Příspěvek
od ziki » 30 črc 2012, 13:13
Tak abych také zkusil přispět do této sekce, tak předminulý týden jsem si pořídil Tamron AF 18-200mm f/3,5-6,3 Di II Macro (já vím, nějaké super sklo to není

) a celý minulý týden jsem jej testoval na poznávací dovolené po ČR. Kdybych měl shrnout nějaké své poznatky o tomto objektivu za těch pár dnů, tak z kladů bych vyzdvihl hlavně velkou univerzálnost (asi jsem našel náhradu za seťák). Co se týče kvality fotek, tak bych řekl, že je na tom asi stejně jako seťák. Na otevřené cloně i při dobrém zaostření občas zrovna ostrý jako břitva není, ale od f8 už myslím kreslí v celém ohniskovém rozsahu celkem obstojně (ale žádné velké laborování jsem nedělal). Rychlost ostření je pro mě dostačující (rychle pohybující objekty moc nefotím a když fotím, tak si většinou předostřuji) a řekl bych, že z AF objektivů co mám, je asi nejhlučnější. Na nějaké fotce jsem si všiml i nějakého prasátka, ale s tím jsem počítal, jak jsem zde na tento objektiv četl nějaké názory (nebo v tom má prsty můj oblíbený ochranný UV filtr

). Jinak přibalená sluneční clona kvalitou materiálu zrovna neoplývá (připomíná mi ten plast, ze kterého jsou hračky v kinder vajíčkách

) a i neorigiánlní clona co mám na seťáku od JJC vypadá bytelněji.
Pentax K-70, k-r, MZ-7, Pentax DAL 18-55mm/3.5-5.6 AL WR, 18-55mm/3.5-5.6 AL, DA 35mm/2.4 AL, DA 50mm/1.8, FA 28-80/3.5-5.6, Tamron AF 18-200mm/3.5-6.3 Di II Macro, HELIOS-44M 58mm 1/2, Metz MB 52 AF-1