JJ pravda...Sigma 10-2% sa cenovo pohybuje okolo 11 000kc Tamrona som vide za 10500 v oehlingu a oehling je drazsi takze s prehladoms a da niekde kupit aj o 2000kc menej takze tamron bude si mylsim lacnejsi jak Sigma asi o tych 2500kc a to je uz filter:) kedze ked som si ja kupoval o prazdninach Sigmu o tamrone s aeste nehovorilo takze tak:) ale nelutujem aj ked ak je v rohoch Tamron ostrejsi tak by som vzal ten...aes píše:No ja myslim, ze ludia co rozmyslaju nad Tamronom 10-24, hladaju prave ten komfort a moznosti vacsieho vyberu ohnisk nez pevne sklo. Sigma 10-20 na slovensku vobec nie je lacna zalezitost - je to nieco ako ked si Cech kupi Pentax 50-135..takze si vies predstavit, ako dlho sa nad tym rozmysla.
A kedze ma byt Tamron cenovo lepsi, tak tato moznost pokryva viacero vyhod - siroke najsirsie ohnisko, relativne velky zoom na tuto kategoriu a nizsia cena...takze jedina brzda je tu ta kvalita, od ktorej sa caka, ze bude aspon porovnatelna so Sigmou 10-20, ale minimalne dostatocne akceptovatelna a nie podpriemerna.
Ale hovorim nelutujem toho, ze mam sigmu:)