Pentax K5 + 17-70 (PENTAX vs SIGMA)
Moderátor: Moderátoři
Re: Pentax K5 + 17-70 (PENTAX vs SIGMA)
17-70mm F2.8-4.0 DC Macro OS HSM - vyraba sa len tetno (3.verzia) cca £344
17-70mm F2.8-4.5 DC Macro - Nevyraba sa (1.verzia)
17-70mm F2.8-4.5 DC Macro HSM - Nevyraba sa (2.verzia)
Mam tu Sigmu 1. verziu bez HSM, povodne som ju kupoval za £246 v r. 2009.
17-70mm F2.8-4.5 DC Macro - Nevyraba sa (1.verzia)
17-70mm F2.8-4.5 DC Macro HSM - Nevyraba sa (2.verzia)
Mam tu Sigmu 1. verziu bez HSM, povodne som ju kupoval za £246 v r. 2009.
-
- Nový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
nie tak davno -cca mesiac co mam novy px 17-70, zatial som s nim fotil jednu svadbu a jedno 1.sv.prijimanie...
postehy- som prijemne prekvapeny, pekne kresli a je aj ostry... nezdalo sa mi to pri pohlade na displej, ale doma pri PC som bol fakt milo prekvapeny... ale objavil sa aj prvy nedostatok... cca 2-3 krat sa mi stalo ze sa nechytil...
stlacim spust dopolovice a nic... ziadna reakcia... tak som stlacil este raz a uz to bolo ok... trocha ma to zaskocilo...
pozitiva co v nom vidim - pokrytie stredneho ohniska a pri foteni napr.takej svadby je fakt OK, ale ak ho porovnam s Tamronom 28-75/2,8, (sigmu nemam) je na tom asi s ostrostou horsie... ten tamron je fakt nekompromisny... ale jeho kupu (PX) urcite nelutujem... zatial som neriesil vobec BB a FF , cize len som ho hodil na telo a fotil... tamron mam zladeny s telom... PX zatial nie... ale dam to urobit pri najblizsom cisteni v Exapre..
snad sa to este zlepsi... krajinky som s nim zatial nefotil... ale casom budem urcite mudrajsi,...napisem
postehy- som prijemne prekvapeny, pekne kresli a je aj ostry... nezdalo sa mi to pri pohlade na displej, ale doma pri PC som bol fakt milo prekvapeny... ale objavil sa aj prvy nedostatok... cca 2-3 krat sa mi stalo ze sa nechytil...
stlacim spust dopolovice a nic... ziadna reakcia... tak som stlacil este raz a uz to bolo ok... trocha ma to zaskocilo...
pozitiva co v nom vidim - pokrytie stredneho ohniska a pri foteni napr.takej svadby je fakt OK, ale ak ho porovnam s Tamronom 28-75/2,8, (sigmu nemam) je na tom asi s ostrostou horsie... ten tamron je fakt nekompromisny... ale jeho kupu (PX) urcite nelutujem... zatial som neriesil vobec BB a FF , cize len som ho hodil na telo a fotil... tamron mam zladeny s telom... PX zatial nie... ale dam to urobit pri najblizsom cisteni v Exapre..
snad sa to este zlepsi... krajinky som s nim zatial nefotil... ale casom budem urcite mudrajsi,...napisem
K5+D-BG4, pentax fa 50/1,4,,pentax 16-45mm/4,, tamron 28-75mm/2,8,, tamron 70-200mm/2,8,, metz 58,,stativ fomei -magnesium pro 200 +hlava mh 0180,,filmovy Pentax K100
Já zrovna před chvílí začal řešit reklamaci DA 17-70 kvůli ostření na dlouhém konci a stejnému problému s SDM - někdy se ostření prostě nehne. Je to klasika, ale ze začátku to vypadalo OK.
Bohužel ho mám z druhé ruky z Německa, ale když jsem reklamoval zadní kolečko u K-7, tak vše proběhlo hladce.
Bohužel ho mám z druhé ruky z Německa, ale když jsem reklamoval zadní kolečko u K-7, tak vše proběhlo hladce.
