Cvakání objektivu.
Moderátor: Moderátoři
Cvakání objektivu.
Mám několik M skel a u M 28 /3,5 když jsem se chtěl podívat na fotku na displeji po focení, nebo dotkl jsem se křížového posouvače, tak začalo tělo K200D cvakat, asi zrcátko. To se mi již několik krát stalo u focení venku a u clony vyšší f 16, v místnosti mi to nedělá. Mám i další M objektivy a ty jsou v pohodě. V čem to může být..? U toho objektivu jako by byla pružinka která vrací clonu jako by měkčí, v porovnání vůči jiným objektivům. Může na to mít vliv pružinka, nebo nižší teplota. Nebo na kolik asi vychází výměna té pružinky. Případně odporučení na dobrý servis v okolí Ka, Ostravy, nebo jinde.
Re: Cvakání objektivu.
Rayer píše:Mám několik M skel a u M 28 /3,5 když jsem se chtěl podívat na fotku na displeji po focení, nebo dotkl jsem se křížového posouvače, tak začalo tělo K200D cvakat, asi zrcátko. To se mi již několik krát stalo u focení venku a u clony vyšší f 16, v místnosti mi to nedělá. Mám i další M objektivy a ty jsou v pohodě. V čem to může být..? U toho objektivu jako by byla pružinka která vrací clonu jako by měkčí, v porovnání vůči jiným objektivům. Může na to mít vliv pružinka, nebo nižší teplota. Nebo na kolik asi vychází výměna té pružinky. Případně odporučení na dobrý servis v okolí Ka, Ostravy, nebo jinde.
U objektivu byla mastná nebo špinavá clona, po vyčištění je objektiv již v pořádku.