Sigma změna bajonetu

Vše o sklech

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
hilda4sea
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Sigma změna bajonetu

Příspěvek od hilda4sea » 05 srp 2013, 09:01

Nedalo mi to, tak jsem se pokusil na netu zjistit nějaké konkrétnější informace k možnosti výměny bajonetu na objektivech Sigma.
Servis se týká pouze bajonetů u objektivů Art, Contemporary a Sport. Předpokladem možnosti výměny je, že se daný objektiv standardně prodává s požadovaným bajonetem, tzn. že se v našem případě prodává s bajonetem Pentax. Výměnu lze objednat pro objektiv, který se vyrábí, nebo jehož výroba byla ukončena dříve než před pěti roky. Výměna se provádí tak, že se objedná u autorizovaného partnera Sigma, který v tomto případě slouží jako sběrna zakázek a objektiv zašle do Japonska k provedení výměny. V našem případě je nejbližší takový partner Sigma Deutschland, Carl Zeiss Str.10/2, D-63322 Roedermark, BRD. Další jsou Sigma Benelux, Sigma France a Sigma UK.
Služba je určena těm, kteří mají objektivy Sigma, mění systém a nechtějí drahé objektivy prodat a koupit nové s jiným bajonetem. Cílem není rozšíření možnosti používání objektivů Sigma na bajonetech, které nejsou pro daný objektiv na trhu. V praxi to znamená, že mohu objednat montáž K-bajonetu jen na takový objektiv, který je, nebo bylo možné koupit nový v obchodě s K-bajonetem.

Od 2.9.2013 je servis k dispozici pro:
•Interchangeable lense for SLR/DSLR cameras:
◦35mm F1.4 DG HSM | Art
◦120-300mm F2.8 DG OS HSM | Sports (ne Pentax)
◦30mm F1.4 DC HSM | Art (ne Pentax)
◦17-70mm F2.8-4 DC Macro OS HSM | Contemporary
◦18-35mm F1.8 DC HSM | Art (Pentax ???)
•Interchangeable lenses for Mirrorless Cameras:
◦19mm F2.8 DN ART (ne Pentax)
◦30mm F2.8 DN ART (ne Pentax)
◦60mm F2.8 DN ART (ne Pentax)
XT3; XF 23; XF 56; XF 16-55; XF 50-140; Samy 8/2,8
http://www.foto-baburek.cz

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

ypres.bass
Významný člen
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

Re: Sigma změna bajonetu

Příspěvek od ypres.bass » 05 srp 2013, 11:13

ještě by bylo vhodné uvést že cena za výměnu se bude pohybovat v rozmezí 75-250USD a že návrat stroje je rovnou majiteli, takže + DPH + clo

takže já nevím, ale furt mi vyjde levněji sklo prodat koupit jiné pro daný bajonet

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 05 srp 2013, 12:56

Je to alternativa... já osobně si myslim, že celkem výhodná. Přecejenom ... za 2400,- Kč prostě sklo nevyměníš a i když se k tomu budeš blížit, stále budeš u rizika, zda to sklo bude v pořádku.

A 250 USD znamená cca 6000+- Kč. Neni to málo, ale v případě skla za 25tis to je stále výhodné, protože s 6ti tisícovou ztrátou se většinou nepodaří ani prodat... a pak jsou ještě starosti s nákupem a kvalita nákupu.

A tak či onak... je to prostě alternativa k nákupu... a to je vždycky +.

vjacesslav
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od vjacesslav » 05 srp 2013, 20:04

V kazdom pripade je to dalsie, mozno pre europanov mensie, plus od Sigmy...
Asahi Pentax & Lomo & Ricoh

Odpovědět

Zpět na „Objektivy“