-
- Nový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
roky dozadu-v nemecku si vedia vazit zakaznika... mam jednu skusenost ked som mal filmovu minoltu- vectis s1 ,a spadol kamosovi na objektiv a ten v bajonete kolisal-mal volu... pri reklamacii mi povedali, ze je to ocividne mojim vlastnym zavinenim, avsak nakolko si vazia svojich zakaznikov opravili mi to zadara!!!
tak som teda zvedavy ako to bude dalej s PX 17-70, zatial spokojnost, avsak uvidim ako sa bude spravat dalej... pokial by to ostrenie nereagovalo casto, pojde na reklamaciu... pokial cca 2krat za celu svadbu., tak to je akceptovatelne... precvaknut prstom je jednoduche.. aj ked za tie prachy...to netesi... uvidim casom...
tak som teda zvedavy ako to bude dalej s PX 17-70, zatial spokojnost, avsak uvidim ako sa bude spravat dalej... pokial by to ostrenie nereagovalo casto, pojde na reklamaciu... pokial cca 2krat za celu svadbu., tak to je akceptovatelne... precvaknut prstom je jednoduche.. aj ked za tie prachy...to netesi... uvidim casom...
K5+D-BG4, pentax fa 50/1,4,,pentax 16-45mm/4,, tamron 28-75mm/2,8,, tamron 70-200mm/2,8,, metz 58,,stativ fomei -magnesium pro 200 +hlava mh 0180,,filmovy Pentax K100
-
- Nový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
fotka z px 17-70
gallery/displayimage.php?album=13&pid=4 ... play_media
gallery/displayimage.php?album=13&pid=4 ... play_media
Naposledy upravil(a) scoty dne 18 kvě 2012, 21:08, celkem upraveno 1 x.
-
- Pokročilý uživatel
Letos si chci koupit univerzálnější objektiv a i když pentax má lepší sklo tak půjdu do sigmy 17-70. Z důvody světelnosti od 2,8 a macro.
Pentax K-70; Pentax 17-70/4 ; Pentax DA50/1,8; Sigma 30/1,4 Art; Sigma 70-300/4-5,6; Metz 50 AF-1
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Nikdy som s tym makro nefotil a myslim, že to nie je sklo na važnu pracu s makrom. Možno tak Tamron 90 mm ma macro 1:1. Ale aj tak je to nepoužitelne. Mala hlbka ostrosti vyžaduje špecialne pripravky na stabilizaciu tela a foteneho predmet. Ostrí sa manualne a sklada sa viac zaberov aby sa zhotovil skladaním vysledny ostrý záber..
No, duves, scasti mas pravdu, scasti nie.. Ta Sigma je podla mna fajn sklo za relativne nizku cenu. Na makro nie je idealna, ale tiez by som ju nezatracoval, je schopna dosiahnut priblizenie 1:2, co nie je zle a ostri od 22cm. Ja ju pouzivam vacsinu casu (nie na macro), a ak skape, kupim dalsiu (teraz nicim druhu v poradi). Rozsah 17-70mm je pre zaciatok super a pokryje vacsinu potrieb. Bokeh ma celkom pekny.
Ten tamron 90mm nemam, ale mam 100mm WR a Sigmu 105mm, su to macro-skla, a su absolutne pouzitelne na makro. Neviem, odkial beries , ze su nepouzitelne. Makro skladat mozes a nemusis, skladane makra su skor tie kde je priblizenie vacsie ako 1:1, ked pozivas napr. medzikruzky. Tak-ci-tak makro obycajne nefotis 1:1. Napr. taky motyl alebo husenica je vacsia ako senzor, tak by ti pri 1:1 ani nevliezla na fotku. Extremne makro - fotit mravcovi oko, je samozrejme uplne ina zalezitost. Na makro podla mna staci makrac, dobry stativ a trochu skusenosti.
Karves: Ta svetelnost 2.8 je len na sirokom konci, ked prizoomujes, pojde pekne ta ta. Osobne na tomto skle 2.8 velmi nevyuzivam. Kludne to kup, za tie peniaze nic lepsie a univerzalnejsie aj tak nenajdes.
