Vivitar 1,9 50mm

Vše o sklech

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Pavel41
Významný člen
Významný člen

Vivitar 1,9 50mm

Příspěvek od Pavel41 » 12 říj 2009, 10:11

Máte, prosím, někdo zkušenost s tímhle sklem? Na (každém) fóru se dost mluví o Vivitarech 28 (zvlášť Komine), ale o téhle 50 jsem nic nenašel... ani nevím, kdo ji vyrobil (nenašel jsem výrobní číslo! :oops: )... ale vypadá dobře. Díky za každé info.
Pavel

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

Radim
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Radim » 12 říj 2009, 10:50

Tenhle objektiv u nás asi nebude moc rozšířený. Nějaké info jde vygúglit, jinak doporučuji vlepit dotaz na tohle sklíčko na
http://manualniskla.stavnaty.net/index.php
K20D, MZ-M, LX

Pavel41
Významný člen
Významný člen

Příspěvek od Pavel41 » 12 říj 2009, 11:58

Radim píše:Tenhle objektiv u nás asi nebude moc rozšířený. Nějaké info jde vygúglit, jinak doporučuji vlepit dotaz na tohle sklíčko na
http://manualniskla.stavnaty.net/index.php
Díky za odkaz, ale tam také nic... jo, a gúglil jsem pilně, ale dozvěděl jsem se akorát, že tenhle Vivitar (často prodávaný jako záklaďák některých SLR) je obdobný, jako Cosinon 1,8 ... btw: samozřejmě, že znám výrobní číslo, to byla nadsázka (i když je vyražené jen opravdu miniaturními číslicemi, ale nic mi samozřejmě neříká) - tak trochu jsem si hýčkal představu, že je to neznámé excelentní sklo... ale už jsem ho vzal a dál už jenom vlastní zkušenost :idea:
Pavel

bo-do-i
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od bo-do-i » 13 říj 2009, 15:58

...ten Vivitar nepoznam ale mam Cosina 50/1,8 Cosinon a je to vynikajúci MF,je to poctivá japonská práca,mám bajonet Pentax,tak redukciu nepotrebujem...

Pavel41
Významný člen
Významný člen

Příspěvek od Pavel41 » 13 říj 2009, 17:16

bo-do-i píše:...ten Vivitar nepoznam ale mam Cosina 50/1,8 Cosinon a je to vynikajúci MF,je to poctivá japonská práca,mám bajonet Pentax,tak redukciu nepotrebujem...
No vida - ten V. je právě také PK, naopak o Cosinonu jsem našel, že je M42 :wink: Taky se mi zdá, že mezi MF patří do elitní skupiny (aspoň na K20D).
btw: má jenom 6 lamel - a bookeh se mi zdá přesto (nebo proto?) skvělý...
Pavel

Odpovědět

Zpět na „Objektivy“