Rozbitý objektiv - prosím o radu
Moderátor: Moderátoři
Re: Rozbitý objektiv - prosím o radu
Momentálně bych potřebovala nejspíš nějaký ultrazoom s co nejdelším ohniskem, jako výměnu za seťák a ať nemusím aspoň ze začátku stále prohazovat objektivy a ničit si tím snímač (a nejen ten ) Proto se mi Tamron 18-200mm zdál jako dobrý kompromis kvalita-cena. Samozřejmě, že bych si přála hodně muziky za málo peněz (objektiv v hodnotě 16k za 5k ), ale je mi jasné, že to je utopie.
Přemýšlím tak, jestli jsem schopna si objektivem za 4k vydělat na ten za 14k a myslím, že pokud se budu hodně snažit, tak by to mohlo jít.
Ještě otázka, jak dobře a rychle se pracuje s obektivy (třeba Nikon) s redukčním kroužkem? Mám o tom uvažovat a koukat i po objektivech co nejsou primárně určené pro Pentax?
Moc díky
Přemýšlím tak, jestli jsem schopna si objektivem za 4k vydělat na ten za 14k a myslím, že pokud se budu hodně snažit, tak by to mohlo jít.
Ještě otázka, jak dobře a rychle se pracuje s obektivy (třeba Nikon) s redukčním kroužkem? Mám o tom uvažovat a koukat i po objektivech co nejsou primárně určené pro Pentax?
Moc díky
Je to tady trošku jako filozofická debata.
Pokud se bavíme o základním objektivu, tak ten Tamron 18-200 je nejlepší volba ve své cenové kategorii.
Mám kdykoliv k dispozici zoom objektivy Tamron 18-200 i Px 18-135. Pro běžného uživatele je rozdíl neznatelný, jen ten Px má lepší, tišší, rychlejší ostření a sytější barvy. Pouze ta cena je u Pentaxu 18-135 třínásobná. Neřeším vodoodolnost pentaxího objektivu. Možná by sedala v nějakém bazaru sehnat i Pentax 18-250, což je vlastně též Tamron.
A jak tady mnohokrát zaznělo. Krásné fotky fotograf zachytí i low endovou technikou. Ale více se při tom nadře. I dnešní ( mnohými kritizované ostření Pentaxů) fotí úžasně v porovnání s tím, jak se fotilo za éry Zenitů a Praktik.
Asi ta éra se Zenitem byla pro mne nejlepší školou, protože dodnes nenechávám za mě myslet automatiku ve foťáku.
Pokud se bavíme o základním objektivu, tak ten Tamron 18-200 je nejlepší volba ve své cenové kategorii.
Mám kdykoliv k dispozici zoom objektivy Tamron 18-200 i Px 18-135. Pro běžného uživatele je rozdíl neznatelný, jen ten Px má lepší, tišší, rychlejší ostření a sytější barvy. Pouze ta cena je u Pentaxu 18-135 třínásobná. Neřeším vodoodolnost pentaxího objektivu. Možná by sedala v nějakém bazaru sehnat i Pentax 18-250, což je vlastně též Tamron.
A jak tady mnohokrát zaznělo. Krásné fotky fotograf zachytí i low endovou technikou. Ale více se při tom nadře. I dnešní ( mnohými kritizované ostření Pentaxů) fotí úžasně v porovnání s tím, jak se fotilo za éry Zenitů a Praktik.
Asi ta éra se Zenitem byla pro mne nejlepší školou, protože dodnes nenechávám za mě myslet automatiku ve foťáku.
Pentax: DA 18-55ALII, DA 35/2,4 , DA 50/1,8 , FA 28-105, FAJ 75-300, DA 55-300, M50/1,7, Tamron (A14) 18-200, Tamron (A16) 17-50, blesky Metz 36+58, Pentax K-s2
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Mal som px 55-300, ušlo to, vyskušal som kadejake inštalaterske trubky ala tamron 70-300
http://www.megafoto.sk/Tamron-af-70-300 ... cro-pentax
Nikdy viac.
A toto sklo 18-200, su vyhodene peniaze.
Nikdy viac.
Já bych asi v tvé situaci pořídil znovu seťák v bazaru, ten se vždycky hodí na nějaké míň bezpečné akce, je lehký na cesty atp. Tím získáš čas na výběr něčeho pořádnějšího s lepší světelností.
"Padám, padám, tento boj jsem prohrála, odcházím čestně. Miluji tuto zem, miluji tento lid, budujte mu blahobyt. Odcházím bez nenávisti k vám" M.H.
Dejme tomu, že bych poslechla MaraM a jako rychlou nouzovku bych znovu koupila seťák, a pak bych šetřila na něco pořádnějšího. Co bys pak doporučil?duves píše:Mal som px 55-300, ušlo to, vyskušal som kadejake inštalaterske trubky ala tamron 70-300
Nikdy viac.
