SMC Pentax - A 35-105 f 3,5
Moderátor: Moderátoři
Tak to buď šťastný... Jedná se objektiv, který je prakticky k nesehnání a to se týká i jakýchkoliv zkušeností uživatelů na netu. Je to výborné sklo... Mě se taky podařil jeden kousek sehnat, ale úplně náhodou.Verne píše:Já jsem u nich v bazaru teď kupoval Pentax A 35/2,8. Přez net. Poslal jsem prozbu o detailní fotky a oni mi je poslali. na jejich základě mi ho pak poslali na dobírku. Je tro trochu risk u bazaráku, ale vyšlo to a byly moc ochotný.
-
- Významný člen
Jenom pro pořádek: po dlouhém váhání rozhodl jsem se zůstat u Pentaxu - tedy nechám si SMC A35-105/3,5 a ponechám tedy v prodeji Sigmu 24-135/2,8-4,5 - i když uznávám Vaše dobré rady, co vyzdvihují přednosti té AF Sigmy, chci ji přenechat někomu mladšímu, co ocení rychlost ostření, rozsah (díky, Dmb) a obrovskou univerzálnost toho objektivu. Začíná mne totiž bavit pomalu si ˇštelovatˇzáběr a nefotím do galerie ani na koridě . Jo, a asfd: kdy plánuješ to recenzi? Ať se něco o tomhle skle dozvím...
Pavel
Pokud jí ještě nemáš, tak si někde sežeň matnici s klínem pro manuální ostření, je to výborná věc a moc to nestojí. A co se týká té recenze, tak na tu se chystám už asi půl roku ...Pavel41 píše:Jenom pro pořádek: po dlouhém váhání rozhodl jsem se zůstat u Pentaxu - tedy nechám si SMC A35-105/3,5 a ponechám tedy v prodeji Sigmu 24-135/2,8-4,5 - i když uznávám Vaše dobré rady, co vyzdvihují přednosti té AF Sigmy, chci ji přenechat někomu mladšímu, co ocení rychlost ostření, rozsah (díky, Dmb) a obrovskou univerzálnost toho objektivu. Začíná mne totiž bavit pomalu si ˇštelovatˇzáběr a nefotím do galerie ani na koridě . Jo, a asfd: kdy plánuješ to recenzi? Ať se něco o tomhle skle dozvím...
Díky.Já taky šťastný jsem.Skočil jsem po něm taky jako mlsnej pes.Kdo by za 2300.- neskočil? Jeho kvalitu jsem ještě vyzkoušet nestačil,ale o jeho kvalitách jsem přesvědčen. Teď už mám zhruba sortiment co jsem chtěl.Ve výhledu snad už jen Pentax DA 14.Pak budu uplně spokojenej.asdf píše:Tak to buď šťastný... Jedná se objektiv, který je prakticky k nesehnání a to se týká i jakýchkoliv zkušeností uživatelů na netu. Je to výborné sklo... Mě se taky podařil jeden kousek sehnat, ale úplně náhodou.Verne píše:Já jsem u nich v bazaru teď kupoval Pentax A 35/2,8. Přez net. Poslal jsem prozbu o detailní fotky a oni mi je poslali. na jejich základě mi ho pak poslali na dobírku. Je tro trochu risk u bazaráku, ale vyšlo to a byly moc ochotný.
Verne
Pentax K 100 D,Ricoh KR 10,Pentax DA 18-55 AL II.Pentax DA 50-200 ED ,Pentax A 50/2,Pentax A 35/2,8,Pentax K 24/2,8,Sigma 70-300 DL, Velbon Sherpa 435 a nějaký filtry HOYA a COKIN. vernar@orlice.cz
Pentax K 100 D,Ricoh KR 10,Pentax DA 18-55 AL II.Pentax DA 50-200 ED ,Pentax A 50/2,Pentax A 35/2,8,Pentax K 24/2,8,Sigma 70-300 DL, Velbon Sherpa 435 a nějaký filtry HOYA a COKIN. vernar@orlice.cz
-
- Pokročilý uživatel
SMC FA 28-105/3, 2-4,5 AL (IF)
Zdravm, nechtěl jsem zakládat nové vlákno tak píšu sem..
Nemáte někdo zkušenost s tímto sklem?
