Ešte sa vrátim k tomu novému Tamronu 70-300. I mne sa páčil a poškuľoval som po ňom. Došla mi však odpoveď na otázku ako s ním pre PX. Je zrejme zbytočné si nádejať:
"Tento objektiv se bohužel pro bajonet Pentax nevyrábí a podle dosavadního vývoje ani vyrábět nebude..."
Jaký zoom,teleobjektiv?
Moderátor: Moderátoři
Re: Jaký zoom,teleobjektiv?
Ještě jednou dík za názory.olda_h píše:Dík za názory.Představoval jsem si něco kolem 10 000 kc,ale vidím,že budu rád,když se vejdu do 20 000.Má prosím někdo zkušenosti s tímto objektivem?TAMRON AF 70-200/2, 8 Di LD (IF) pro Pentax
Tak už jsem ten Tamron málem objednal,ale odrazuje mě ta váha.Chodit s ním v přírodě,po městech...Chtěl bych fotit přírodu,zvířata,architekturu a případně koncerty.Tak nevím.
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jaký zoom,teleobjektiv?
Osobně bych volil DA* 50-135mm, pokud nepotřebuješ delší ohnisko 200mm. Na potréty je super a určitě je více univerzálnější než 70-200mm díky 50mm na nejširším ohnisku. Kvůli čemu bych jej ale hlavně bral je jednoznačně SDM. Ta tichost v kostele a při streetphotu je prostě super. A taky co se týče přenosu kontrastu a rozlišení, tak se mu taky žádný third-party objektiv nemůže rovnat. Navíc vidím, že máš K-5, takže určitě oceníš i WR.