Po takýchto sklách nepozeraj, lebo minimálne u nich nepojde autofocus, osobne miesto kupovania "hobby" objektívu, si radšejzoberem lepší a na splátky, zvlášť ked uvažuješ nad tým že sa chceš posunúť dalej,twigy píše:Ještě otázka, jak dobře a rychle se pracuje s obektivy (třeba Nikon) s redukčním kroužkem? Mám o tom uvažovat a koukat i po objektivech co nejsou primárně určené pro Pentax?
Moc díky
Tu novú Sigmu 17-70 by som volil preto, lebo sa dá u nej aktualizovať firmware, dá sa doladiť AF, má aj rozumnú svetelnosť. Ak to nutne má byť teraz niečo UNI a lacné, tak to kúp z bazáru
Pentax K-30, Metz 48
Autofocus : Sigma 10-20/3.5-5.6, Pentax 17-70/4, Pentax 18-135WR, Sigma 28-80 Macro, Sigma 24/1.8 DG Macro, Sigma 35/1.4 ART, Tokina 70-210/4.5, Sigma 55-200 DC
Manual focus : Sigma 28/1.8, Sigma 70-210/2.8 APO, Sigma 400/5.6
Autofocus : Sigma 10-20/3.5-5.6, Pentax 17-70/4, Pentax 18-135WR, Sigma 28-80 Macro, Sigma 24/1.8 DG Macro, Sigma 35/1.4 ART, Tokina 70-210/4.5, Sigma 55-200 DC
Manual focus : Sigma 28/1.8, Sigma 70-210/2.8 APO, Sigma 400/5.6
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Najlacnejšie pevne sklo s dobrou svetelnosťou a to Pentax 35 mm f 2,4, aj toho sa da kupiť z 2.ruky. Tak za 120-140€. Tymi vysledkami budeš prekvapena.twigy píše:Dejme tomu, že bych poslechla MaraM a jako rychlou nouzovku bych znovu koupila seťák, a pak bych šetřila na něco pořádnějšího. Co bys pak doporučil?duves píše:Mal som px 55-300, ušlo to, vyskušal som kadejake inštalaterske trubky ala tamron 70-300
Nikdy viac.
http://www.alza.cz/pentax-smc-da-35mm-f ... 223031.htm
Najlacnejšie pevne sklo s dobrou svetelnosťou a to Pentax 35 mm f 2,4, aj toho sa da kupiť z 2.ruky. Tak za 120-140€. Tymi vysledkami budeš prekvapena.
http://www.alza.cz/pentax-smc-da-35mm-f ... 223031.htm[/quote]
to zní moc hezky.
Myslíš, že bych pro něj měla využití, když nejčastější náplní mé práce, nejsou ani tak svatby, jako spíš focení techničtějšího rázu (rizikové kácení, ořezy větví, orba, setí; prostě traktory 100x jinak)? Nbo ještě jinak, fotí to tak parádně, abych mohla dělat plnohodnotné ostré výřezy?
Kvůli tomu hlavně jsem uvažovala o ultrazoomu, protože přehazování objektivů v mimořádně prašném prostředí není pro snímač to pravé ořechové...
http://www.alza.cz/pentax-smc-da-35mm-f ... 223031.htm[/quote]
to zní moc hezky.
Myslíš, že bych pro něj měla využití, když nejčastější náplní mé práce, nejsou ani tak svatby, jako spíš focení techničtějšího rázu (rizikové kácení, ořezy větví, orba, setí; prostě traktory 100x jinak)? Nbo ještě jinak, fotí to tak parádně, abych mohla dělat plnohodnotné ostré výřezy?
Kvůli tomu hlavně jsem uvažovala o ultrazoomu, protože přehazování objektivů v mimořádně prašném prostředí není pro snímač to pravé ořechové...
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Tak to potom nie. To ten seťak postačí.
V com je tento konkretny objektiv zly ? Zatial referencie su take, ze je bud rovnako dobry, alebo o kusok lepsi ako 55-300 , to by ma zaujimalo ..duves píše:Mal som px 55-300, ušlo to, vyskušal som kadejake inštalaterske trubky ala tamron 70-300
Nikdy viac.
Inak k teme .. vyrez .. no , aj pri 16mpix viac ako 1.3 mozno 1.5x vyrez nebude lepsi ako prislusne ohnisko. Takze treba zacat s tym, ake ohnisko je potrebne a ci je nutne svetelne sklo vzhladom na podmienky fotenia.
Pentax K-x, Lumix FZ18, Olympus E-PL1
-
- Pokročilý uživatel
twigy píše:
to zní moc hezky.
potom ber ten tamron .
horsi ako setak urcite nie je , a mas dlhsie ohnisko.
Opravdu všem moc děkuju za pomoc. Zkusím ten tamron.
Ještě jednou fakt díky
Ještě jednou fakt díky