Exakta A 24/2.8 MC
Moderátor: Moderátoři
Exakta A 24/2.8 MC
Narazil jsem v bazaru na tohle sklo (chtěl jsem něco pevného na krajinu). Nemáte s ním někdo zkušenosti? Zajímalo by mě hlavně srovnání s Pentaxem 24/2.8 a jeho SMC vrstvami.Díky
S Exaktou jsem do styku nepřišel, ale mám toho Pentaxe a je to výborný objektiv (můj nejoblíbenější). Ostrý, supr světelnost... Na druhou stranu mohu s klidem prohlásit, že od těch smc vrstev nemá smysl očekávat zázraky. Prostě v protisvětle to odlesky háže, s tím nejde nic dělat. Proto si myslím, že ta Exakta nemusí být špatná (resp. smc vrstvy Pentaxu nebudou řádově lepší). Nějaké vrstvy asi mít bude (dle označení MC), což by mělo stačit.
Na druhou stranu si myslím, že v případě digitálu toto ohnisko už není tak atraktivní, resp. rozdíl mezi 24mm a 28mm je u kinofilmu propastný, u digi to už je skoro jedno.
Na druhou stranu si myslím, že v případě digitálu toto ohnisko už není tak atraktivní, resp. rozdíl mezi 24mm a 28mm je u kinofilmu propastný, u digi to už je skoro jedno.
Mám ho,....kupoval jsem jej myslím s podobným cílem navíc podpořeným mnohaletým spokojeným používáním kinofilmového kompaktu s 35ohniskem.Ostrost dobrá,v protisvětle odlesk vždy nějaký bude.Ale v praktickém životě u mne vždy vítězí užitná hodnota zoom skla,tak jej používám minimálně.
Pokud cestuješ kolem Brna,k vyzkoušení půjčím.
Pokud cestuješ kolem Brna,k vyzkoušení půjčím.
Díky, ale jde o 24mm a ma A - přenos clony.Radim píše:Tady http://www.aaron.cz/produkty/exakta_mc_ ... 2_8_mc#tab
je za 900 Kč
Jinak vizuelně je stavu 1A.