Ceny Pentax objektivů vzrostly o 15-90%!
Moderátor: Moderátoři
Re: Ceny Pentax objektivů vzrostly o 15-90%!
Taky jsem měl v plánu v létě pořídit cestou do států za 500 doláčů DA 15 Limited, tak z toho asi sešlo...
Jsem na tom stejně, v létě mi měl kamarád přivést z BH Photo Pantaxí 60-250, která stála 1249 $ a teď brutálních 1999 $ Obdobně na tom je 50-135, která z 969 $ podražila na 1599 $
Mrzí mě, že to musím říct, ale když jsem přesně před rokem nahrazoval K20D a vyhodil během 2 měsíců cca 55.000,- Kč za novou K5, nového Tamrona 17-50, jetou DA 12-24 a F 50, tak jsem měl rovnou asi přejít k jinému systému
Uvažoval jsem tehdy nad Canonem 7D, nebo Nikonem 7000/D300s. Plánuju nějaký teleobjektiv, ale 30.000,- Kč za DA 60-250/4 u nás opravdu dát nechci. U canonů bych za tu cenu u nás pořídil nové dva (o bazaroných raději nemluvím).
Sorry, neprosazuju tady konkurenci, jen jsem uvažoval "nahlas". Pentax mi obecně nijak nevadí, jen bych nyní možná uvažoval už jinak, při loňském upgradu.
Mrzí mě, že to musím říct, ale když jsem přesně před rokem nahrazoval K20D a vyhodil během 2 měsíců cca 55.000,- Kč za novou K5, nového Tamrona 17-50, jetou DA 12-24 a F 50, tak jsem měl rovnou asi přejít k jinému systému
Uvažoval jsem tehdy nad Canonem 7D, nebo Nikonem 7000/D300s. Plánuju nějaký teleobjektiv, ale 30.000,- Kč za DA 60-250/4 u nás opravdu dát nechci. U canonů bych za tu cenu u nás pořídil nové dva (o bazaroných raději nemluvím).
Sorry, neprosazuju tady konkurenci, jen jsem uvažoval "nahlas". Pentax mi obecně nijak nevadí, jen bych nyní možná uvažoval už jinak, při loňském upgradu.
Fuji X-T3 silver, Fuji 10-24/4, Fuji 23/1.4, Fuji 50-140/2.8, SMC M 50/F1.4, SMC M 100/2.8, Godox TT685+X1T, Manfrotto 190xprob
Fuji X30 silver
Fuji X30 silver
Nadávali sme na Hoyu, ale tá to až tak nesabotovala...
...zrazu sa ani taká FA 31/1,8 Ltd nezdá taká strašne drahá....
Ono tazko vo vseobecnosti predpokladat nejaky cenovy vyvoj. Za rok sa toho moze zmenit velmi vela. Tiez si niekto pred rokom mohol povedat, ze si kupi canonacku 24-70. No a pozrime si ako poskocila cena za novu 24-70 II. Ohlasene ceny novych 24 a 28 IS USM tiez neboli najnizsie. Treba vsak poznamenat, ze v pripade pentaxu sa tu jedna o nieco uplne ine, nie je to nejake plosne zdrazovanie. Alebo inak nastavene ceny novo ohlasenych produktov.simir.zn píše:Jsem na tom stejně, v létě mi měl kamarád přivést z BH Photo Pantaxí 60-250, která stála 1249 $ a teď brutálních 1999 $ Obdobně na tom je 50-135, která z 969 $ podražila na 1599 $
Proste vzdy treba brat aktualne ceny, toto chcem, toto viem zaplatit. Premyslat o cenach buducich je absolutne zbytocne. Aj ked jasne, zas nekupujeme vsetko naraz.
Zdar lidičky.Potvrdím výrok elho_cid. Včera mi prišla ponuka od Exapro pre Pentax klub a ceny sa celkovo nezmenili. Tak napr. DA 60-250 1140 EUR, DA 16-50 828 EUR, DA 300 949 EUR, DA 50-135 899 EUR, DA 35 makro 399 EUR.
