Sigma 24-70mm - cca 7tisic- Koupit ??
Moderátor: Moderátoři
Sigma 24-70mm - cca 7tisic- Koupit ??
Resim takovy problem, naskytla se prilezitost vyhodne smenit Sigmu 24-70mm; F2,8 EX DG macro ktera by me nakonec vysla na cca 7000,- a jeste je v zaruce. Oproti tomu sem byl az do nynejska presvedcen ze si koupim sigmu 17-70mm ktera je bezne za nejakejch 6500,- .
Koupili byste radsi tu 24-70 nebo koupily novou 17-70.
Mam jen strach celkem z toho obrovskeho prumeru filtru... K cemu je vubec tak obrovsky prumer dobry ?
Nebude ta clona 2,8 neostra ? Ja se priznam ze ted fotim se setakem na co nejvyssi clonu to jde aby ty fotky byli jakstaks ostry.
Diky za radu
Koupili byste radsi tu 24-70 nebo koupily novou 17-70.
Mam jen strach celkem z toho obrovskeho prumeru filtru... K cemu je vubec tak obrovsky prumer dobry ?
Nebude ta clona 2,8 neostra ? Ja se priznam ze ted fotim se setakem na co nejvyssi clonu to jde aby ty fotky byli jakstaks ostry.
Diky za radu
Re: Sigma 24-70mm - cca 7tisic- Koupit ??
Asi ti niekto odpovie kontretne na otazku...
Ale nejak sa mi nezda idealne ist zo setu 18-55 na sigmu rozsahu 17-70 s f2.8-4,5
Asi by ma viac palilo nejake sklo s vacsou moznostou fotit kreativne (pevna 50) alebo nieco sirsie ci dlhsie. Pripadne to kvalitativne posunut 16-50 f2.8 v celom rozsahu. Ale zalezi co viac fotis.
Ostrost pevneho skla a setu - to je nebe a dudy.
Ale nejak sa mi nezda idealne ist zo setu 18-55 na sigmu rozsahu 17-70 s f2.8-4,5
Asi by ma viac palilo nejake sklo s vacsou moznostou fotit kreativne (pevna 50) alebo nieco sirsie ci dlhsie. Pripadne to kvalitativne posunut 16-50 f2.8 v celom rozsahu. Ale zalezi co viac fotis.
Ostrost pevneho skla a setu - to je nebe a dudy.
http://dudo.zonerama.com/
K5, K20 a pár sklenárskych skvostov, bižutéria
K5, K20 a pár sklenárskych skvostov, bižutéria
Je otazka co chces fotit... ja bych sel do vetsi svetelnosti , nebo koupil pevne skla DA35 a DA70 pokud na to mas volne prostredky.
kazdopadne sigma 24-70 je za 7000 hodne slusna cena, sam sem ji skoro za dvojnasobek...
prumer skla je dany fyzicky cim vetsi svetelnost, tim vetsi predni cocka. A navic je tenhle objektiv i na Fullframe (pokud jej někdy bude pentax dělat digi:-)) a na kinofilm - díky tomu ale nemusíš kupovat drahé slim filtry - nehrozí vinětace.
kazdopadne sigma 24-70 je za 7000 hodne slusna cena, sam sem ji skoro za dvojnasobek...
prumer skla je dany fyzicky cim vetsi svetelnost, tim vetsi predni cocka. A navic je tenhle objektiv i na Fullframe (pokud jej někdy bude pentax dělat digi:-)) a na kinofilm - díky tomu ale nemusíš kupovat drahé slim filtry - nehrozí vinětace.
-
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
To si rozhodnes sam.
Ze zkusenosti - 24-70/2.8 je velmi slusne sklo. Pro nekoho mozna trochu tezsi a vetsi. Jeste dnes se cena drzi pres 12K za nove.
Jen doporucim, pokud muzes, si objektiv vyzkousej.
Co se filtru tyka tak k tomu ti moc nepovim. Na tomto zrovna filtry nepouzivam.
A proc je prumer na filtry tak velky a dira do objektivu relativne mala? Jde to na vrub mechanismu ostreni i ze se neotaci predni clen. Tedy ideal na filtry kde otaceni predniho clenu nechceme.
Ze zkusenosti - 24-70/2.8 je velmi slusne sklo. Pro nekoho mozna trochu tezsi a vetsi. Jeste dnes se cena drzi pres 12K za nove.
Jen doporucim, pokud muzes, si objektiv vyzkousej.
Co se filtru tyka tak k tomu ti moc nepovim. Na tomto zrovna filtry nepouzivam.
A proc je prumer na filtry tak velky a dira do objektivu relativne mala? Jde to na vrub mechanismu ostreni i ze se neotaci predni clen. Tedy ideal na filtry kde otaceni predniho clenu nechceme.
K20D, K7 - reliable partners
SD14 - incredible lover
Dynax 7D - best friend
SD14 - incredible lover
Dynax 7D - best friend
tak baterky urco nezere vic... ostri motorek z tela a ostreni jde celkem lehce - neotaci se zadny krouzky, vse probiha uvnitr.
Opticky je 24-70 hodne nad 17-70, projdi is i testy na webech, ale na krajinky ma luxusni rozlisovaci schopnosti uz od f/2,8 je dost ostra (i kdyz v rozich "az" od f/4) a na 70mm f2,8 rozhodne uplatnis - idealni na portrety a kreativni foto... s 17-70 si oproti setaku moc nepolepsis - maximalte tak rozsahem. idealni je mit pokryti 12-24, 24-70, 70-200
ale to asi vis...
Opticky je 24-70 hodne nad 17-70, projdi is i testy na webech, ale na krajinky ma luxusni rozlisovaci schopnosti uz od f/2,8 je dost ostra (i kdyz v rozich "az" od f/4) a na 70mm f2,8 rozhodne uplatnis - idealni na portrety a kreativni foto... s 17-70 si oproti setaku moc nepolepsis - maximalte tak rozsahem. idealni je mit pokryti 12-24, 24-70, 70-200

s bateriema opravdu problem nebude... akorat by me zajimalo, proc se ji chce nekdo zbavit za 7 tis... neprodava se tak casto a kdyz tak draz.
nez sigmu 17-70 tak bych radsi vzal pentaxe 16-45, nebo priplatil za pentaxe 17-70 SDM pokud ti jde o rozsah.
skoda ze se neprodava pentax 24-70 f/2,8
to by bylo paradni sklo 
nez sigmu 17-70 tak bych radsi vzal pentaxe 16-45, nebo priplatil za pentaxe 17-70 SDM pokud ti jde o rozsah.
skoda ze se neprodava pentax 24-70 f/2,8

-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Cena je dobra, ale pouze pokud mas moznost si objektiv pred koupi vyzkouset. Specialne Sigma ma hodne 'vykyvu' mezi jednotlivymi kusy objektivu, viz. napriklad ruzne vyprodeje za smesne nizke ceny ap.
Pokud tohle sklo nekdo prodava, ma pro to nejaky duvod a malokdo se bude zbavovat kvalitniho kusu, ze ..
Pokud tohle sklo nekdo prodava, ma pro to nejaky duvod a malokdo se bude zbavovat kvalitniho kusu, ze ..
PX K20D, UW kanón G10 / Oly C5050, PX Z-20, DA17-70/4, A50/1.4, FA50/1.7, DA18-55, FA28-80, Tamron 70-300, Metz48 + dalsi levna a manualni skla, kompakty & bizuterie