Pentax smc P-FA 50mm 1:1.4 na dpreview.com

Vše o sklech

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
vjacesslav
V.I.P člen
V.I.P člen

Pentax smc P-FA 50mm 1:1.4 na dpreview.com

Příspěvek od vjacesslav » 14 lis 2008, 01:04

Ahojte...

No práve sa objavila (konečne) recenzia na tento objektiv na dpreview.com
Tak si to nikto nenechajte ujst, lebo ten objektiv dopadol viac ako len dobre
:)

http://www.dpreview.com/lensreviews/pentax_50_1p4_p15/
Asahi Pentax & Lomo & Ricoh

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

vjacesslav
V.I.P člen
V.I.P člen

Re: Pentax smc P-FA 50mm 1:1.4 na dpreview.com

Příspěvek od vjacesslav » 14 lis 2008, 12:48

vjaceslav píše:Ahojte...

No práve sa objavila (konečne) recenzia na tento objektiv na dpreview.com
Tak si to nikto nenechajte ujst, lebo ten objektiv dopadol viac ako len dobre
:)

http://www.dpreview.com/lensreviews/pentax_50_1p4_p15/
Sam som zvedavy na novy model 55mm F1.4 SDM. Uvazujem nad kupou jedneho z tychto skiel. Recenovany 50mm 1.4 alebo FA 35mm F2 alebo novinka 55mm 1.4 SDM. Oplati sa investovat do novej SDM ked vsetko smeruje k tomu ze coskoro aj Pentax bude musiet prist s pristrojom Full Frame...
A potom by som nove APS-C objektivy pouzival len s niektorym z terajsich modelov. Ale keby som kupil niektory z este aktualnych FA,tak by som ich mohol bez problemov eventualne vyuzit aj na novych Pentax- Hoya-Samsung pristrojoch, ci nie?

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 14 lis 2008, 19:47

Mám za to, že DA*55/1,4 SDM díky xrop nahradí výborný FA 85/1,4 jako portrétní objektiv... a myslím, že by to mohl být skvělý kousek...
Pentax

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 14 lis 2008, 19:49

Samozřejmě, FA skla, která byla konstruována na FF, bez problémů použiješ se soudobými DSLR..
Pentax

vjacesslav
V.I.P člen
V.I.P člen

CO znamenaju tieto slova?

Příspěvek od vjacesslav » 16 lis 2008, 21:08

The 50mm F1.4 is small and compact, making it a beautifully discrete companion to Pentax's DSLRs (especially the diminutive K2000 / K-m). The focus ring falls readily to hand, however unlike Pentax's newer designs, the 50mm does not feature their 'Quick Shift' mechanism which allows manual tweaking of focus when the camera is set to AF, instead you have to flick the switch on the camera body to change modes.

The traditionally-placed aperture ring is relatively broad and very positive in action, unfortunately it's only fully useable on older Pentax 35mm SLRs, and DSLRR bodies lack the mechanical coupling on the lens mount necessary to detect the set aperture. This means that normal auto exposure modes are unavailable, and while manual mode can be made to work after a fashion (using the 'green button' beside the shutter release to meter and set the recommended shutter speed), it's still pretty clunky (there's no viewfinder readout of the set aperture, for example). It's probably easiest to leave the lens set to 'A', and use the camera body's controls instead.
Inak viem asi to znei trochu hlupo, ale mohol by mi prosim niekto z Vas objasnit tieto slova do cestiny alebo slovenciny? Nie preklad, ale len objasnit. Ten QuickShift som pochopil ale ten druhy odstavec uz velmi nie...

lamac
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od lamac » 16 lis 2008, 21:36

taky se rozhoduju mezi těmato skly... vede FA 50, protože si před sebou nedokážu ospravedlnit cenu 55 DA SDM.. třeba kdyby zazněl nějakej argument.. ale po tomhle článku se miska vah ještě víc přiklonila k 50FA

mihhi
Nový uživatel
Nový uživatel

Re: CO znamenaju tieto slova?

Příspěvek od mihhi » 16 lis 2008, 23:59

vjaceslav píše:Inak viem asi to znei trochu hlupo, ale mohol by mi prosim niekto z Vas objasnit tieto slova do cestiny alebo slovenciny? Nie preklad, ale len objasnit. Ten QuickShift som pochopil ale ten druhy odstavec uz velmi nie...
Vzhledem k tomu, že digitální těla neumí přečíst manuálně nastavenou clonu, musí se fotit výhradně v M režimu a to tak, že nastavíš clonu (mechanicky na objektivu), změříš expozici (zeleným nebo AE-L na starších tělech) - nastaví se změřený čas, který můžeš upravit...
Autorovi článku se to zdá komplikované, protože např. nastavená clona není vidět v hledáčku. Proto doporučuje nechat na A.
Manuální nastavení clonového kroužku se musí povolit v custom menu: "Using Aperture Ring" -> "Permitted", jinak funguje jen poloha A. ;)

vjacesslav
V.I.P člen
V.I.P člen

Re: CO znamenaju tieto slova?