V Amerike som nenakupoval , takže moja tichá závisť sa mierne mení na malinkú, ale fakt len mikroskopickú satisfakcijku
V Amerike som nenakupoval , takže moja tichá závisť sa mierne mení na malinkú, ale fakt len mikroskopickú satisfakcijku
K-5, DA 15/4 Ltd, DA 35/2.8 Ltd, DA 70/2.4 Ltd, DFA 100/2,8 WR, DA 16-45/4,
Tamron 28-75/2.8, Sigma 17-50/2,8 EX, Sigma 50-150/2.8 EX II, Sigma 100-300/4
AF 540FGZ, Velbon Sherpa 800R, Kalahari Kaama (čistý bůvol)
Tamron 28-75/2.8, Sigma 17-50/2,8 EX, Sigma 50-150/2.8 EX II, Sigma 100-300/4
AF 540FGZ, Velbon Sherpa 800R, Kalahari Kaama (čistý bůvol)
Asi tak, my jsme svými nákupy dotovali ubohý, krizí stižený, kmen lovců hamburgerů. Jsem rád, že je s tím konec.
Smazána citace předchozího příspěvku. Prosím necitujte přímo předchozí příspěvek (viz. Pravidla). Admin
Tohle je bohužel velmi krátkozraký názor .
1. Představte si, co by se stalo, kdyby tohle Pentax udělal u nás? Pentaxácká skla nebyly žádné bestsellery v USA ani za staré ceny. Po tomhle tam půjde pravděpodobně prodej skel úplně k 0. Já bych si teda z principu nekoupil produkt, který před měsícem stál 1/2 současné ceny. A američani jsou na to o moc citlivější. Možná si vzpomenete, jak to dopadlo s Apple, když se po půl roce rozhodl zlevnit své telefony o 100 USD. Raději těch 100 USD začal zpětně vracet.
2. Lze předpokládat, že se to nakonec promítne i do evropských cen. Jen pro zajímavost, Pioneer DJ udělal tohle 3 roky zpět taky. Nejdřív v USA a všichni jsme si v evropě říkali "no konečně". A za 8 měsíců to přišlo i do evropy. Třeba kompletní DVJ set stál 30.3.2010 cca 170tis a 1.4.2010 už cca 330 tis.*
*A teď už naprostá spekulace. Autorizovaným dovozcem Pioneeru pro DE trh je stejná společnost, která dováží i Ricoh. Může to být jen velká náhoda a nemusí to mít s přístupem Pioneeru nic společného. Ale taky je možné, že jim dělá PS nějaká stejná nadnárodní skupina. Pak se teda máme na co těšit . Bohužel pro Pentax, Pentax není ve své oblasti to samé co Pioneer DJ.
Ať je to jakkoliv... mít radost z toho, že se v USA stalo něco podobného je velice, velice krátkozraké. Myslet si, že to v dlouhodobém horizontu neovlivní cenu v EU je hloupost.
Tohle je bohužel velmi krátkozraký názor .
1. Představte si, co by se stalo, kdyby tohle Pentax udělal u nás? Pentaxácká skla nebyly žádné bestsellery v USA ani za staré ceny. Po tomhle tam půjde pravděpodobně prodej skel úplně k 0. Já bych si teda z principu nekoupil produkt, který před měsícem stál 1/2 současné ceny. A američani jsou na to o moc citlivější. Možná si vzpomenete, jak to dopadlo s Apple, když se po půl roce rozhodl zlevnit své telefony o 100 USD. Raději těch 100 USD začal zpětně vracet.
2. Lze předpokládat, že se to nakonec promítne i do evropských cen. Jen pro zajímavost, Pioneer DJ udělal tohle 3 roky zpět taky. Nejdřív v USA a všichni jsme si v evropě říkali "no konečně". A za 8 měsíců to přišlo i do evropy. Třeba kompletní DVJ set stál 30.3.2010 cca 170tis a 1.4.2010 už cca 330 tis.*
*A teď už naprostá spekulace. Autorizovaným dovozcem Pioneeru pro DE trh je stejná společnost, která dováží i Ricoh. Může to být jen velká náhoda a nemusí to mít s přístupem Pioneeru nic společného. Ale taky je možné, že jim dělá PS nějaká stejná nadnárodní skupina. Pak se teda máme na co těšit . Bohužel pro Pentax, Pentax není ve své oblasti to samé co Pioneer DJ.
