Co je lepsi - Sigma 17-70/2.8-4,5 nebo Tamron 17-50/2,8
Moderátor: Moderátoři
oumik85: to by jsi docela čučel... tohle byla pobočka v Drážďanech.
A Sigmy 70 - 200 v tu chvíli měli více než 30 ks pro K bajonet (když jsem jí tam ale kupoval po 3/4 roce, už jen aktuálně 6). Se ještě prodejce smál, že jestli chci zase za 500 přijet zkoušet Sigmu, tak ať si vezmu svačinu :o).
A stejného Tamrona pro Canon měli asi 10x, pro Nikon 5x... prej si ho nejvíc kupují lidi k Pentaxu.
A Sigmy 70 - 200 v tu chvíli měli více než 30 ks pro K bajonet (když jsem jí tam ale kupoval po 3/4 roce, už jen aktuálně 6). Se ještě prodejce smál, že jestli chci zase za 500 přijet zkoušet Sigmu, tak ať si vezmu svačinu :o).
A stejného Tamrona pro Canon měli asi 10x, pro Nikon 5x... prej si ho nejvíc kupují lidi k Pentaxu.
Jj... docela jsem byl překvapenej. Říkal, že mého Tamrona už na Pentax prodali asi 150 ks, kdežto na Canon asi 30 Ks. A na Nikon asi jen desítku.elho_cid píše:To se ani nedivím. Na Pentax je honěnej z těla a ostří svižně. Na Canon a Nikon má mikromotor a AF nic moc.miky_lbc píše: A stejného Tamrona pro Canon měli asi 10x, pro Nikon 5x... prej si ho nejvíc kupují lidi k Pentaxu.
Ale všeobecně říkal, že se věci na Pentax prodávají hodně. Nejlíp Canon (zejména 4L a semtam 2,8L), pak Pentax a Nikon až na konec. Ale třeba skla na Nikon prý skoro vůbec.
Hele... já bych neřekl, že je to taková hrůza. Ono i těch 5ks u Škody, už na výběr docela stačí.oumik85 píše:Nojo, to ale neni u nas. Skoda je asi nejvetsi fotoobchod u nas a maji tam par kousku, nevic je to jenom v Praze. V celem Brne bys nedal dohromady ani zakladni sortiment pro Pentax, ne tak jeste abys mel neco na vyber.
I u výběru z 2 kusů už je pravděpodobnost slušného skla dobrá...
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
miky_lbc píše:Blbost... Ten tamron nekreslí špatně i na plnou díru. Na F4 už se dá mluvit o moc pěkné kresbě.xmeda píše:Oba ty objektivy musi byt zatazene na F5.6 aby se dalo mluvit o opravdu ostrym vystupu na K20D a sigma mi prijde se svym brutalnim close-up, +20mm a 4 letou zarukou jako uzitecnejsi.
Navic se na ni nepovoluji sroubky pod obrubou jako na tech tamronech a mezi 17-20mm ma znacne rovnejsi ostry pole. Kdybych si mel nechat jedinej objektiv, je to 17-70 a kdyby ji ti pindove v sigme zatesnili a opatrili HSMII nahonem jako ma 70-200, tak maji bezkonkurencni zakladak.
- konstantní světelnost (nemusíš řešit, že něco nastavíš, odzoomuješ a je to fuč)
- lepší AF a "výhled" díky světelnému hledáčku
- lepší kresba než u Sigmy
- horší rozsah než u Sigmy
Pro mě jasnej vítěz Tamron. Mam 28-75 a je to bezkonkurenční sklo (ve své kategorii). Tenhle jsem měl půjčenej a opticky mi přišel hodně podobnej.
kresli hezky na K100D.. tamron i sigma klidne na plno otevreny.
na 14.6mpix to pod tech 5.6 proste neni ostry.
28-75 je uplne jinej objektv. Jednak je FF a na cropu se z nej pouziva jen stred a taky neni sirokouhlej a ma mensi zoom. To je jako rict jabka z te prodejny jsou skvely, protoze mam od tam okurek a byl super. ))
Jinak fotak mam porad preplej na MTF krivku a sam to podobne cloni pres celej rozsah. A jak uz jsem psal, sigmu neni problem klidne po trech letech poslat sestelovat v ramci zaruky.
Kdybych chtel objektiv svetelnej treba na svatby, tak stejne lepsi sig24-60/2.8 kterej je opticky moc povedenej a pritom neni v kabeli jak cihla.
Mam K20 a muzu te ujistit ze treba prave na tech svatbach kde fotim tak na 3,3 az 3,5 v mistnostech je ten tamron ostry az moc (co se tyce vykresleni obliceje) Ne ted vazne pokud by byl zajem muzu udelat par fotek na ruzne clony a dat je sem...
Pentax K5II; Pentax 15/4 ltd; Pentax 21/3,2 ltd; Pentax FA35/2; Pentax 55/1,4; Pentax 50-135/2,8
V téhle souvislosti se divím, že Tamron uvádí K variantu se zpožděním, třeba ten 60mm f2 makro vypadá zajímavě. Takový AF Helios s makrem jako bonusmiky_lbc píše: Ale všeobecně říkal, že se věci na Pentax prodávají hodně. Nejlíp Canon (zejména 4L a semtam 2,8L), pak Pentax a Nikon až na konec. Ale třeba skla na Nikon prý skoro vůbec.
A kde presne je ta pobocka v Drazdanech? Jedna se primo o pentax obchod nebo je to nejaky obchod s fototechnikou...miky_lbc píše:oumik85: to by jsi docela čučel... tohle byla pobočka v Drážďanech.
A Sigmy 70 - 200 v tu chvíli měli více než 30 ks pro K bajonet (když jsem jí tam ale kupoval po 3/4 roce, už jen aktuálně 6). Se ještě prodejce smál, že jestli chci zase za 500 přijet zkoušet Sigmu, tak ať si vezmu svačinu ).
Mam to z domova blize do Drazdan nez do Prahy, takze jestli jsou tam ceny podobne UK-cenam, tak by to bylo docela super...
Jinak doufam ze se tam lze dorozumnet i jinak nez nemecky...uz je to radu let co jsem ji naposledy pouzival...ostuda kdyz bydlim v sudetech
K10D + grip; smc DA 18-55mm; smc F 50/1,7; smc DA 18-250 mm; Sigma 24-135 mm F2.8-4.5 IF;smc FA 100 mm f/3.5 Macro; Samyang 8mm f/3,5 IF; velbon sherpa 750N; metz 58
kecám... v Drážďanech jsem kupoval svojí Sigmu 14 mm, tohle je v Žitavě.strecha píše:A kde presne je ta pobocka v Drazdanech? Jedna se primo o pentax obchod nebo je to nejaky obchod s fototechnikou...miky_lbc píše:oumik85: to by jsi docela čučel... tohle byla pobočka v Drážďanech.
Mam to z domova blize do Drazdan nez do Prahy, takze jestli jsou tam ceny podobne UK-cenam, tak by to bylo docela super...
Jinak doufam ze se tam lze dorozumnet i jinak nez nemecky...uz je to radu let co jsem ji naposledy pouzival...ostuda kdyz bydlim v sudetech :oops:
A myslim megafoto.cz... můžeš si tam dofrčet, zaplatit v Kč a mluví i česky.