Nečistota na Objektivu
Moderátor: Moderátoři
-
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Hepa Jet
Zodpovědně prohlašuji, že níže zmiňovaný ofukovací balónek mě osobně řeší veškeré problémy s občasným smítkem na senzorech mých DF a velkou část problémů se optikou.
Lepící tyčinky odkládám a čekám na další kus balónku od výrobce (mám různé batohy a občas jsem zapoměl balónek přehodit).
I s poštovným přes paypal mě jeden kus příjde na cca 31 USD.
Hlavní výhodu vidím v rychlosti a jednoduchosti jak se zbavit problému s nečistotou na senzoru.
Inu, jak se říká... 'v jednoduchosti je síla'.
Princip funkce pochopí každé malé dítě.
Do prostrou senzoru vháním stlačováním balónku nový, čistý, přefiltrovaný vzduch a ten spolu s prachovými časticemi vytlačuje přebytečný vzduch ven z prostoru senzoru. Takže nenasávám vzduch z prostoru před senzorem ale daleko mimo DF. A pokud dokonce držím DF lehce skloněný bajonetem dolů tak zvítězím i v terénu, tj. v exteriéru.
Jednoduché jako facka
Je jen jediná věc, která limituje toto použití... musejí se správně použít obě ruce. V jedné držet DF a ve druhé balónek a to tak - abychom na něj nenapíchlí senzor
* * *
Lepící tyčinky odkládám a čekám na další kus balónku od výrobce (mám různé batohy a občas jsem zapoměl balónek přehodit).
I s poštovným přes paypal mě jeden kus příjde na cca 31 USD.
Hlavní výhodu vidím v rychlosti a jednoduchosti jak se zbavit problému s nečistotou na senzoru.
Inu, jak se říká... 'v jednoduchosti je síla'.
Princip funkce pochopí každé malé dítě.
Do prostrou senzoru vháním stlačováním balónku nový, čistý, přefiltrovaný vzduch a ten spolu s prachovými časticemi vytlačuje přebytečný vzduch ven z prostoru senzoru. Takže nenasávám vzduch z prostoru před senzorem ale daleko mimo DF. A pokud dokonce držím DF lehce skloněný bajonetem dolů tak zvítězím i v terénu, tj. v exteriéru.
Jednoduché jako facka
Je jen jediná věc, která limituje toto použití... musejí se správně použít obě ruce. V jedné držet DF a ve druhé balónek a to tak - abychom na něj nenapíchlí senzor
* * *
Kalibutan píše:Osobně používám už něco přes rok avizované lepící tyčinky a spokojenost.
Kamarád tyčinky používal taky, ale prý se mu občas stávalo, že vynechal některá místa na čipu, zvláště když spěchal.
A nedá se na to příliš spoléhat v prašnějším prostředí.
Teď ale přešel na HEPA JET
http://www.kohglobal.com/JetAir.html
Dovezl si to od distributora z británie.
Je to úžasná věc a nejen na čipy.
Teď mu nadávám proč nepřivezl zrovna dva...
* * *
Bohužel ani výrobce a ani distributor mi to nechtěli poslat do ČR (léto 2010)
Kdybyste někdo věděli lepší kontakty na prodejce (platba PayPal) byl bych mu zavázán.
K20D, K7 - reliable partners
SD14 - incredible lover
Dynax 7D - best friend
SD14 - incredible lover
Dynax 7D - best friend
Re: Nečistota na Objektivu
Jednoduché, ako facka je aj pochopiť, že ten hoc prefiltrovaný vzduch, ten borbel v komore len víri a max. 50% z prachových častíc možno opustí komoru a možno si znova nenájdu cestu na senzor pohybom zrkadla, veľa možných kombinácií, že sa to znova objaví a určite to nenahradí, či lepiacu tyčinku, či mokrú-vlhkú cestu čistenia senzora, kde sa nečistota odoberie a nie presunie mimo senzor. Nezavrhujem balónik, veľmi často ho používam, ale na vonkajšie očistenie tela a objektívu po prechádzkach...jak dnes. Raz za čas komuru vysávam mäkkou hadičkou z infúzie nasadenou na vysávač...
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Hepa Jet
No nechci se nikoho dotknout, ale jestli je pro tebe nutné čistit senzor i v terénu, tak ho máš asi špinavý často.Kalibutan píše:Zodpovědně prohlašuji, že níže zmiňovaný ofukovací balónek mě osobně řeší veškeré problémy s občasným smítkem na senzorech
...
nenasávám vzduch z prostoru před senzorem ale daleko mimo DF. A pokud dokonce držím DF lehce skloněný bajonetem dolů tak zvítězím i v terénu, tj. v exteriéru.
Mně osobně se významně prach na senzoru objevil až po dvou letech a to často fotím ve velmi špatných podmínkách a při výměně skel zas tak pozor nedávám. Tudíž jsem trochu skeptický, jestli je to čištění balonkem opravdu tak efektivní, či jestli se skutečně prach jen dočasně nepřemístí a po pár pohybech závěrky a zrcátka se ten samý zase nevrátí na původní místo.
Mě osobně se hodně líbí ty štětečky. Neomezený počet užití, suchá cesta a jednoduchost. Jen se mi moc nechce platit poštovné v podstatě stejné hodnoty jako zboží