SMC FA 28-105/3, 2-4,5 AL (IF) Black
Ruce a pravé oko ...
-
- Významný člen
Re: SMC FA 28-105/3, 2-4,5 AL (IF)
Docela pěkné reference jsou myslím tady: http://www.pentaxforums.com/lensreviews ... 213&cat=44 a taky na PhotoDo:Rostislav.Linda píše:Zdravm, nechtěl jsem zakládat nové vlákno tak píšu sem..
http://www.photodo.com/product_332_p3.html
Akorát fotka je silver...
Pavel
Dobry den
mam moznost kupit tento objetiv (35-105) za 2000, este som ho neskusal, ale vraj je opticky v poriadku. jedine chyba je ze ma tuknuty zavit na filter podla slov predajcu. Oplati sa tO? ja viem ze najdolezitejsie je osobne vyskusanie. BTW ak mate niekto nejake foto robene s tymto objektivom, enmohli by ste ich ukazat.lebo na nete som nejake nasiel, ale bolo ich malo. daakujem
mam moznost kupit tento objetiv (35-105) za 2000, este som ho neskusal, ale vraj je opticky v poriadku. jedine chyba je ze ma tuknuty zavit na filter podla slov predajcu. Oplati sa tO? ja viem ze najdolezitejsie je osobne vyskusanie. BTW ak mate niekto nejake foto robene s tymto objektivom, enmohli by ste ich ukazat.lebo na nete som nejake nasiel, ale bolo ich malo. daakujem
....problémy jsou u analogových skel obecné a to, neuzpůsobení optiky pro digi snímač a pak, pokud se jedna o manuální verze, taku M objektivů je to zcela manuální ovládání, tj. jak ostření tak clona... v případě zoomu nelze použít stabilizaci, protože tělo nepozná, na jakém ohnisku se objektiv nachází. V případě A objekivů platí totéž s výjimkou clony, která se nastavuje z těla a mohou se tak využít i ostatní programy, nejen poloha "M" na programovém voliči.
přepočet ohniska platí obecně pro všechny objektivy, které lze na tělo nasadit a je poplatné velikosti čipu. Takže u Pentax digi těl je to crop faktor 1,5. Tedy alespoň dosavadních těl...
přepočet ohniska platí obecně pro všechny objektivy, které lze na tělo nasadit a je poplatné velikosti čipu. Takže u Pentax digi těl je to crop faktor 1,5. Tedy alespoň dosavadních těl...
Pentax
Ano, jediný "problém", který s tímto objektivem je, je manuální ostření, vše ostatní funguje tak jak u dnešních zoomu.
Dodatek k tomu co psal fjo: Stabilizace fungovat bude, ale jen omezeně. Je nutné pro každé ohnisko nastavit manuálně ohniskovou vzd. v menu foťáku. Takže to je nepraktické a automaticky se nenastaví, ale funguje to. A co se týká přizpůsobeními na digi těla, některé objektivy s tím mají problém, ale tento je na digi naprosto vzorový. Tož užívej.
Dodatek k tomu co psal fjo: Stabilizace fungovat bude, ale jen omezeně. Je nutné pro každé ohnisko nastavit manuálně ohniskovou vzd. v menu foťáku. Takže to je nepraktické a automaticky se nenastaví, ale funguje to. A co se týká přizpůsobeními na digi těla, některé objektivy s tím mají problém, ale tento je na digi naprosto vzorový. Tož užívej.
Pentax istD* (18-55; A 35-105/3,5); Ricoh GRD3 (GW2 21mm)
-
- Významný člen
Jistě, je to omezení... ale já například vzhledem k opravdu dobré kvalitě používám tohle sklo jako "seriál pevných" - tedy, když "jako 35" (btw tohle zrovna není nejsilnější ohnisko, ale lepší pětatřicítku prostě nemám - jen Petri 35/2,8 M42 a to je ještě komplikovanější obsluha ), je nastaveno 35 a "nemám zoom" ... když 80, tak jako pevná 80... asi by nebyl problém zoomovat na slunci, ale to ještě letos nevyšlo, takže nevím.fjo píše:to asdf:
....tak jasně, že bude fungovat.... ale prakticky si to nedokážu představit... sebemenší změna ohniska lézt do MENU... šílená představa...
Pavel