Tamron 24-135mm
Moderátor: Moderátoři
Tamron 24-135mm
Ahoj, potřebuji poradit, bude tento objektiv / TAMRON AF SP 24-135mm /
uspokojivě fungovat na Pentax K200?
Jěště jsem uvažoval o Sigmě 24-135 a nebo těď o nové 18-125 HSM.
Ta starší 24-135 má lepší světelnost než oba další ale asi už nejde sehnat.
děkuji za rady
Petr
uspokojivě fungovat na Pentax K200?
Jěště jsem uvažoval o Sigmě 24-135 a nebo těď o nové 18-125 HSM.
Ta starší 24-135 má lepší světelnost než oba další ale asi už nejde sehnat.
děkuji za rady
Petr
Ta Sigma 18-125 je adekvatna k setaku PX 18-55. Takze to nie je az taka zla volba na ten rozsah. Vela ludi si ju pochvaluje. Sigmy ale maju trochu problem s ostrostou v rohoch, inak su v pohode, pokial teda nie je problem v FF/BF.
K10D + 18-55/3.5-5.6, Sigma 10-20/4-5.6, Tamron 28-75/F2.8, PX 55-300 4-5.6
http://picasaweb.google.sk/aesace ,
http://albums.photoonweb.com/aes/
http://picasaweb.google.sk/aesace ,
http://albums.photoonweb.com/aes/
Mam sigmu 24-135 a musim rict, ze jsem dlouhou dobu byl s ni spokojeny (nez jsem vyzkousel pevne sklo)...bohuzel ta svetelnost neni zase tak uzasna jak to na prvni pohled vypada. Objektiv diky ni ostri velmi rychle a presne (nemam BF/FF),ale chce to trochu priclonit aby to bylo pouzitelne, protoze na plnou diru je to dost mekke. Trochu me prekvapil pekny bokeh, takze na portret je docela dobre pouzitelny, ale na vylety do prirody bych moc nedoporucoval...ta vaha!!!
Jinak pokud mohu uvest dalsi hledisko, ktere sice nema pro foceni moc vliv, tak ten objektiv je docela macek a na K10D s gripem to pusobi hodne profi....pro ty co na to chteji lovit baby, tak rozhodne doporucuji...az uvidi ten kanoooon
Jinak pokud mohu uvest dalsi hledisko, ktere sice nema pro foceni moc vliv, tak ten objektiv je docela macek a na K10D s gripem to pusobi hodne profi....pro ty co na to chteji lovit baby, tak rozhodne doporucuji...az uvidi ten kanoooon
K10D + grip; smc DA 18-55mm; smc F 50/1,7; smc DA 18-250 mm; Sigma 24-135 mm F2.8-4.5 IF;smc FA 100 mm f/3.5 Macro; Samyang 8mm f/3,5 IF; velbon sherpa 750N; metz 58
Tiež som o tom Tamrone istý čas uvažoval. Celkom prijateľná cena,
(cca250EU - 8tis SK)
Skús si pozrieť www.fredmiranda.com www.photographyreview.com
Je tam veľa užívateľských recenzií. Opticky je dosť dobre hodnotený (ostrosť, kontrast). Lenže ako negatívum je dosť často udávaný pomalý AF(slow AF)
(cca250EU - 8tis SK)
Je tam veľa užívateľských recenzií. Opticky je dosť dobre hodnotený (ostrosť, kontrast). Lenže ako negatívum je dosť často udávaný pomalý AF(slow AF)
Pentax K10 Pentax smc DA 18-55 Tamron AF SP 28-75 f/2.8
Díky všem, já jsem začátečník. Mám set K200+18-55 ALII od dubna. Chtěl bych objektiv na focení modelů letadel v letu, nejvíc se mi zamlouvá ten Tamron, no zase ta starší sigma má lepší světelnost 2,8-4,5 oproti 3,5-5,6. Taky nevím jak jsou na tom s rychlostí,,,ta nová Sigma má mít HSM.
Volal jsem i na zastoupení Tamronu a tam mi řekli že to nebude moc dobré, že budu muset použít UV filtr protože je to objektiv na film a že prvotní problém je to že mám tu K200. Tak nevím ...je mi jasné že lepší by bylo něco ja ko PX 50-135F2,8 ale to není v možnostech mé peněženky
Co je taky nahouby že v Ostravě je jen jeden obchod kde maj něco na PX a to ještě pár věcí, takže nejde objektiv ani vyzkoušet.
Volal jsem i na zastoupení Tamronu a tam mi řekli že to nebude moc dobré, že budu muset použít UV filtr protože je to objektiv na film a že prvotní problém je to že mám tu K200. Tak nevím ...je mi jasné že lepší by bylo něco ja ko PX 50-135F2,8 ale to není v možnostech mé peněženky
Co je taky nahouby že v Ostravě je jen jeden obchod kde maj něco na PX a to ještě pár věcí, takže nejde objektiv ani vyzkoušet.
To je tím, že je tam hodně recenzí od Canonistů. Ve variantě pro Canon má ten Tamron mikromotorek a ostří pomalu. Podobný objektiv poháněný hřídelkou z těla je většinou mnohem rychlejší.rast píše:Tiež som o tom Tamrone istý čas uvažoval. Celkom prijateľná cena,
(cca250EU - 8tis SK)
Takže myslíš že by mohl na focení těch modelů stačit? Původně jsem uvažoval o PX 55-300, ale asi je ten rozsah pro mne zbytečný a 55 už je dost hodně, takže bych stejně musel přehazovat.elho_cid píše:rast píše: To je tím, že je tam hodně recenzí od Canonistů. Ve variantě pro Canon má ten Tamron mikromotorek a ostří pomalu. Podobný objektiv poháněný hřídelkou z těla je většinou mnohem rychlejší.
elho_cid - je to tak, je to väčšinou od C a N,ale opticky by to malo byť jedno. Ale o tom mikromotorčeku, to mi nenapadlo. Takže na Pentaxe by to ostrilo rýchlejšie . . . tak vďaka, asi o ňom začnem znovu uvažovať
eco - nakoniec som si nevybral nič. Stále hľadám a porovnávam
Tiež je pravda, že je to pôvodne na kinofilm, tak ktovie ako sa bude správať na digitál?
eco - nakoniec som si nevybral nič. Stále hľadám a porovnávam
Tiež je pravda, že je to pôvodne na kinofilm, tak ktovie ako sa bude správať na digitál?
Pentax K10 Pentax smc DA 18-55 Tamron AF SP 28-75 f/2.8
No po přepočtu jsi na cca 200 ale možná je to fakt málo...chtělo by to vyzkoušet.
Ještě jedné věci nerozumím(kromě spousty dalších) co přesně znamená ten poměr zvětšení??
Tamron má 1:3,3 Sigma 1:4,5 a přitom jsou oba 24-135.
To jako že u Sigmy na stejném ohnisku-dejme tomu na max 135 bude jiný obrez než z toho Tamronu???
Ještě jedné věci nerozumím(kromě spousty dalších) co přesně znamená ten poměr zvětšení??
Tamron má 1:3,3 Sigma 1:4,5 a přitom jsou oba 24-135.
To jako že u Sigmy na stejném ohnisku-dejme tomu na max 135 bude jiný obrez než z toho Tamronu???