Jakou redukci použít?
Moderátor: Moderátoři
Jakou redukci použít?
Hezký den všem,
kamarád mi nabídl, že mi prodá několik skel od Zeisse. Tato nabídka mne samozřejmě velice potěšila, zvlášť, když jsem zjistil, že mají bajonet K. Vzhledem k tomu, že stroj, na kterém je používal je dle jeho vlastních slov "Kiev se střevama z Linnhofa" 1. netuším samozřejmě, zda Linnhof dělal středoformáty, ale jestli se nemýlím Kiev byl na 6x6. 2. Jaký bajonet se na to tedy používal? Z pentaxe 645 nebo Pentaxe 67? Jde mi totiž o to, že bych tato skla rád nasadil i na svou K20D a pro vyzkoušení bych tedy potřeboval vědět, jakou redukci použít.
3. neví někdo jak rozpustit ze skla kapičku epoxidové pryskyřice? Podle všeho na jednom z těch objektivů taková je.
kamarád mi nabídl, že mi prodá několik skel od Zeisse. Tato nabídka mne samozřejmě velice potěšila, zvlášť, když jsem zjistil, že mají bajonet K. Vzhledem k tomu, že stroj, na kterém je používal je dle jeho vlastních slov "Kiev se střevama z Linnhofa" 1. netuším samozřejmě, zda Linnhof dělal středoformáty, ale jestli se nemýlím Kiev byl na 6x6. 2. Jaký bajonet se na to tedy používal? Z pentaxe 645 nebo Pentaxe 67? Jde mi totiž o to, že bych tato skla rád nasadil i na svou K20D a pro vyzkoušení bych tedy potřeboval vědět, jakou redukci použít.
3. neví někdo jak rozpustit ze skla kapičku epoxidové pryskyřice? Podle všeho na jednom z těch objektivů taková je.
K-5, pár moderních objektivů a sklárna starších
-
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jo kvalita ta tam je, ale jsou to poctivé skla a kovy a nosit je to se pronese. Mám to odzkoušené s kinofilmovým Canonem. Objektivy od Zeisse M42 mají taky svoji kvalitu a jsou podstatně lehčí
"Budiž světlo pochváleno"
Pentax K7, Pentax ist DS, Pentax MG + obj. Pentax 16-45/4, Pentax 35/2,4 DAL, 18-55/3,5-5,6 DAL, M 1,7/50, M 3,5/135, FA 80-320/4,5-5,6, Flexaret V, Metz 40MZ2
http://zdenekz.webgarden.cz/
Pentax K7, Pentax ist DS, Pentax MG + obj. Pentax 16-45/4, Pentax 35/2,4 DAL, 18-55/3,5-5,6 DAL, M 1,7/50, M 3,5/135, FA 80-320/4,5-5,6, Flexaret V, Metz 40MZ2
http://zdenekz.webgarden.cz/
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Navíc pokud se někdy budeš chtít věnovat focení na film, je to pěkný základ, se svitkem je spousta legrace
navíc doporučuju prohlídnout poslední dva řády na následujícím odkazu, mohlo by tě to zajímat - jeden neotřesitelný důvod, proč se tahat s velkými a těžkými objektivy
, dokonce si můžeš vybrat i mezi dvěma možnostma, bohužel nenabízejí TS dohromady...
http://hartblei.com/price_list.htm
něco takovýho bych měl rád pro skla z Pentaxu 67 a s bajonetem na P645 tělo. Bohužel to vyrábí jenom Zoerk a chtějí za redukci skoro 1000$
U Hartblei je to lidovka za stovku...

navíc doporučuju prohlídnout poslední dva řády na následujícím odkazu, mohlo by tě to zajímat - jeden neotřesitelný důvod, proč se tahat s velkými a těžkými objektivy

http://hartblei.com/price_list.htm
něco takovýho bych měl rád pro skla z Pentaxu 67 a s bajonetem na P645 tělo. Bohužel to vyrábí jenom Zoerk a chtějí za redukci skoro 1000$

-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jo a ještě jsem chtěl něco ke Kievům. Dělali je se svým bajonetem + sada skel (viz předchozí odkaz víceméně odpovídá), přičemž jsou k mání i vytuněné verze s Pentacon-six bajonetem. Kievů jako takových bylo taky víc, 80 nic moc, 88 je na tom o něco líp co se týká komfortu ovládání. Oba sou postaveny na koncepci Hasselbladu (tj kostka), některé příslušenství je kompatibilní (nevím ale u jakých modelů, nebo jestli to nejsou jenom Araxy nebo Hartblei). Firma Hartblei (a asi i Arax??) repasuje K88 na svůj foťák, prý se s tím dá potom i fotit
s určitou jistotou výstupu. Modely označené CM mají P-six bajonet (SixMount).
Další Kiev 66 je bratříček P-sixu co do koncepce (a ten je inspirovaný údajně Pentaxem 6x7), podrobnosti neznám.
Nálepku Kiev měly i další kinofilmové stroje, tentokrát Zeiss Contax jako Kiev 4, například.
PS: k tomu 500/5,6 je vozejček?
A pokud koupit, tak určitě jako sadu a netrhat, je tu celkem velká pravděpodobnost, že by to mohlo fungovat - pak už to zpětně nikdo nedá dohromady.

Další Kiev 66 je bratříček P-sixu co do koncepce (a ten je inspirovaný údajně Pentaxem 6x7), podrobnosti neznám.
Nálepku Kiev měly i další kinofilmové stroje, tentokrát Zeiss Contax jako Kiev 4, například.
PS: k tomu 500/5,6 je vozejček?

A pokud koupit, tak určitě jako sadu a netrhat, je tu celkem velká pravděpodobnost, že by to mohlo fungovat - pak už to zpětně nikdo nedá dohromady.
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
K tý redukci. Redukce z Pentacon-six na M42(Praktica) je dost často v bazarech. K tomu pak koupit redukci M42-Kbajonet. A mělo by to fungovat. Redukce přímo z Pentacon-six na Kbajinet nebývají originály, ale většinou "šikovné ručičky" a není tam záruka spolehlivosti. To se pak musí vyzkoušet.
K5, Px DA 15/4 Ltd. Px FA* 24/2, Px DA 35/2.8 Ltd., Px F 50/2.8 Macro, Px DA 70/2.4 Ltd., Px FA* 200/2.8