal...
Díky za info a pomoc
Jo jde o datum cca ÚNOR 2014
dÍKY HONZA
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: objektiv půjčení
foto Škoda půjčuje fototechniku.
http://my.fotoskoda.cz/fotopujcovna
http://my.fotoskoda.cz/fotopujcovna
Ever-patient PENTAX
"Any photographer who says he’s not a voyeur is either stupid or a liar."
- Helmut Newton
Moje fotky na PFS
"Any photographer who says he’s not a voyeur is either stupid or a liar."
- Helmut Newton
Moje fotky na PFS
-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
no super půjčovna je v Brně, ale jenom C/N
já ve své http://www.stanislavkolarik.cz/rent/ bohužel nic tak dlouhého nemám
já ve své http://www.stanislavkolarik.cz/rent/ bohužel nic tak dlouhého nemám
-
- Pokročilý uživatel
Ypress mě by se hodila ta sigma 70-200 někdy na 7. prosince, ale řeknu upřímně, že kdybych těch 14 tisíc měl, jakože je nemám tak si ji rovnou koupím a nepůjčím si ji.
Pentax na prodej!
Pentax K-r + seťáky cena 2500,-
Fuji X-T1 XF 35/1,4 s redukcí pentaxí Sigma 18-50/f2.8 ; Sigma 70-200/f2.8
Fuji X-30
Pentax K-r + seťáky cena 2500,-
Fuji X-T1 XF 35/1,4 s redukcí pentaxí Sigma 18-50/f2.8 ; Sigma 70-200/f2.8
Fuji X-30
Ved to....ze za tie peniaze sice aj ako zaloha tak to si kupim a mam svoju. a to nehovorim za den pozicania.
Nikdy nieje tak zle, aby nemohlo byť horšie
Kde se dá cokoliv půjčit zadarmo? bez zálohy? proč by to někdo proboha dělal, všechno něco stojí a bez zálohy je půjčování o hubu. Podle mě je lepší si objektiv půjčit (pokud nemá nikdo známý tak klidně za prachy) než si koupit sklo, který nevím jestli budu potřebovat/bude vyhovovat a pak bych ho ze ztrátou prodával.
Ypress sem jen dal nabídku jako reakci na dotaz, proto nechápu ty komentáře jako kdyby tím spamoval každé téma.
Ypress sem jen dal nabídku jako reakci na dotaz, proto nechápu ty komentáře jako kdyby tím spamoval každé téma.
Ten přístup "kdybych na to měl, tak si to koupím" moc nechápu... to nemáte finanční rezervu ani těch 14tisíc a žijete od výplaty k výplatě? Je jasné, že třeba ty peníze nemáte na objektiv... taky proč ho kupovat, když ho použijete třeba jednou za 2 roky a ještě si nejste jistí, jestli příští rok nepřejdete třeba k Nikomu. Ale jedna věc je nemít na koupení objektivu a druhá věc je nemít na vratnou zálohu.
Já půjčuju techniky poměrně hodně, ovšem spíše velkým firmám/agenturám apod. Po zkušenostech s půjčováním jednotlivcům té záloze v ceně zboží naprosto rozumim.
Těch historek bych mohl vykládat kotel. Třeba se mi vrátil VJ monitor (rack monitor se třema malejma monitorama) s prasklým jedním display. A frajer to automaticky bral tak, že rozbil jeden monitor ze 3, kterej funguje jen na 1/2. Takže by mi měl zaplatit maximálně 1/6 ceny, spíše ale méně, protože svou funkci ten monitor plní, i když je ho 1/2 tmavá.
Oprava znamenala posílání do USA, takže byla nereálná... a můžu vám říct, že to bylo tolik dohadů a zlé krve okolo...
Já půjčuju techniky poměrně hodně, ovšem spíše velkým firmám/agenturám apod. Po zkušenostech s půjčováním jednotlivcům té záloze v ceně zboží naprosto rozumim.
Těch historek bych mohl vykládat kotel. Třeba se mi vrátil VJ monitor (rack monitor se třema malejma monitorama) s prasklým jedním display. A frajer to automaticky bral tak, že rozbil jeden monitor ze 3, kterej funguje jen na 1/2. Takže by mi měl zaplatit maximálně 1/6 ceny, spíše ale méně, protože svou funkci ten monitor plní, i když je ho 1/2 tmavá.
Oprava znamenala posílání do USA, takže byla nereálná... a můžu vám říct, že to bylo tolik dohadů a zlé krve okolo...
Já jen, že ten objektiv jsem Honzovi předloni opravdu půjčil a vrátil ho v naprostém pořádku a včas.
cport presne na to som narazal...ja mam stastie ze mam v dedina kamarata ktory vlastniu pentax a ked potrebujem tak mi ten objektiv pozicia. nerobim to casto ved predsa je to jeho a boji msa ze ho pokazim ale na druhu stranu odskusam. Neveri mze v prahe si medzi sebou sem tam neaky ten ojektiv nepoziciate ale msylim ze tych 900 kaciek na den ked idete na dva tyzdne vyjde na 12 aj daco tisic kaciek...nic v zlom ale ktory bezny clovek si to moze dovolit...velke firmy?...no jasne....u tych to problem nieje. Oni maju na to vyclenene peniaze. Ale s vratnej zalohy 14 tisis ak mi maju vratit tisicku tak ako myslim ze mam skor pravdu ja. radsej si kupim nieco z bazaru a potom to predam ak mi nebude vyhovovat. a urcite neprerobim cez 10tisic kaciek. Nieje to logicke?