Ať je to jakkoliv... mít radost z toho, že se v USA stalo něco podobného je velice, velice krátkozraké. Myslet si, že to v dlouhodobém horizontu neovlivní cenu v EU je hloupost.
Třeba ovlivní, třeba ne. Každopádně v dlouhodobé perspektivě to pomůže Pentaxu právě v USA. Není to totiž zdražení, doporučené a oficilální ceny se co vím nehnuly. Jde jen o to, že zakázali online obchodům prodávat s velmi nízkou marží. Takže to pomůže malým obchodům, které si nemohly dovolit mít na skladě nic od Pentaxu, protože cenou nemohly konkurovat Adoramě nebo B&H.
Smazána citace předchozího příspěvku. Prosím necitujte přímo předchozí příspěvek (viz. Pravidla). Admin
Ano... přesně takhle to udělal i ten Pioneer. Nejdříve zavedl doporučené maloobchodní ceny (které byly cca o 1/4-1/2 vyšší než běžné netové ceny). Pak donutil všechny autorizované prodejce za ně prodávat. A později přidal nutnost, aby každý autorizovaný prodejce měl vlastní showroom, ve kterém bude určitý počet konkrétních produktů + obsluhu se speciálním školení. Vzhledem k tomu, že 2/3 prodejců ale odmítlo tuhle podmínku splnit (i za cenu, že Pioneer DJ nebudou prodávat) se ale tahle podmínka (pokud vím) nekontroluje a nevynucuje. Minimálně v ČR ne, jak je to v USA nevím.
Ale netuším, v čem by to Pentaxu mohlo pomoci? Tohle pomůže maximálně několika klasickým obchodům. Tedy způsobu distribuce, který posledních 10 let stagnuje ve všech oblastech.
Pentaxu jako značce a zákazníkům asi sotva. Lidi co si chtěli koupit něco od Pentaxu v klasickém obchodě a byli za to ochotní zaplatit vyšší cenu, to přece udělali i tenkrát. Lidi co jdou za cenou (těch je většina), si nakoupili výhodně online a teď tu možnost mít nebudou.
Já v tom žádnou výhodu nevidím. Ty peníze nedostane Pentax, ale distribuční článek, který mnoho lidí pokládá za zbytečný. Člověku, který má dát o 1000 USD více za produkt asi nevysvětlíš, že těch 1000 USD je vlastně pro jeho dobro, protože si bude moci produkt ošahat a vyzkoušet. On namítne, že v dnešní době internetových fór a stránek s recenzema, tohle nepotřebuje... a na ten názor má právo. A já s tím dneska musim souhlasit.
Dříve jsem si taky připlácel za to, že si věc ošahám a vyzkoušim. Dneska je ale všechno zboží tohodle druhu levnej komerční šrot, který má reálně zlomkovou cenu své prodejní hodnoty. Takže tenhle způsob distribuce s vidim jako optimální.
Ano... přesně takhle to udělal i ten Pioneer. Nejdříve zavedl doporučené maloobchodní ceny (které byly cca o 1/4-1/2 vyšší než běžné netové ceny). Pak donutil všechny autorizované prodejce za ně prodávat. A později přidal nutnost, aby každý autorizovaný prodejce měl vlastní showroom, ve kterém bude určitý počet konkrétních produktů + obsluhu se speciálním školení. Vzhledem k tomu, že 2/3 prodejců ale odmítlo tuhle podmínku splnit (i za cenu, že Pioneer DJ nebudou prodávat) se ale tahle podmínka (pokud vím) nekontroluje a nevynucuje. Minimálně v ČR ne, jak je to v USA nevím.
Ale netuším, v čem by to Pentaxu mohlo pomoci? Tohle pomůže maximálně několika klasickým obchodům. Tedy způsobu distribuce, který posledních 10 let stagnuje ve všech oblastech.
Pentaxu jako značce a zákazníkům asi sotva. Lidi co si chtěli koupit něco od Pentaxu v klasickém obchodě a byli za to ochotní zaplatit vyšší cenu, to přece udělali i tenkrát. Lidi co jdou za cenou (těch je většina), si nakoupili výhodně online a teď tu možnost mít nebudou.
