S tou 70 - 200 je to blbost. Já mam tu novou verzi a měl jsem i tu starou (respektivě jsem výhodně vydražil K10D s touhle sigmou a dalšíma sklama - a pak jsem to rozprodával).ByWondra píše:Mám S50-150 s přijde mi opticky výborná (na zoom), akorát to je druhý kus. První, co mi přišel, měl opravdu mizerné ostření - FF či BF na různých ohniscích jinak, druhý kus šlape perfektně, ostrý slušně i na 2.8, na 4.0 lahoda, akorát nejdelších 20mm mívá hlavně na plnou díru problém dobře zaostřit, cca 1 ze 3-4 je FF, ale když zacloním na 5.6 tak bez problémů. /tělo K200/
70-200 je prý výborná ta starší verze, ta nová je má být o dost měkčí a i prý hůře ostří (paradoxně k HSM), ale to mám z doslechu
Pravda je, že jsem ty 2 verze neporovnával nějak vzevrubně. Opticky jsem žádnej rozdíl nenašel a pokud ano, spíš v neprospěch staré verze (trochu mi přišlo, že se chová v protisvětle ještě hůž než tak nová). AF je nesrovnatelný. Nová 70-200 HSM je mnohem rychlejší a přesnější než ta stará konvenční.
A upřímně... S 70 - 200 HSM je dost možná i nejrychlejší HSM tele na Pentaxu vůbec. Ostří mnohem rychleji než cokoliv, co jsem kdy zkoušel (včetně 50-135).
I proto jsem jí dal přednost před Tamronem 70 - 200, který je opticky možná o fous lepší, ale tím AF za Sigmou (v tomhle případě) hodně zaostává.