Také zdravím - a omlouvám se: informační tok byl poněkud zmatený, na začátku bylo "slyšel jsem, že je na prodej Vivitar 400/5,6 pro Pentax", protože mám dobrou zkušenost s Vivitarem 28/2 Close Focus, to je ovšem čistý manuál na PK, zajímala mne možnost tele aspoň "A", když už ne F nebo FA..Ale další vývoj kauzy směřoval jinam: prý chyba, jde o Tokinu 300/5,6 (tak se to pak objevilo skutečně i na paladixu

), tu jsem ovšem nenašel vůbec nikde. Nakonec to byl překlep - je to 400/5,6 (aspoň číselně to sedí), ale skutečně Tokina, ovšem ne autofokusová, jak jsem chvíli doufal podle webu Photodo (ti PK u Tokiny 400/5,6 neznají), ale RMC. A teď babo raď: smířím se s čistým PK (můj Super Takumar 200/4 je skvělé sklo, už mi nevadí ani M42...) a risknu RMC Tokinu, o níž nemůřu najít, jestli vůbec se dá použít na digitál (má-nemá MC), nebo počkám, až se objeví nějaká nová "Akce Sigma/Oehling" nebo pod.? Tedy - budu přes víkend ještě hledat, ale pomohlo by mi, jestli někdo nemá (jakoukoliv? ) Tokinu RMC a používá ji na digitálu? Takže:
Tokina RMC 400/5,6, tak zní otaázka, přaátelé...