Pentax K10D a ostrenie s SDM objektivmi
Moderátor: Moderátoři
-
- Významný člen
ako je to s tým nemeckom, ktoplatí poštovné a koľko stojí. posielal si to vrámci záruky?CyberSammy píše:Ked nebude, posles do Nemecka a pride Ti K10na ako znovuzrodenabol píše:buduci tyzden mi ma prist PX 55 F1.4 SDM. som velmi zvedavy, ci to bude fungovat...kua nekazte mi radost
a musím poslať aj objektívy? žiadne zatiaľ nemám s SDM. Alen sa bojim aby mi neskončila záruka a ja potom si to budem hradiť sám.
Ale keď sme sa videly zadalo sa mi že s tvojimi objektívmi mi to ostrilo dobre
od 8/2007 K10D + 18-55 -1:3,5-5,6; predtým practica L2 a ručný exp.. K10D tomu hovorím rýchlosť oproti ručnej práci
, fotím málo ale s radosťou. už aj 40/2,8 limited

No, ja som odniesol fotak aj s objektivom do Exapra, a oni to poslali do nemecka. Ked prisiel z nemecka, tak som si zase pon osobne bol v exapre. Neplatil som nic. Nemci to vraj robia zadarmo iba pre tela a objektivy, ktore distribuovali oni, co by malo platit pre vsetko kupene v EU. Cize s fotakmi kupenymi za vodou by mohol byt problem... Zaruka s tym, zda sa, nema nic spolocne, aje ked moja technika bola este v zaruke, takze s tymto som si nie isty, Kazdopadne technik v Exapre je velmi ustretovy a ochotne o vsetkom poinformuje, staci zavolat... Samozrejme do Exapra sa to da poslat aj cez UPS a pod. Je to tak asi lepsie ako posielat priamo do nemecka. Exapro ma s nemeckym servisom dobre vztahy, takze vedia vselico ukecat, co by sa tebe nemuselo podarit, keby si komunikoval priamo s nemcami...majster333 píše:ako je to s tým nemeckom, ktoplatí poštovné a koľko stojí. posielal si to vrámci záruky?CyberSammy píše:Ked nebude, posles do Nemecka a pride Ti K10na ako znovuzrodenabol píše:buduci tyzden mi ma prist PX 55 F1.4 SDM. som velmi zvedavy, ci to bude fungovat...kua nekazte mi radost
a musím poslať aj objektívy? žiadne zatiaľ nemám s SDM. Alen sa bojim aby mi neskončila záruka a ja potom si to budem hradiť sám.
K20D, KP
DA 35/2.8 Macro Limited, DA 16-45/4 ED AL,
Sigma 17-50/2.8 HSM, Tamron 70-300/4-5.6
a este k predchadzajucemu prispevku... fotak treba posielat aj s objektivom, treba totiz cosi upravit aj na objektive. Dokonca (aspon tak ma informovali v Exapre), je uprava objektivu drahsia ako uprava tela. Skratka SDM objektivy ku K10 nekupovat, inak s kazdym sklom treba fotak poslat do nemecka. Je to sice zadarmo, ale trva im to cca 5-6 tyzdnov...majster333 píše:ako je to s tým nemeckom, ktoplatí poštovné a koľko stojí. posielal si to vrámci záruky?CyberSammy píše:Ked nebude, posles do Nemecka a pride Ti K10na ako znovuzrodenabol píše:buduci tyzden mi ma prist PX 55 F1.4 SDM. som velmi zvedavy, ci to bude fungovat...kua nekazte mi radost

K20D, KP
To by bol krok spat vzhladom ku konkurencii... Preco si pilia pod sebou konar?? Nieco asi riadne doyebabrali na tom SDMlubo píše:[Mimochodom reakcia Pentaxu na tieto problemy je taka, ze DA 17-70/4 v dalsie edicii uz bude bez SDM (povedali nemci). Neviem ako ine...

K-5II, K100D, DA*16-50/2.8, DA*50-135/2.8, DA35/2.4, SIGMA 10-20/3.5, METZ 58, HOYA Pro1D, HD; Lowepro, Apple

