Vim, ze se pro pentax nedela, protoze tu bych chtelmiro-s píše:robogogo píše: Sigma 150mm f2.8 (neviem ci sa vyraba aj pre Pentax)

Moderátor: Moderátoři
Vim, ze se pro pentax nedela, protoze tu bych chtelmiro-s píše:robogogo píše: Sigma 150mm f2.8 (neviem ci sa vyraba aj pre Pentax)
No, jasne je najlepsi Pentax, pretoze ho mam..robogogo píše:Keby ste vedeli zo skúsenosti porovnať,ktorý macro z P100, T90, S105 je najlepší? Čo tá Sigma s aretáciou AF? Čiže z hladiska optiky a účelnosti... Dik.
Plně souhlasím, pod to se můžu podepsat.miro-s píše: No, jasne je najlepsi Pentax, pretoze ho mam..
Ale teraz vazne, zle sa neda vybrat, vsetko super skla. Moje poradie by bolo taketo:
1. Pentax 100mm WR (novy)
2. Tamon 90mm
3. Pentax 100mm (stary)
4. Sigma 105mm
Skor som to porovnanie postavil na tom, ako by som kupoval teraz. Ja som zacal s S105, ale bolo to tazke rozhodovanie, medzi P100, T90 a S105. No, myslim, ze by som nebol sklamany ani z jedneho. A z hladiska ucelnosti kazdy splni svoj ucel, Len sa mi zda, ze na portret su tie skla az prilis ostre
Najskor povinne citanie na dobru noc:peppies píše:Pánové, existuje i jiná varianta tj. levnější řekněme do 2.000,- než jít na dobré makro - jde mi o to, že jsem zakoupil Pentax A-50mm 1.7 a začínám s ní kamarádit stále více. A sem směřuje otázka...existuje něco jako oldies but goldies ? Chci zakoupit macro objektiv, ale otázka jestli bych spíše neměl řešit toto s A-50mm a třeba Vivitar Macro Converter ?
To by šlo..bigfoot píše:len pre zaujimavost - ostrost na f/2.8 PX 100WR - tu je nedoostrene jpg http://www.bigfoot.sasik.sk/IMGP5162%20-%20003.jpg
Konstantni rozmery sice zjednodusi pouziti, ale vysledny objektiv je velky a tezky. A pak jsou tu nutne kompromisy v optice. Ja mam radsi vytahovaci.ggrand píše:krasa...skoda ze neudelaji verzi s konstantnima rozmerama, to podle me zajima vic lidi nez nejake WR,ktere soude podle delky vysunuti nemuze ve skutecnosti fungovat