Příspěvek od vjacesslav » 20 lis 2008, 08:39

mihhi píše:
vjaceslav píše:Inak viem asi to znei trochu hlupo, ale mohol by mi prosim niekto z Vas objasnit tieto slova do cestiny alebo slovenciny? Nie preklad, ale len objasnit. Ten QuickShift som pochopil ale ten druhy odstavec uz velmi nie...
Vzhledem k tomu, že digitální těla neumí přečíst manuálně nastavenou clonu, musí se fotit výhradně v M režimu a to tak, že nastavíš clonu (mechanicky na objektivu), změříš expozici (zeleným nebo AE-L na starších tělech) - nastaví se změřený čas, který můžeš upravit...
Autorovi článku se to zdá komplikované, protože např. nastavená clona není vidět v hledáčku. Proto doporučuje nechat na A.
Manuální nastavení clonového kroužku se musí povolit v custom menu: "Using Aperture Ring" -> "Permitted", jinak funguje jen poloha A. ;)
Diky krasne. Tak som to konecne pochopil dokonalo :)
Diky

u-geen
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od u-geen » 23 lis 2008, 19:34

nemuzu si pomoct, ale podle vzhledu objektivu na fotce to vypada, ze 55ka bude od tamronu, nezda se vam? podobne jako rebrandovana 18-250

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 23 lis 2008, 19:57

...ale fuj :-D ...jasně, že je potřeba šetřit, ale že by to mělo potkak i STAR skla..?? Tomu se mi nechce věřit...
Pentax

u-geen
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od u-geen » 23 lis 2008, 20:09

no uvidime, treba ne a treba tamron vyleze s napadne podobnou 55kou :) Kazdopadne jsem mel zalusk na FA50 ale tahle 55ka by se mi libila diky "vyhodnejsi" ohniskovy vzdalenosti vic.
PENTAX K200D | TAMRON 18-200mm 1:3.5-6.3 | PENTAX-M 50mm 1:1.4

100r
Významný člen
Významný člen

Příspěvek od 100r » 23 lis 2008, 20:10

off topic & ad rebranding: tokinu 11-16/2.8 by mohli "rebrandovat"...
pentax ultrasirokac zoom s 2.8 by stal za hriech... a keby bol este aj DA* SDM, tak by som zil tyzden v celibate... :wink:
myslim, ze by sa viaceri ku mne aj pridali... :wink: :wink: :D
K-5II, K100D, DA*16-50/2.8, DA*50-135/2.8, DA35/2.4, SIGMA 10-20/3.5, METZ 58, HOYA Pro1D, HD; Lowepro, Apple
Obrázek
http://robert.kollar.ipernity.com
SvadobnyPribeh.com

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 23 lis 2008, 20:14

100r píše:off topic & ad rebranding: tokinu 11-16/2.8 by mohli "rebrandovat"...
pentax ultrasirokac zoom s 2.8 by stal za hriech... a keby bol este aj DA* SDM, tak by som zil tyzden v celibate... :wink:
...já si to moc moc přeju, protože to by bylo nádherný sklíčko... a nevím proč, ale vysvětluju si to tím, že by to byla parádní řada: 11-16/2,8, 16-50/2,8, 50-135/2,8... a pokud vycházím ze značení Tokiny, mohl by to PX mít také ve STAR řadě...
Pentax

vjacesslav
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od vjacesslav » 23 lis 2008, 20:49

fjo píše:
100r píše:off topic & ad rebranding: tokinu 11-16/2.8 by mohli "rebrandovat"...
...já si to moc moc přeju, protože to by bylo nádherný sklíčko... a nevím proč, ale vysvětluju si to tím, že by to byla parádní řada: 11-16/2,8, 16-50/2,8, 50-135/2,8... a pokud vycházím ze značení Tokiny, mohl by to PX mít také ve STAR řadě...
Plne suhlasim, ale skor to vidim na este vacsiu spolupracu Pentax a Tamronu. Ale budem sa tesit na kazde z novych skiel od vsetkych vyrobcov na bajonety Pentax. Cim sirsi vyber, tym lepsie.

u-geen
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od u-geen » 24 lis 2008, 09:30

coby naprostej amater a zacatecnik si myslim, ze ta spoluprace nemusi bejt marna, mam od tamronu 18-200 (vim,zadny extra sklo to neni) a plne splnilo my ocekavani na objektiv v tyhle tride
PENTAX K200D | TAMRON 18-200mm 1:3.5-6.3 | PENTAX-M 50mm 1:1.4

Odpovědět

Zpět na „Objektivy“