http://robert.kollar.ipernity.com
SvadobnyPribeh.com
http://robert.kollar.ipernity.com
SvadobnyPribeh.com
-
- Pokročilý uživatel
Tak to som nevedel, ze sa upravuje nieco aj v objektivoch. Myslel som, ze je to len vec SW v K10D. Ani nie tak firmwaru ako skor SDM algorytmov v softwari MB. Tzn. ked si kupim iny SDM objektiv, zas budem mat problem?lubo píše:a este k predchadzajucemu prispevku... fotak treba posielat aj s objektivom, treba totiz cosi upravit aj na objektive. Dokonca (aspon tak ma informovali v Exapre), je uprava objektivu drahsia ako uprava tela. Skratka SDM objektivy ku K10 nekupovat, inak s kazdym sklom treba fotak poslat do nemecka. Je to sice zadarmo, ale trva im to cca 5-6 tyzdnov...majster333 píše:ako je to s tým nemeckom, ktoplatí poštovné a koľko stojí. posielal si to vrámci záruky?CyberSammy píše: Ked nebude, posles do Nemecka a pride Ti K10na ako znovuzrodena
Ale keď sme sa videly zadalo sa mi že s tvojimi objektívmi mi to ostrilo dobreMimochodom reakcia Pentaxu na tieto problemy je taka, ze DA 17-70/4 v dalsie edicii uz bude bez SDM (povedali nemci). Neviem ako ine...
Naposledy upravil(a) CyberSammy dne 11 dub 2009, 14:00, celkem upraveno 1 x.
Panasonic Lumix DMC LZ8, Canon PowerShot A470
-
- Pokročilý uživatel
S tou zarukou neviem presne ako to je, lebo ja som to tam posielal v ramci zaruky, ale udajne budem platit postovne. Zatial neviem, kolko ma to bude stat, uz tam mam fotak 4ty tyzden. Poslal som to so vsetkymi objektivmi , ktore mam aj SDM aj ne SDM, nech to nastavia dobre. K10D z uplne poslednych kusov, ktore sa predavali a verzia GP tento problem uz nema. Da sa to zistit podla HW revizie v EXIFe cez program na www.photome.de. Po instale treba update. Ak mas reviziu 1.1, 1.2 budes mat zrejme problem s SDM. Dalsi problem je v tom, ze K10tky sa s SDM objektivom mozu spravat rozne. Tj. spravanie s SDM na mojej K10D mohlo byt odlisne od tvojej K10D. Bohuzial do servisu je potrebne poslat fotak s SDM objektivmi.majster333 píše:ako je to s tým nemeckom, ktoplatí poštovné a koľko stojí. posielal si to vrámci záruky?CyberSammy píše:Ked nebude, posles do Nemecka a pride Ti K10na ako znovuzrodenabol píše:buduci tyzden mi ma prist PX 55 F1.4 SDM. som velmi zvedavy, ci to bude fungovat...kua nekazte mi radost
-
- Významný člen
díky všetkým
CyberSammy: no z toho programu som zistil že mám asi 1,3 (aj keď som si nie istý) nič iné som totiž nenašiel napísané len 1,30(00 18 ) tak dúfam že je to dobré
CyberSammy: no z toho programu som zistil že mám asi 1,3 (aj keď som si nie istý) nič iné som totiž nenašiel napísané len 1,30(00 18 ) tak dúfam že je to dobré
od 8/2007 K10D + 18-55 -1:3,5-5,6; predtým practica L2 a ručný exp.. K10D tomu hovorím rýchlosť oproti ručnej práci

-
- Pokročilý uživatel
Zle hladasmajster333 píše:díky všetkým

-
- Významný člen
No ja som z toho blby, myslíš toto?
[Manufacturer notes]
Pentax Version: 30.0.0
Pentax Model Group: Group 1 (DSLR series & Various Optio models)
Preview Image Size: 640 x 480
Preview Image Length: 22957 bytes
Preview Image Start: 0x000008E0
Pentax Model: K10D
Date: 2007-10-07
Time: 08:54:50
Quality: Best
Flash Mode: Off; Internal
Focus Mode: AF-S
AF Point Selected: Fixed Center
Exposure Time: 1/90"
F Number: F4.5
ISO: 400/27°
Exposure Compensation: ±0
Metering Mode: Multi-segment
Auto Bracketing: 0 EV, No Extended Bracket
White Balance: Cloudy
White Balance Mode: User-Selected
Focal Length: 40 mm
Saturation: Normal
Contrast: Normal
Sharpness: Med Hard
World Time Location: Hometown
Hometown City: New York
Destination City: New York
Hometown DST: Yes
Destination DST: No
DSP Firmware Version: Ver 1.30.00.18
[Manufacturer notes]
Pentax Version: 30.0.0
Pentax Model Group: Group 1 (DSLR series & Various Optio models)
Preview Image Size: 640 x 480
Preview Image Length: 22957 bytes
Preview Image Start: 0x000008E0
Date: 2007-10-07
Time: 08:54:50
Quality: Best
Flash Mode: Off; Internal
Focus Mode: AF-S
AF Point Selected: Fixed Center
Exposure Time: 1/90"
F Number: F4.5
ISO: 400/27°
Exposure Compensation: ±0
Metering Mode: Multi-segment
Auto Bracketing: 0 EV, No Extended Bracket
White Balance: Cloudy
White Balance Mode: User-Selected
Focal Length: 40 mm
Saturation: Normal
Contrast: Normal
Sharpness: Med Hard
World Time Location: Hometown
Hometown City: New York
Destination City: New York
Hometown DST: Yes
Destination DST: No
DSP Firmware Version: Ver 1.30.00.18

