Pentax 16-50/2.8 SDM - SPOTREBA

Vše o sklech

Moderátor: Moderátoři

Hank
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od Hank » 17 zář 2009, 12:44

Pane ByWondro,
koukněte se teď na svůj příspěvek ještě jednou.
Vždyť vy mi jen potvrzujete, že AA tělo pro mě není, jaká jsou AA baterie věda.

Mám raději tu vědu při samotném focení a ůpravě fotek. Ne při nabíjení baterek.

Závidím teď tiše kolegům s D450 a D70. Jednou za týden strčí svůj malý akumulátor do zásuvky a to je vše. Mám poci, že ani nevědí, kolik to má V a kolik Ah.

A zatímco já neustále pročítám fóra o tužkových bateriích. A zatímco neustále vybíjím, nabíjím, měřím, zkouším a sháním baterky, oni sedí u photoshopu a tvoří hezké věci.

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

ByWondra
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ByWondra » 17 zář 2009, 13:03

Hank píše:Pane ByWondro,
koukněte se teď na svůj příspěvek ještě jednou.
Vždyť vy mi jen potvrzujete, že AA tělo pro mě není, jaká jsou AA baterie věda.

Mám raději tu vědu při samotném focení a ůpravě fotek. Ne při nabíjení baterek.

Závidím teď tiše kolegům s D450 a D70. Jednou za týden strčí svůj malý akumulátor do zásuvky a to je vše. Mám poci, že ani nevědí, kolik to má V a kolik Ah.

A zatímco já neustále pročítám fóra o tužkových bateriích. A zatímco neustále vybíjím, nabíjím, měřím, zkouším a sháním baterky, oni sedí u photoshopu a tvoří hezké věci.
a to je právě možná chyba Vašeho přístupu, neboť si "nevýhody" přivozujete sám

Já taky jednou za týden či dva (u gp recyko za měsíc) dám nabít baterky a jediná nevýhoda je ta, že mi to trvá 6-8 hod. ale není problém nabít jedny a mít mezitím v těle druhé, hlavně když stojí sada 4-5 set a ne přes tisíc.
Neříkám, že blok je špatný, ale pokud jde u entry-level nahradit AAčky, je to podle mě výhoda.
Pro člověka který může dát 30 000 a víc tisíc za tělo je jistě výhoda ceny minimální, ale pro mě je výrazná, a možnost použít lithiové baterky ještě větší (i bez gripu)
Samozřejmě že až si našetřím na k-7, plakat pro AAčka nebudu, jen mi přijde trochu přehnané na ně v amatérské zrcadlovce nadávat. Ušetřené peníze se musí projevit jinde (a já myslím, že to tak je)

PS: na fórech mi více sedí tykačka ;-)
K-5, K200; S10-20/4-5.6, T17-50/2.8, S50-150/2.8, Pen540, Metz48 ...
|Fotoreporty|

meteor
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od meteor » 17 zář 2009, 13:44

Nedá mi to nereagovat :-)
Když jsem si vybíral foťák, byl jsem rozhodný pro K200D a to, že je na tužkové baterie, jsem bral jako bonus (dojdou - kdekoli koupím náhradní). Pak jsem začal pročítat fóra a testíky atd., a nakonec jsem skončil u jeté K10D a nemůžu si stěžovat. K tělu byly 4 články, z nichž jsem první dobíjel asi po 3 - 4 měsících (!!!). Tudíž mě netrápí problémy jako "kdy to dát nabít", "jak to dát nabít", "jaké baterie", "jakou nabíječku", odpadlo čekání na dobití, prostě luxus. O bateriích v podstatě ani nevím.
A jak se tu někde zmiňovalo (při diskusi články x AA baterie), tak články dávají více napětí (?) a tím kapánek urychlují lenivý pentaxí AF.

A na závěr zmínka o financích: tělo K10D mě vyšlo někdy v únoru na cca 9.000,- a co jsem se díval, tak článek (originální) se dá pořídit od 500,- Kč. Ty máš (předpokládám) nový K200D (= za tělo zhruba stejná cena) a co se baterií týče, tak máš 3 sady (počítám dobře?) plus kvalitní nabíječku (Voltcraft?), což je dohromady cca 2.000,- Kč. Plus "starosti" s nabíjením.
Tak mi teda řekni, kde je nějaká ta výhoda? :wink:

ByWondra
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ByWondra » 17 zář 2009, 13:56

kdybych mohl mít před rokem k10 v perfektním stavu za 9000,- neváhal bych, ale nejlépe jsem tehdy sehnal za 17 000 bez gripu a jen se seťákem první generace. takže K200 s 18-55II, 50-200, Gripem, taškou, baterkama a nabíječkou prostě zvítězila.

