Chtěl bych se zeptat zda DA*300 funguje s nějakým TC?
Rozhodiji se mezi Sigmou 100-300 EX a DA*300 s tím že pro fotografování ptáků bych používal TC. Díky
DA*300 a TC ???
Moderátor: Moderátoři
-
- Pokročilý uživatel
Re: DA*300 a TC ???
Měl by fungovat s jakýmkoli AF telekokvertorem. Pokud budeš chtít funkční SDM ostření, tak musí mít telekonvertor kontakty na powerzoom/SDM. Mají to tuším některé Tamrony a Kenka. Nebo počkat na nový SDM TC od Pentaxu.Jirka81 píše:Chtěl bych se zeptat zda DA*300 funguje s nějakým TC?
Rozhodiji se mezi Sigmou 100-300 EX a DA*300 s tím že pro fotografování ptáků bych používal TC. Díky
Tu DA* třístovku jsem si vyzkoušel na posledním Digiforu a přišlo mi, že v ostření (rychlost i spolehlivost) znatelně zaostává za DA* dvoustovkou. S telekonvertorem to bude ještě slabší - vyfotit brzy ráno nebo k večeru letícího ptáka by pak mohl být problém..
K100D, ME Super
DA 18-55, DA 50-200, A 50/1.7
mezikroužky K
Velbon Sherpa 600R, Photon DM 250 Ws
DA 18-55, DA 50-200, A 50/1.7
mezikroužky K
Velbon Sherpa 600R, Photon DM 250 Ws
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: DA*300 a TC ???
K rychlosti: obávám se, že AF na pohybující se zvířata je nespolehlivý u všech značek těl i objektivů. Mluvil jsem se spoustou slušných amatérů i hodně dobrých profíků a ani jeden nemá kladnou zkušenost např. s letícími ptáky na AF. Je pomalý, občas nepřesný. Je samozřejmě otázkou, jakým letí směrem. Na takový účel se doporučuje použít MF - ostřit ručně a sekat jednu fotku za druhou.donAntonio píše:Měl by fungovat s jakýmkoli AF telekokvertorem. Pokud budeš chtít funkční SDM ostření, tak musí mít telekonvertor kontakty na powerzoom/SDM. Mají to tuším některé Tamrony a Kenka. Nebo počkat na nový SDM TC od Pentaxu.Jirka81 píše:Chtěl bych se zeptat zda DA*300 funguje s nějakým TC?
Tu DA* třístovku jsem si vyzkoušel na posledním Digiforu a přišlo mi, že v ostření (rychlost i spolehlivost) znatelně zaostává za DA* dvoustovkou. S telekonvertorem to bude ještě slabší - vyfotit brzy ráno nebo k večeru letícího ptáka by pak mohl být problém..
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Rozhodně netvrdím, že je to špatný sklo, to vůbec ne. Jeho kresba je pěkná a s AF nic nenaděláš, to je zkrátka nedokonalostí techniky. Nebál bych se jej použít s TK 1,4x, určitě nemysli na 2x. Např. o TK Sigma 1,4x se říká, že s AF nemá vůbec žádný problémy a kresba neztrácí moc na kvalitě. TK Sigma 2x už je na dvě věci. Myslím, že TK se nedají kombinovat s různými značkami skel, tzn. že TK Sigma nebude kompatibilní se sklem Pentax. Jestli si to dobře vybavuji, TK Sigma tam má nějaký "ochranný" kroužek, který zamezuje nasazení jiných skel než Sigma. Ale to je už debata o něčem jiném. Já bych se té 300ky nebál, klidně do ní jdi. Nebo můžeš zkusit novou 60-250 s TK 1,4, měl bys univerzálnější použití.Jirka81 píše:A jaký objektiv v této cenové kategorii by jste mi doporučily? Jaké používáte?