-
- Pokročilý uživatel
nie, nie.. myslim toto:
Manufacture Date?: 2007-03-15
Camera has been serviced?: Serviced bit set (Value:
Production ID?: 2
Internal Serial Number?: 4081xyz
Production ID a Service bit je dolezite. Najdes to nizsie pod zalozkou manufacter notes.
Production ID je cislo HW revizie.. moze byt od 1 po neviem kolko .. asi 4. 1,2 maju problemy s SDM. Service bit moze byt 8 alebo 1 a ak je 8, tak fotak uz bol v servise a ak 1 este nebol servisovany. Ten problem s SDM nie je az tak problem fw1.30, ale skor nejakeho interneho softwaru v zakladnej doske K10D.
Manufacture Date?: 2007-03-15
Camera has been serviced?: Serviced bit set (Value:

Production ID?: 2
Internal Serial Number?: 4081xyz
Production ID a Service bit je dolezite. Najdes to nizsie pod zalozkou manufacter notes.
Production ID je cislo HW revizie.. moze byt od 1 po neviem kolko .. asi 4. 1,2 maju problemy s SDM. Service bit moze byt 8 alebo 1 a ak je 8, tak fotak uz bol v servise a ak 1 este nebol servisovany. Ten problem s SDM nie je az tak problem fw1.30, ale skor nejakeho interneho softwaru v zakladnej doske K10D.
Zdraví nový užívateľ jolefoto.Tiež chcem zaslať svoj K10D do servisu v Michalovciach. Je lepšie podľa teba sa s nimi v servise najprv dohodnúť, alebo im to tam rovno poslať a popísať typ závady. A ešte sa chcem opýtať či je to lepšie posielať poštou,alebo kuriérskou službou. Díky za odpoveď.CyberSammy píše:S tou zarukou neviem presne ako to je, lebo ja som to tam posielal v ramci zaruky, ale udajne budem platit postovne. Zatial neviem, kolko ma to bude stat, uz tam mam fotak 4ty tyzden. Poslal som to so vsetkymi objektivmi , ktore mam aj SDM aj ne SDM, nech to nastavia dobre. K10D z uplne poslednych kusov, ktore sa predavali a verzia GP tento problem uz nema. Da sa to zistit podla HW revizie v EXIFe cez program na www.photome.de. Po instale treba update. Ak mas reviziu 1.1, 1.2 budes mat zrejme problem s SDM. Dalsi problem je v tom, ze K10tky sa s SDM objektivom mozu spravat rozne. Tj. spravanie s SDM na mojej K10D mohlo byt odlisne od tvojej K10D. Bohuzial do servisu je potrebne poslat fotak s SDM objektivmi.majster333 píše:ako je to s tým nemeckom, ktoplatí poštovné a koľko stojí. posielal si to vrámci záruky?CyberSammy píše: Ked nebude, posles do Nemecka a pride Ti K10na ako znovuzrodena
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Pokud věříš poště. 
Ale pokud to bude pojištěné a dobře vycpané tak snad nebude problém.

Ale pokud to bude pojištěné a dobře vycpané tak snad nebude problém.

Pentax K-5 + grip, SMC DA 18-55 mm f/3,5-5,6 AL II, Tamron 28-75mm f/2,8, Sigma 70-200 f/2,8 HSM II, Tokina 35-300mm f/4,5-6,7, Pentax AF 540fgz, Rad. Odpal. Blesků, Think Tank Belt System
http://lukaskabon.cz
http://lukaskabon.cz
ak to mam dobre chapat, problem sa tyka nespravneho ostrenia t.j FF/BF a nie rychlosti fungovania SDM ? Mne SDM funguje super rychlo .... Je to problem kazdeho tela K10D, ktore ma tie kriticke parametre ? - napr. u mna je Production ID=1, Serviced bit = not set (value 2?).
Kazdopadne mna zaraza jedna vec a to ze PENTAX sa k tej chybe oficialne nikde nepriznava a nema zabezpecenu servisnu podporu v kazdom state
Kazdopadne mna zaraza jedna vec a to ze PENTAX sa k tej chybe oficialne nikde nepriznava a nema zabezpecenu servisnu podporu v kazdom state

-
- Pokročilý uživatel
Tyka sa to hlavne nespravneho ostrenia s SDM.. cize FF a BF. Rychlosti AF sa to az tak netyka, aj ked po servise udajne najde focus rychlejsie. Podla toho co pises tak revizia tvojej K10D je 2.1. Pravdupovediac s takou som sa este nestretol. Zatial len s 1.1, 1.2, 8.1 a 8.2. Inac je to problem kazdeho tela K10D starsej vyroby, resp. HW revizie, okrem tela K10D Grand Prix(aj to je otazne). Mas problemy s BF/FF na tvojej K10D pri pouziti SDM objektivu?spike píše:ak to mam dobre chapat, problem sa tyka nespravneho ostrenia t.j FF/BF a nie rychlosti fungovania SDM ? Mne SDM funguje super rychlo .... Je to problem kazdeho tela K10D, ktore ma tie kriticke parametre ? - napr. u mna je Production ID=1, Serviced bit = not set (value 2?).