Sigma 17-70mm F2.8-4.5 DC MACRO-nespolupracuje s telom K10D
Moderátor: Moderátoři
Sigma 17-70mm F2.8-4.5 DC MACRO-nespolupracuje s telom K10D
Zdravim,
mam problem s objektivom Sigma 17-70mm F2.8-4.5 DC MACRO. Z nicoho nic, prestal spolupracovat s telom K10D. Telo je v poriadku, pretoze mam aj iny SIGMA objektiv a ten funguje bez problemov. Takze po nasadeni 17-70-ky na telo K10D a po zapnuti nastane nasledovne:
1. v hladaciku vidim MF, napriek tomu, ze mam zapnuty AF
2. na malom hornom displeji, po natlaceni spuste, nepretrzite blika clona "F--" (nevie nacitat, namiesto cisla su pomlcky)
3. po zatlaceni spuste sa neudeje nic
4. ked stlacim tlacitko info, v casti, kde ma byt informacia o rezime (AF/MF) je natvrdo MF a bez zobrazenia ohniskovej vzdialenosti "--mm"
Dalej som si vsimol, ze kontakty na objektive nie su zarovno. Tak som sa podujal na to, ze som objektiv rozobral (len tu bajonetovu cast s kontaktami), vycistil ich, napruzil pruzinky, ale bez efektu. Stykove valceky som si polozil na rovnu plochu a su uplne rovnake, ale po zasunuti do plastovych dierok, nie su. Vycistil som v liehovom kupeli aj tu plastovu cast, ale nechapem, po zlozeni nie su zarovno. Neviem teda, ci to je v tych kontaktoch, alebo v niecom inom.
Co sa rozoberania tyka, nic zlozite to nie je, len treba mat trpezlivost a jemne ruky.
Vie niekto poradit? Ak nie, s ktorym servisom mate dobre skusenosti?
Vdaka
mam problem s objektivom Sigma 17-70mm F2.8-4.5 DC MACRO. Z nicoho nic, prestal spolupracovat s telom K10D. Telo je v poriadku, pretoze mam aj iny SIGMA objektiv a ten funguje bez problemov. Takze po nasadeni 17-70-ky na telo K10D a po zapnuti nastane nasledovne:
1. v hladaciku vidim MF, napriek tomu, ze mam zapnuty AF
2. na malom hornom displeji, po natlaceni spuste, nepretrzite blika clona "F--" (nevie nacitat, namiesto cisla su pomlcky)
3. po zatlaceni spuste sa neudeje nic
4. ked stlacim tlacitko info, v casti, kde ma byt informacia o rezime (AF/MF) je natvrdo MF a bez zobrazenia ohniskovej vzdialenosti "--mm"
Dalej som si vsimol, ze kontakty na objektive nie su zarovno. Tak som sa podujal na to, ze som objektiv rozobral (len tu bajonetovu cast s kontaktami), vycistil ich, napruzil pruzinky, ale bez efektu. Stykove valceky som si polozil na rovnu plochu a su uplne rovnake, ale po zasunuti do plastovych dierok, nie su. Vycistil som v liehovom kupeli aj tu plastovu cast, ale nechapem, po zlozeni nie su zarovno. Neviem teda, ci to je v tych kontaktoch, alebo v niecom inom.
Co sa rozoberania tyka, nic zlozite to nie je, len treba mat trpezlivost a jemne ruky.
Vie niekto poradit? Ak nie, s ktorym servisom mate dobre skusenosti?
Vdaka
-
- Nový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, měl jsem taky problémy s jedním objektivem,nebyla to tedy Sigma 17-70, ta mi funguje naprosto skvěle Ten objektiv přestal komunikovat s tělem po menším pádu asi z 20 cm, musel jsem ho každou chvíli sundat a zase nandat, jinak tam bylo to co říkáš F-- a nic nešlo, ale asi tak po měsíci vše zázračně přestalo zlobit a funguje už přes rok bez jakéhokoliv problému Ale na kontakty jsem se nekoukal, jinak servis ten oficiál na Sigmu je http://www.awh.cz/ ale jestli jsi ze Slovenska, což předpokládám, tak to nevím jaký servis
Záruku na něj už nemáš?
Záruku na něj už nemáš?
Pentax K-5, Pentax 12-24/4, Sigma 17-70 2,8-4 C, Sigma 18-35/1,8, Pentax F50/1,4, Voightländer macro 100/3,5, Sigma 70-200 HSM II
http://hkfoto.profitux.cz/
-
- Nový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Já k němu mám taky záruční kartičku na 4 roky!
Pentax K-5, Pentax 12-24/4, Sigma 17-70 2,8-4 C, Sigma 18-35/1,8, Pentax F50/1,4, Voightländer macro 100/3,5, Sigma 70-200 HSM II
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
A neskusal si tu Sigmu pripojit aj na iny Pentax digital, pripadne na kinofilmovy Pentax, ze ako sa sprava?
http://magicslovakia.szm.com
------------------------------
Pentax 67, 45/4, 105/2.4 200/4, 300/4, 400/4
Pentax PZ-1p, Tamron90/2.8
Pentax K-3, 15/4 Ltd, 31/1.8 Ltd, Sigma 100-300/4 EX
AMD RYZEN 7 Hackintosh, OSX High Sierra, 16GB RAM, Samsung SSD Pro
------------------------------
Pentax 67, 45/4, 105/2.4 200/4, 300/4, 400/4
Pentax PZ-1p, Tamron90/2.8
Pentax K-3, 15/4 Ltd, 31/1.8 Ltd, Sigma 100-300/4 EX
AMD RYZEN 7 Hackintosh, OSX High Sierra, 16GB RAM, Samsung SSD Pro
-
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
taky tak :)
mě tento objektiv taky spadnu a vykazoval tyto chyby, očistil jsem kontakty a bylo to lepší ale stále problémy, a tak jsem sundal vrch s těmi kontakty (jen par sroubku) a promačkal a je a už je po problému.
www.toulackovi.eu, Samsung GX10 + sigma 17-70 + sigma 10-20 + pentax 100-300 + macro Voigtlander 100 3.5
nechcel som zakladat novu tem tak to dam sem... mam tiez problem s objektivom Sigma 17-70 a to ze mi zrazu nejde nastavit mensia clona ako 4.0. tzn. 2.8, 3.5... ked dam na telo K10D pevnu 105ku od Sigmy vsetko je ok... nieje to moc velky problem, kedze tieto clonove cisla skoro vobec nepouzivam, ale niekedy by sa hodili. Nemate s tym niekto skusenosti? Objektiv nepadol, neviem co sa mohlo porobit. Clonova packa vyzera normalne, chodi ako ma ked s nou hybem rukou. Pri porovnani s tou 105 to vyzera vsetko ako ma byt, nic ohnute, prasknute...
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
lubeek >> a bebude to pouzitym ohniskom?
edit:
edit:
tak to je divne, skus precistit kontaktylubeek píše: nie na najsirsom je miesto 2.8 4, ale pozeral som a na dlhom svieti 4 miesto 4.5...
Naposledy upravil(a) bigfoot dne 17 úno 2010, 12:20, celkem upraveno 1 x.
...K10+K5...
a rozne serepeticky
a rozne serepeticky