Redukcia Canon - Pentax

Vše o sklech

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
bobo2
Významný člen
Významný člen

Redukcia Canon - Pentax

Příspěvek od bobo2 » 26 kvě 2010, 09:33

Máte niekto vedomosť o možnosti použitia Pentax objektívov na Canon tele?
Poznám stránky RiceHigh aj odkazy na ďalšie stránky, ale angličtine nevládnem a nie je mi jasné, či existuje redukcia, ktorá by zabezpečovala AF a zároveň nepotrebovala zásah do Pentax objektívov...

http://ricehigh.blogspot.com/2008/10/pr ... frame.html
http://stevenlins.blogspot.com/2008/05/ ... on-ef.html

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 26 kvě 2010, 10:06

Já jsem jednu viděl... ale redukce samozřejmě nepodporovala AF a myslím, že žádná s AF ani existovat nebude.

Jeden čas jsem měl redukci Pentax K na M42 (vydražil jsem jí společně s nějakým sklem na aukru) a na M42 je redukcí už spousta.

Ale jako M sklo to z mého pohledu stejně nemá žádnou cenu. Když nepřejdeš na FF tak z mého pohledu nelze M sklo téměř použít díky malému hledáčku (o tom, že přecházet z Pentax APS-C na C/N APS-C nemá až tak velkej smysl ani nemluvě).

A když už dáš peníze do FF těla... přijde mi trochu mimo na něm používat M skla. Když se nad tím zamyslíš... je to vyloženě blbost a může se to vyplatit jen třeba u nějakejch starších M skel, které bude mít člověk na občasné hraní. Ale tahat na to třeba špičkové LTD skla je škoda (můžeš je prodat a koupit si za to několik špičkových M42 skel).

bobo2
Významný člen
Významný člen

Příspěvek od bobo2 » 26 kvě 2010, 11:59

jasné, ak to nepodporuje AF tak to nemá cenu. ..
Samozrejme som myslel na FF, ak by tam išlo použiť AF Pentax objektívy...Ale na to by iste už dávno niekto prišiel...? Mńa len zneistila poznámka na uvedených stránkach o AF Pentax objektívoch na FF Canonu....

Klingo
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Klingo » 26 kvě 2010, 18:53

No mne príde tá tvoja otázka ako úplne nezmyselná,ak máš pentax objektív tak musíš vedieť že af sa koná cez kolík vyvedeným z tela.Canon takúto možnosť nemá a vyžaduje motorky v objektíve.Neviem ako by si toto chcel spojiť.Naviac sa dajú použiť iba objektívy s clonovým krúžkom.Má to zmysel iba ak takéto máš,napríklad je jednoduchšie a lacnejšie zohnať takúto redukciu napríklad na zenitar,ako ho predávať a zháňať nový. Ten je pre canon aj tak len závitový s redukciou.Ešte vidím možné použitie na makro s pentaxovými medzikrúžkami.
Fuji X-T1, XE3 + 16,23,35,56,85,135 mm a vybavený ateliér

bobo2
Významný člen
Významný člen

Příspěvek od bobo2 » 26 kvě 2010, 20:56

klingo_...otázka nezmyselná myslím nie je, technické danosti sú ale proti reálnosti takejto myšlienky...som teda múdrejší, tade cesta nevedie....
...a mám až na jeden, všetky objektívy s clonovým krúžkom/teda na dva, myslím, že ani T 70-200 ho nemá.

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 26 kvě 2010, 21:14

Já si nemyslim, že by to nutně musela být taková blbost. Kdyby to nějaký výrobce (třeba Sigma) vyrobit chtěl a mohl... klidně by to udělal. Umim si celkem představit malinkatý kroužek s přenosem clony a motůrkem, který by otáčel s AF hřídelkou. Taky by byl osazen čipem, který by "přepočítával data" a HSM.

A myslim, že by to byl docela prodejní hit... lidi by volně přecházeli mezi značkama a kupovali si skla, jaká by chtěli.

Škoda, že to je SCIFI :-). Asi tomu brání i nějaké patentové záležitosti (a čínani na to nejsou dost iniciativní).

Odpovědět

Zpět na „Objektivy“