Originální bateriový blok za 500,-? to by samozřejmě měnilo situaci.

Kvalitní drahou nabíječku? na co? mě stačí dát baterky včas nabít. Nevýhody jsou v tom, že nejsou kompaktní, a že mi nabíjení trvá déle, af je u K200 s mechanickým sklem pomalejší (odpadá při použití lithiovek) a pokud nejsou kvalitní, tak nedrží v mrazu (částečně odpadá při použití Recyko i energizer, problém hlavně u klasických GP, zcela odpadá u litiovek). No a pokud to jsou šmejdy, tak se rychleji vybíjejí když leží ladem, ale to baterka u K20 taky, jak jsem byl spraven.

/edit: za můj set jsem dal 15000,-
K-5, K200; S10-20/4-5.6, T17-50/2.8, S50-150/2.8, Pen540, Metz48 ...
|Fotoreporty|

meteor
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od meteor » 17 zář 2009, 14:54

No, on to byl spíš komplet za 17.000,- :-) ale když se to rozpočítalo, tak tělo vycházelo na částku jak jsem psal (byl v tom origo battery grip, 16-45mm/4, rychlé 8GB SD karty, 3x filtr, 4x článek, nabíječka).

Jinak s těma origo bateriemi jsem se uťal - 500,- stojí kvalitní nePentaxové nebo jedna Pentaxová tady v bazaru :-D

Kvalitní nabíječka je IMHO zapotřebí, jelikož nekvalitní ti může prasit baterie (obecně). Příklad: "normální" nabíječka ti dobíjí po párech až do doby než jsou OBĚ baterie nabité, ale ty baterie se nedobijí zároveň = jednu ti pak nabíječka přebíjí, čímž jí zkracuje životnost a kapacitu.
Ten Voltcraft co jsem zmiňoval (konkrétně model IPC-1L) byl párkrát v akci od 400,-, což je parádní cena. A má dianostiku, nabíjení po jednom a hafo dalších vychytávek, viz. link:

http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... archType=1

případně mají v akci IMHO to samé v bleděmodrém :-)

http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... archType=1

Nutnost používání kvalitních baterií s nízkým samovybíjením je samozřejmá a IMHO stejně důležitá jako dobrá nabíječka :wink:

strecha
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od strecha » 18 zář 2009, 00:15

Myslim ze to tady vsechno moc resite...nechat baterky tyden ladem a pak hned dobijet! Mam tuzkovky Sanyo 2700 mAh priblizne tri roky a ve starem fotaku minolta Z20 jsem je dobijel par krat do roka...priblizne po tisici fotkach...je pravda ze tento fotak mel docela malou spotrebu...idealni na cesty,ale preste i po par mesicich bez pouzivani jsem nepoznal nejaky rozdil.
Po te co jsem si letos koupil blesk metz 58, tak jsem cekal, ze budu dobijet jak divej :evil: ...koupil jsem si jeste jednu sadu baterek navic (panasonic infinium 2100 mAh) a cekal jak je budu porad zhavit v nabijecce. Ale ono nic takoveho se nestalo! A to jsem fotil stovky fotek s bleskem...vse pri HSS rezimu pri casech okolo tisiciny sekundy pri foceni sportu. Myslim ze jsem nakonec dobil kazdou z tech sad pouze jednou a to hlavne kvuli predcasnym obavam co kdyby nahodou v dulezity okamzik pri promocich selhali ;) Takze nakonec jsem byl mile prekvapen co vsechno jeste nabijeci tuzkovky vydrzi...
PS: mam neoriginalni baterku za necele tri stovky z ceskeho obchodu a jediny rozdil je, ze original ma zlate kontakty a druha ma stribrne kontakty...jinak jsem v nich zadny jiny rozdil nepoznal...kapacita, samovybijeni,...vse je shodne ;)
K10D + grip; smc DA 18-55mm; smc F 50/1,7; smc DA 18-250 mm; Sigma 24-135 mm F2.8-4.5 IF;smc FA 100 mm f/3.5 Macro; Samyang 8mm f/3,5 IF; velbon sherpa 750N; metz 58

Odpovědět

Zpět na „Objektivy“