Cvakání objektivu.

Vše o sklech

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Rayer
Nový uživatel
Nový uživatel

Cvakání objektivu.

Příspěvek od Rayer » 27 led 2010, 10:45

Mám několik M skel a u M 28 /3,5 když jsem se chtěl podívat na fotku na displeji po focení, nebo dotkl jsem se křížového posouvače, tak začalo tělo K200D cvakat, asi zrcátko. To se mi již několik krát stalo u focení venku a u clony vyšší f 16, v místnosti mi to nedělá. Mám i další M objektivy a ty jsou v pohodě. V čem to může být..? U toho objektivu jako by byla pružinka která vrací clonu jako by měkčí, v porovnání vůči jiným objektivům. Může na to mít vliv pružinka, nebo nižší teplota. Nebo na kolik asi vychází výměna té pružinky. Případně odporučení na dobrý servis v okolí Ka, Ostravy, nebo jinde.

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

elho_cid
Admin
Admin

Příspěvek od elho_cid » 27 led 2010, 11:43

a necvaká teda mechanismus zaclonění? zkus se podívat do objektivu když to cvaká, měl bys to vidět. Mě v mrazu u jednoho M objektivu clona taky blbne, i když jinak. Holt mazivo stárne.

Rayer
Nový uživatel
Nový uživatel

Re: Cvakání objektivu.

Příspěvek od Rayer » 02 led 2012, 16:37

Rayer píše:Mám několik M skel a u M 28 /3,5 když jsem se chtěl podívat na fotku na displeji po focení, nebo dotkl jsem se křížového posouvače, tak začalo tělo K200D cvakat, asi zrcátko. To se mi již několik krát stalo u focení venku a u clony vyšší f 16, v místnosti mi to nedělá. Mám i další M objektivy a ty jsou v pohodě. V čem to může být..? U toho objektivu jako by byla pružinka která vrací clonu jako by měkčí, v porovnání vůči jiným objektivům. Může na to mít vliv pružinka, nebo nižší teplota. Nebo na kolik asi vychází výměna té pružinky. Případně odporučení na dobrý servis v okolí Ka, Ostravy, nebo jinde.

U objektivu byla mastná nebo špinavá clona, po vyčištění je objektiv již v pořádku.

Odpovědět

Zpět na „Objektivy“