Já v tom žádnou výhodu nevidím. Ty peníze nedostane Pentax, ale distribuční článek, který mnoho lidí pokládá za zbytečný. Člověku, který má dát o 1000 USD více za produkt asi nevysvětlíš, že těch 1000 USD je vlastně pro jeho dobro, protože si bude moci produkt ošahat a vyzkoušet. On namítne, že v dnešní době internetových fór a stránek s recenzema, tohle nepotřebuje... a na ten názor má právo. A já s tím dneska musim souhlasit.
Dříve jsem si taky připlácel za to, že si věc ošahám a vyzkoušim. Dneska je ale všechno zboží tohodle druhu levnej komerční šrot, který má reálně zlomkovou cenu své prodejní hodnoty. Takže tenhle způsob distribuce s vidim jako optimální.
Když se podíváš na Pentaxforums a jejich starší příspěvky, amíci pořád hudrali, že Pentax mizí z kamených obchodů. Dokonce sami dávali za příklad Nikon, který na tuhle cenovou politiku najel už dávno, nebo že to udělala nedávno Sony. Mají co chtěli.
Rozumím, že to chápeš jako krok zpět, ale je to krok zpět, po kterém dlouho hlasitě volali. Jen nevěděli, co to obnáší. I kdyby se měl Pentax v USA přestat prodávat úplně, je to především ke smůle američanů.
Rozumím, že to chápeš jako krok zpět, ale je to krok zpět, po kterém dlouho hlasitě volali. Jen nevěděli, co to obnáší. I kdyby se měl Pentax v USA přestat prodávat úplně, je to především ke smůle američanů.
Tiež si nemyslím,že by sa malo zdražovať u nás.Amíci mali problém že nemohli objektíb osahať a odskúšť v kamennom obchode.To je často dôležitejšie ako akékoľvek,aj sebelepšie recenzie na nete.Príkladom môžu byť najnižšie rady canoních digizrkadloviek.Vo výklade vypadá v pohode ale keď ju chytíš do ruky,nevieš či sa máš smiať alebo plakať.
Fuji X-T1, XE3 + 16,23,35,56,85,135 mm a vybavený ateliér
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Klingo a kde sa u nas v kamennom obchode daju osahat/odskušať objektívy pre Pentax? Lebo v BA- Prolaika 0 bodov, Megafoto nula bodov. Všetko na objednavku tak ako alza, talkive...atd atd. A ceny sme teda nemali ako amici.
Ja bych nejradsi nakopal ceskeho dodavatele nekam. Co se tyce cen v USA jsou mi ukaradene. zadnou vedu bych z toho nedelal. Ze jdou ceny vseho ostatniho nahoru u nas nikdo neresi.
PS. Vice mne stve na drazicich serverech, ze kazdy druhy magor oznacuje vsechno RARE atd. za to bych zabijel.
PS. Vice mne stve na drazicich serverech, ze kazdy druhy magor oznacuje vsechno RARE atd. za to bych zabijel.
http://cunesk8.rajce.idnes.cz, http://vimeo.com/user6166468
Pentax IstDS + K-5, Pentax 18-55, Pentax DA 50-200, Sigma 8mm/4 , Pentax M28/2,8, Pentax A50/1,7, Pentax M 135/3,5 , Cosina100/3,5 , Sigma Ef 500Ds super,Velbon Voxi L+Giottos MH1302-652
Pentax IstDS + K-5, Pentax 18-55, Pentax DA 50-200, Sigma 8mm/4 , Pentax M28/2,8, Pentax A50/1,7, Pentax M 135/3,5 , Cosina100/3,5 , Sigma Ef 500Ds super,Velbon Voxi L+Giottos MH1302-652
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No nevím, proč by někdo nemohl prodávat věci za takovou cenu, na jakou je schopný se díky své politice/nákladům/schopnostem dostat? Ať existují malé obchody, kde si lidé (kteří o to mají zájem) objektiv vyzkouší, pujčí, pokecají s prodavačem a pak si jej tam za 1,5 násobek ceny na netu koupí, ale nechápu proč by měl někdo diktovat Adoraměn nebo BH, že musí prodávat za tolik. To je snad jejich věc, jestli se jim to vyplatí nebo ne...elho_cid píše: Jde jen o to, že zakázali online obchodům prodávat s velmi nízkou marží. Takže to pomůže malým obchodům, které si nemohly dovolit mít na skladě nic od Pentaxu, protože cenou nemohly konkurovat Adoramě nebo B&H.