Ten tamron 90mm nemam, ale mam 100mm WR a Sigmu 105mm, su to macro-skla, a su absolutne pouzitelne na makro. Neviem, odkial beries , ze su nepouzitelne. Makro skladat mozes a nemusis, skladane makra su skor tie kde je priblizenie vacsie ako 1:1, ked pozivas napr. medzikruzky. Tak-ci-tak makro obycajne nefotis 1:1. Napr. taky motyl alebo husenica je vacsia ako senzor, tak by ti pri 1:1 ani nevliezla na fotku. Extremne makro - fotit mravcovi oko, je samozrejme uplne ina zalezitost. Na makro podla mna staci makrac, dobry stativ a trochu skusenosti.
Karves: Ta svetelnost 2.8 je len na sirokom konci, ked prizoomujes, pojde pekne ta ta. Osobne na tomto skle 2.8 velmi nevyuzivam. Kludne to kup, za tie peniaze nic lepsie a univerzalnejsie aj tak nenajdes.
-
- Pokročilý uživatel
Duves: asi záleží jak je člověk náročný.....
miro-s: s tou světelností vím že to je jen na 17-23mm (přesně to ted nevím). Ale i tak si myslím jako uni objektiv je výbornej.
Také jsem uvažoval o objektivech pentax 35 f2,4 (s ním bych fotil doma děti) a sigmu 18-125 OS HSM a tu bych měl na výlety.Cenově by to vyšlo stejně jako ta sigma 17-70.
miro-s: s tou světelností vím že to je jen na 17-23mm (přesně to ted nevím). Ale i tak si myslím jako uni objektiv je výbornej.
Také jsem uvažoval o objektivech pentax 35 f2,4 (s ním bych fotil doma děti) a sigmu 18-125 OS HSM a tu bych měl na výlety.Cenově by to vyšlo stejně jako ta sigma 17-70.
Naposledy upravil(a) karves dne 19 kvě 2012, 20:49, celkem upraveno 1 x.
Pentax K-70; Pentax 17-70/4 ; Pentax DA50/1,8; Sigma 30/1,4 Art; Sigma 70-300/4-5,6; Metz 50 AF-1
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
No ano, myslel som na tie extremne makra napr.
NEJAKA FOTOGRFIA NA EPHOTO.SK
fotku som vymazal, aby ma niekto ešte nenazval zlodejom
Na bežne fotenie: motyl, nejaky kvietok je to ok.
NEJAKA FOTOGRFIA NA EPHOTO.SK
fotku som vymazal, aby ma niekto ešte nenazval zlodejom
Na bežne fotenie: motyl, nejaky kvietok je to ok.
Naposledy upravil(a) duves dne 19 kvě 2012, 19:47, celkem upraveno 1 x.
Bez urazky duves, patrilo by sa uviest aj autora (Roman Vaňúr), ked uz pouzijes nejake foto.
Mimochodom, tato je fotena s predsadkou na kompakte.
Mimochodom, tato je fotena s predsadkou na kompakte.
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Ja som nepísal, že som to nafotil. Je to prelinkovane z ephoto.
A aby neboil problem, že som to ukradol, link mažem a davam legalny članok (spokojny?)
http://www.ephoto.sk/fotoskola/clanky/m ... vybavenie/
A aby neboil problem, že som to ukradol, link mažem a davam legalny članok (spokojny?)
http://www.ephoto.sk/fotoskola/clanky/m ... vybavenie/
duves píše:Na trhu je iba s OS.
Dobry den,
Odpověď na dotaz jestli je s OS nebo ne od firmy DVF.Níže.Objednal jsem s OS a Přišel bez.Je v ceně rozdíl?Asi jo.Dodavatel Hama má na strankách bez.Cena jako s.Tak nevím.Jinak nikdo neodpověděl.
Pentax ma stabilizaci v tele fotoaparatu – u Pentaxu a Sony– tyto objektivy pak nejsou vybaveny stabilizaci (ono se to nesnasi, pokud mastabilizaci fotoapat i objektiv), my mame stejne jako dovozce HAMA stejnyobrazek pro všechny bajonety, ale stabilizace není. Model 17-70mm F2.8-4 sestabilizaci pro Pentax neexistuje
DVF
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
No to su asi amateri. Než som to sklo kupil, tiež som myslel, že to bude bez OS, pretože pentax ma stabilizaciu na snímači. No objektív aj pre pentax ma OS.
autor foto: Dušan Veselý (aby nebol problem!!!!!!)
autor foto: Dušan Veselý (aby nebol problem!!!!!!)