Nečistota na Objektivu

Vše o sklech

Moderátor: Moderátoři

spachal
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spachal » 30 pro 2010, 01:49

Pokud je ten snimek nafoceny az po demontazi a zpetne montazi, klubouk dolu!! :D .. a dik, pekny navod :]
PX K20D, UW kanón G10 / Oly C5050, PX Z-20, DA17-70/4, A50/1.4, FA50/1.7, DA18-55, FA28-80, Tamron 70-300, Metz48 + dalsi levna a manualni skla, kompakty & bizuterie

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

robogogo
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od robogogo » 30 pro 2010, 10:02

No,Ivan zase si sa ukázal... :idea: .Diky za návod,určite pomože mnohým z nás.Len tak ďalej a schováš do vačku profi servismanov! :wink:

Kalibutan
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Hepa Jet

Příspěvek od Kalibutan » 12 bře 2011, 13:55

Zodpovědně prohlašuji, že níže zmiňovaný ofukovací balónek mě osobně řeší veškeré problémy s občasným smítkem na senzorech mých DF a velkou část problémů se optikou.
Lepící tyčinky odkládám a čekám na další kus balónku od výrobce (mám různé batohy a občas jsem zapoměl balónek přehodit).
I s poštovným přes paypal mě jeden kus příjde na cca 31 USD.

Hlavní výhodu vidím v rychlosti a jednoduchosti jak se zbavit problému s nečistotou na senzoru.
Inu, jak se říká... 'v jednoduchosti je síla'.

Princip funkce pochopí každé malé dítě.
Do prostrou senzoru vháním stlačováním balónku nový, čistý, přefiltrovaný vzduch a ten spolu s prachovými časticemi vytlačuje přebytečný vzduch ven z prostoru senzoru. Takže nenasávám vzduch z prostoru před senzorem ale daleko mimo DF. A pokud dokonce držím DF lehce skloněný bajonetem dolů tak zvítězím i v terénu, tj. v exteriéru.
Jednoduché jako facka :)

Je jen jediná věc, která limituje toto použití... musejí se správně použít obě ruce. V jedné držet DF a ve druhé balónek a to tak - abychom na něj nenapíchlí senzor :)
* * *
Kalibutan píše:Osobně používám už něco přes rok avizované lepící tyčinky a spokojenost.
Kamarád tyčinky používal taky, ale prý se mu občas stávalo, že vynechal některá místa na čipu, zvláště když spěchal.
A nedá se na to příliš spoléhat v prašnějším prostředí.
Teď ale přešel na HEPA JET
http://www.kohglobal.com/JetAir.html
Dovezl si to od distributora z británie.

Je to úžasná věc a nejen na čipy.
Teď mu nadávám proč nepřivezl zrovna dva... :)
* * *
Bohužel ani výrobce a ani distributor mi to nechtěli poslat do ČR (léto 2010) :(

Kdybyste někdo věděli lepší kontakty na prodejce (platba PayPal) byl bych mu zavázán.
K20D, K7 - reliable partners
SD14 - incredible lover
Dynax 7D - best friend

yoli
Významný člen
Významný člen

Re: Nečistota na Objektivu

Příspěvek od yoli » 12 bře 2011, 15:50

Jednoduché, ako facka je aj pochopiť, že ten hoc prefiltrovaný vzduch, ten borbel v komore len víri a max. 50% z prachových častíc možno opustí komoru a možno si znova nenájdu cestu na senzor pohybom zrkadla, veľa možných kombinácií, že sa to znova objaví a určite to nenahradí, či lepiacu tyčinku, či mokrú-vlhkú cestu čistenia senzora, kde sa nečistota odoberie a nie presunie mimo senzor. Nezavrhujem balónik, veľmi často ho používam, ale na vonkajšie očistenie tela a objektívu po prechádzkach...jak dnes. Raz za čas komuru vysávam mäkkou hadičkou z infúzie nasadenou na vysávač...

ByWondra
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Hepa Jet

Příspěvek od ByWondra » 12 bře 2011, 16:13

Kalibutan píše:Zodpovědně prohlašuji, že níže zmiňovaný ofukovací balónek mě osobně řeší veškeré problémy s občasným smítkem na senzorech
...
nenasávám vzduch z prostoru před senzorem ale daleko mimo DF. A pokud dokonce držím DF lehce skloněný bajonetem dolů tak zvítězím i v terénu, tj. v exteriéru.
No nechci se nikoho dotknout, ale jestli je pro tebe nutné čistit senzor i v terénu, tak ho máš asi špinavý často.
Mně osobně se významně prach na senzoru objevil až po dvou letech a to často fotím ve velmi špatných podmínkách a při výměně skel zas tak pozor nedávám. Tudíž jsem trochu skeptický, jestli je to čištění balonkem opravdu tak efektivní, či jestli se skutečně prach jen dočasně nepřemístí a po pár pohybech závěrky a zrcátka se ten samý zase nevrátí na původní místo.

Mě osobně se hodně líbí ty štětečky. Neomezený počet užití, suchá cesta a jednoduchost. Jen se mi moc nechce platit poštovné v podstatě stejné hodnoty jako zboží :-)
K-5, K200; S10-20/4-5.6, T17-50/2.8, S50-150/2.8, Pen540, Metz48 ...
|Fotoreporty|

Odpovědět

Zpět na „Objektivy“