Full Frame ?
Moderátor: Moderátoři
Full Frame ?
možno sú to len špekulécie: http://www.amateurphotographer.co.uk/ne ... 27234.html
toto dobré správy podľa mňa nie sú...
http://forums.dpreview.com/forums/readf ... d=29487291
http://forums.dpreview.com/forums/readf ... d=29487291
To rozhodně dobré zprávy jsou. Já mám cropovou zrcadlovku a Pentax jsem si vybral, protože má nejvíc crop objektivů vysoké kvality za dobré ceny. Je dobře, že naplno řekli, že budou současnou řadu podporovat.
Nehodlám si v dohledné době žádný FF kupovat a to nechce ani 95% dalších uživatelů Pentaxe. Ne za cenu nad 50000Kč za tělo. Až budou ceny FF těl na hranici 30000, budu o tom uvažovat, ale to jen tak nebude.
I potom bude mít FF spoustu nevýhod - tělo bude vždy větší, objektivy větší, problémy s vinětací (Nikon) a ostrostí v rozích (širokoúhlé Canony). K tomu ještě připočtěte zaostřovací systémy na těch FF tělech. Jak s nějakým Canonem 5D udělat dobrý portrét, když má jen pár zaostřovacích bodů uprostřed?
Za spoustu peněz dostanu jen větší ISO které na věšinu fotek stejně nevyužiju. Zatím nechci.
Nehodlám si v dohledné době žádný FF kupovat a to nechce ani 95% dalších uživatelů Pentaxe. Ne za cenu nad 50000Kč za tělo. Až budou ceny FF těl na hranici 30000, budu o tom uvažovat, ale to jen tak nebude.
I potom bude mít FF spoustu nevýhod - tělo bude vždy větší, objektivy větší, problémy s vinětací (Nikon) a ostrostí v rozích (širokoúhlé Canony). K tomu ještě připočtěte zaostřovací systémy na těch FF tělech. Jak s nějakým Canonem 5D udělat dobrý portrét, když má jen pár zaostřovacích bodů uprostřed?
Za spoustu peněz dostanu jen větší ISO které na věšinu fotek stejně nevyužiju. Zatím nechci.
Tak podle toho, jak jsi to popsal bych už na ff nikdy ani nepomyslel... Já si ale chovám sbírku starých objektivů a doufám, že je jednou budu moct nasadit na FF Pentaxe... FF je jen výhoda, více MP, méně šumu, větší obraz v hledáčku!!!!.elho_cid píše:I potom bude mít FF spoustu nevýhod - tělo bude vždy větší, objektivy větší, problémy s vinětací (Nikon) a ostrostí v rozích (širokoúhlé Canony). K tomu ještě připočtěte zaostřovací systémy na těch FF tělech. Jak s nějakým Canonem 5D udělat dobrý portrét, když má jen pár zaostřovacích bodů uprostřed?
-
- V.I.P člen
-
- V.I.P člen
-
- V.I.P člen
súhlasím s asdf, zdá sa mi akoby nikto z Vás, ktorí sa tak vehementne zastávate APS-C nefotografoval koncert, divadelné alebo tanečné predstavenie, alebo len jednoducho niečo v slabo osvetlenom interiéri....
Mal som si možnosť vyskúšať použitie ISO 1600 a viac na D3. Možno namietnete - kinofilm to tiež neumožňoval, ale ak tu technológiu niekto vymyslel, prečo sa jej brániť. Blesk bude treba aj napriek možnosti použitia vysokého ISO/problém s vyvážením bielej/.
A v FF od Pentaxu som dúfal aj preto, aby z 35 bola 35.......a vyhol sa kúpe širšieho zoomu/používam Tamron 17-35/2,8-4/.
Stredoformát bude drahý a nepoužiteľný pre reportáž....
Pentaxom fotím rád, teraz som však prvýkrát na pochybách, či som sa rozhodol správne...
Mal som si možnosť vyskúšať použitie ISO 1600 a viac na D3. Možno namietnete - kinofilm to tiež neumožňoval, ale ak tu technológiu niekto vymyslel, prečo sa jej brániť. Blesk bude treba aj napriek možnosti použitia vysokého ISO/problém s vyvážením bielej/.
A v FF od Pentaxu som dúfal aj preto, aby z 35 bola 35.......a vyhol sa kúpe širšieho zoomu/používam Tamron 17-35/2,8-4/.
Stredoformát bude drahý a nepoužiteľný pre reportáž....
Pentaxom fotím rád, teraz som však prvýkrát na pochybách, či som sa rozhodol správne...
Ted jsem trochu na vazkach... skoro 15MPix ASC-P cip v K20D na stejnou hustotu pixelu jako 12MPix FF v D3...?elho_cid píše:K20D má nižší hodnotu šumu než K100D a K100D má přibližně stejnou hustotu pixelů jako D3. Tím chci říct, že technologie za těch pár let postoupila kupředu a my se nejspíš časem dočkáme podobných výkonů i na menších čipech.
Pentax