Tak 900,-/den x 14 je nesmysl...
... nestudoval jsem ceny ze zmíněného odkazu, ale takovej běžnej standard při složení zálohy 100% ceny je cca
5% den, 15-20% za měsíc.
U skla za 15tis to je 2,5-3tis.
Půjčování mezi kamarádama bych do tohodle netahal. Všichni určitě máme kamarády, mezi kterejma si zadarmo/za flašku půjčujeme techniku.
... nestudoval jsem ceny ze zmíněného odkazu, ale takovej běžnej standard při složení zálohy 100% ceny je cca
5% den, 15-20% za měsíc.
U skla za 15tis to je 2,5-3tis.
Půjčování mezi kamarádama bych do tohodle netahal. Všichni určitě máme kamarády, mezi kterejma si zadarmo/za flašku půjčujeme techniku.
Naposledy upravil(a) miky_lbc dne 14 lis 2013, 15:14, celkem upraveno 1 x.
kde jsi přišel na takové počty? i Fotoškoda půjčuje nad 7 dní za individuální cenu a do 7 dní za 10% aktuální ceny (jeden den za 5% ceny). Nebo ty jsi se zkoušel dohodnout na nějaké konkrétní zápůjčce?
Priznavam tam som to prehnal to som len nakukol do vyzsieho odkazu a bolo tam telo Canon 1D mark III (+40% na objektiv) Canon 990 CZK 24 000 CZK n oprehnal som to ale myslim ze niektore ceny su fakt premrstene. Neviem, uz ked ma clovek na tu zalohu myslim ze ma aj na ten objektiv. Nechcem zhadzovat pozicovne an inic podobne len mam pocit ze by to slo aj inak. Zaloha podla mna neije potrebna nakolko by take pozicovne mali mat poistku. A ako vravim myslim si skor ze pozicovne su viacmenje pre firmy a nie pre beznych ludi.
EDIT:
A este mi neda je tam aj Pentax K7 410 CZK za den 10 000 CZK zaloha.za 300€ alebo 10 000czk je benza cena Pentaxu K7 na bazaroch vo vacsine pripadov aj menej. Takze tu b yso mskor rosmyslal nad kupou ako nad pocizanim ...ci?
EDIT:
A este mi neda je tam aj Pentax K7 410 CZK za den 10 000 CZK zaloha.za 300€ alebo 10 000czk je benza cena Pentaxu K7 na bazaroch vo vacsine pripadov aj menej. Takze tu b yso mskor rosmyslal nad kupou ako nad pocizanim ...ci?
Naposledy upravil(a) marmot dne 14 lis 2013, 15:39, celkem upraveno 1 x.
To je jednoduché.... máme sklo, které stojí 40 tis.
Jednou za 2 roky jedu do afriky. Buď si ho koupim za 40 tis, nebo si ho za 5-6tis půjčim. Pokud si ho jen půjčim, ušetřim 34-35tis a zároveň můžu kdykoliv změnit systém. Taky se nemusim bát, že se sklo bude za rok prodávat třeba o 10tis levněji a já na tom tratím. Pokud si ho koupim, můžu ho používat častěji a nebudu platit za další 2 roky. Ale jsem svázanej systémem.
Chápu oba dva přístupy k věci...
Jednou za 2 roky jedu do afriky. Buď si ho koupim za 40 tis, nebo si ho za 5-6tis půjčim. Pokud si ho jen půjčim, ušetřim 34-35tis a zároveň můžu kdykoliv změnit systém. Taky se nemusim bát, že se sklo bude za rok prodávat třeba o 10tis levněji a já na tom tratím. Pokud si ho koupim, můžu ho používat častěji a nebudu platit za další 2 roky. Ale jsem svázanej systémem.
Chápu oba dva přístupy k věci...
-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
když jsem někde dal tu nabídku na půjčení, tak během hodiny se tam vždycky objevil komentář ve smyslu:
"kdybych měl 15táců na zálohu, tak si za to koupím v megapixelu novej a do dvou týdnů jim ho vrátím a mám to zadara"
to je dle mého dost svinstvo a jsem rád že jste mi taky nezvedli krevní tlak.
"kdybych měl 15táců na zálohu, tak si za to koupím v megapixelu novej a do dvou týdnů jim ho vrátím a mám to zadara"
to je dle mého dost svinstvo a jsem rád že jste mi taky nezvedli krevní tlak.
-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
jo a mimochodem nepotřebuju těch 14tis v hotovosti, stačí mi směnka kterou po vrácení dostaneš taky zpátky