Tamron 28-75/2,8 nebo Sigma 28-70/2,8
Moderátor: Moderátoři
Já osobně si myslim, že řešit reverznost zoomu je dost malicherné :-).
Ano... z pohledu interního blesku (a možná občas i externího) může být reverznost problém (protože s nejširším nastevením hlavy blesku je objektiv nejdelší).
Je dobré si ale uvědomit, že zmíněný objektiv rozhodně není určený pro reportáž (už jen ta váha, velikost, cena a rychlost AF) a taky to, že mnoho portrétařů si nakopak docela pochvaluje, že se s ním nejlépe pracuje na dlouhém konci.
Myslím, že mnoho fotografů, kteří by s tímhle kusem skla lítali po reportážích a navíc s vestavěným bleskem asi fakt moc nebude :-). A jestli nějaký je, tak jen jeho chyba. Měl ušetřit a vzít si 24-105 a za ušetřené si koupit systémák.
Není to prostě žádná reálná nevýhoda, stejně jako to není žádná reálná výhoda...
Celkově je to výbornej kus pořádného skla, se kterým je radost pracovat.
Ano... z pohledu interního blesku (a možná občas i externího) může být reverznost problém (protože s nejširším nastevením hlavy blesku je objektiv nejdelší).
Je dobré si ale uvědomit, že zmíněný objektiv rozhodně není určený pro reportáž (už jen ta váha, velikost, cena a rychlost AF) a taky to, že mnoho portrétařů si nakopak docela pochvaluje, že se s ním nejlépe pracuje na dlouhém konci.
Myslím, že mnoho fotografů, kteří by s tímhle kusem skla lítali po reportážích a navíc s vestavěným bleskem asi fakt moc nebude :-). A jestli nějaký je, tak jen jeho chyba. Měl ušetřit a vzít si 24-105 a za ušetřené si koupit systémák.
Není to prostě žádná reálná nevýhoda, stejně jako to není žádná reálná výhoda...
Celkově je to výbornej kus pořádného skla, se kterým je radost pracovat.
-
- Uživatel
...predal som ju v tomto fóre tak pred dvoma mesiacmi za 250 eur. Za cenu 280 eur na ňho nik nezareagoval.
Slušný objektív to bol, nemal som ho ale veľmi rád, lebo bol ťažký...
Nepoznám ani Sigmu ani Tamron, nemôžem porovnávať, opticky bude asi najlepší FA 28-70/2,8. Predáva ho/ak ho už nepredal/ margolin33 ale za strašné peniaze....
Slušný objektív to bol, nemal som ho ale veľmi rád, lebo bol ťažký...
Nepoznám ani Sigmu ani Tamron, nemôžem porovnávať, opticky bude asi najlepší FA 28-70/2,8. Predáva ho/ak ho už nepredal/ margolin33 ale za strašné peniaze....
-
- Uživatel
Zrovna váha mě osobně nevadí, naopak, mám z toho lepší pocit v ruce
pokud máš na mysli Pentax FA* 28-70 /F2,8 tak to je samozřejmě legenda, ale je dost problém ho pořídit pod 750 Eur. Díky za nástřel ceny té Tokiny, ale za cenu za kterou jsi ho tady prodával ho budu bohužel asi těžko hledat, na ebay ho ted někdo nabízí za 349 Eur do toho tedy nejdu
pokud máš na mysli Pentax FA* 28-70 /F2,8 tak to je samozřejmě legenda, ale je dost problém ho pořídit pod 750 Eur. Díky za nástřel ceny té Tokiny, ale za cenu za kterou jsi ho tady prodával ho budu bohužel asi těžko hledat, na ebay ho ted někdo nabízí za 349 Eur do toho tedy nejdu
Re: Tamron 28-75/2,8 nebo Sigma 28-70/2,8
Vrátil jsem se k Sigmě 28-70/2.8 první verze s K-5 a ta lépe ukočírovala ostření, takže objektiv hned vypadá lákavěji. S 9 lamelami clony má super bokeh, nulové aberace, vypadá to zajímavě.
Zoom o tomhle rozsahu by se mi hodil, tak tu otázku znovu otvírám. Koupit či nekoupit?
Zoom o tomhle rozsahu by se mi hodil, tak tu otázku znovu otvírám. Koupit či nekoupit?
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Mne však Sigma 17-70/ f2,8-f4,0 s CPL Tiffen vinetuje v rohoch výrazne (obloha). Aberaciu som si nevšimol.
Tak jsem s odstupem času opět srovnal Sigmu s Tamronem a vyšla mi z toho nakonec líp Sigma. Tak jí mám.
Zdarec, trochu navážu na toto téma. Po dlouhém uvažování sem si udělal radost a koupil si Tamrona 28-75. Ale nějak se mně nepozdává ostrost, četl sem o výrazné kusové variabilitě ale i tak sem čekal trošku víc. I moje tele je na stejné cloně ostřejší, tak hledám kde je chyba. Něco sem nafotil a lupl sem: http://leteckaposta.cz/601220336 tak bych poprosil o zhodnocení nebo ještě lépe nějaké ukázky Vašich ostrých kousků :-/ . Dík.
Sa mi zdá, že si nemal foťák dobre stabilizovaný pri niektorých záberoch. Tie ďaľšie foto mi trochu pripomínajú typ neostrosti, o ktorej som nedávno písal v súvislosti s mojim obj. DA 16-45. Týkalo sa to doostrenia -dokorekcie objektívu na diaľku, ktoré mi veľmi zlepšilo celkovú ostrosť.
No je to fotěné z ruky ale dyky několikrát a vybral sem ten nejlepší záběr. Ale zjistil jsem ještě jednu zajímavou věc. Ostrost se v některých případech zlepšila, pokud sem vypl sériové snímání a dal tam po jedno a taky ještě, pokud sem po namíření 2-3s počkal a až pak vyfotil. Přitom tubus má vůli minimální.
A jak jsi dořešil to doostření?? De to někde nastavit??
Dík.
A jak jsi dořešil to doostření?? De to někde nastavit??
Dík.
Dávam Ti to do súkromnej, nech to tu zbytočne nezahlcujeme vecami už raz rozoberanými.....