Příspěvek
od spachal » 21 led 2009, 01:21
Nic v tom nehledejte, proste me samotneho zajimalo, jak jsou na tom ve srovnani tyto dva objektivy, to je cele. Prace relativne malo, nastavit fotak na stativu, nasekat par fotek a pak to cele orezat v editoru.
Nema to nic dokazovat, jen proste nemam rad 'obrazcove' testy, proto tenhle snimek. Na ciste amaterske urovni :].
Nazory si muzete udelat jake uznate za vhodne, zadne velke rozpory, prosim :]. Ja jsem se presvedcil, ze subjektivne nejlepe 'kresli' obe dve skla v rozmezi f/8-11, ze logicky objektiv s mensim poctem cocek je proste v 'levne tride' lepsi, alespon v tomto pripade. Ta padesatka chce opravdu priclonit, na plnou diru je to (zvlaste pokud je hodne svetla) prakticky nepouzitelna tragedie, bylo to pro me docela zklamani, po nakupu. A jak koukam, DA 16-45 na tom na plnou diru take neni uplne slavne, a to mam dojem, ze na 45mm je na tom vyrazne lepe nez na sirokem konci.
Az bude cas, nafotim treba vsechny clony na nejaky objekt s vetsim mnozstvi detailu a barev a dobre osvetleny, zase to bude asi jine. A bylo by asi hodne zajimave zkusit jine padesatky (A50/1.7, nebo treba K50/2, jsou za par babek), zkusim okolo 50mm sehnat jeste nejake jine objektivy. Zatim si asi budu moci pujcit jen starsi Sigmu 17-70. Pokud je nekdo z Varu a okoli a ma dalsi vhodne objektivy, ozvete se mi, pokud budete mit zajem mi v tomhle pomoci. Dik :].
PX K20D, UW kanón G10 / Oly C5050, PX Z-20, DA17-70/4, A50/1.4, FA50/1.7, DA18-55, FA28-80, Tamron 70-300, Metz48 + dalsi levna a manualni skla, kompakty & bizuterie