Hvííízd, pííísk, tak je to tady... Test K20D!!!!!!!!!!!!!!!!

Našli jste zajímavý odkaz na testy fotoaparátu nebo příslušenství. Tak sem s ním

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
asdf
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od asdf » 14 dub 2008, 19:01

elho_cid píše:
Pentaxi padesatku mam a neni to smejd, ale ani to neni muj nejostrejsi ojektiv. 30mm sigmu jsem zkousel jen jednou, ale rekl bych o ni to same. Neumim moc dobre polsky a vybec nechapu v cem se jejich metodika testovani lisi od metodiky pouzite v PopPhoto, ale tam jim srovnani rozliseni 12Mpix a 14Mpix vyslo tak, jak by jeden ocekaval, stejne jako v jinych testech.
Kazdopadne ted mam 10Mpix a staci mi to.
Vysvětluje tam, že ten 30mm objektiv byl použit jak na D300, tak na nějakém Olympusu a oba čipy dosahovaly vyšších hodnot rozlišitelnosti než K20D (podobně padesátka na Nikonu, která je srovnatelná s pentaxáckou padesátkou). Pak tam ješět vysvětluje, proč nelze použít nejnižší clony a cosi.
Naposledy upravil(a) asdf dne 14 dub 2008, 19:01, celkem upraveno 1 x.

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 14 dub 2008, 19:01

Kajfik píše:Pro ty, jimz vadi, ze se zde diskutuje o fototechnice mam jedinou radu. Nejsou nuceni tyhle technicko-hnidopisske diskuze cist, co vic ani do nich prispivat. Maji naprostou volnost vypovidat se v jinych vlaknech nebo v lepsim pripade se nam mohou chlubit stale novymi a povedenymi vytvory v galerii.
:arrow:

...a navíc.. mám Pentax rád a prostě mi vadí, když se o něj někdo otírá... a protože jsi neměl možnost ho pořádně vyzkoušet, porovnat s K10D, tak mi Tvě argumenty přijdou prostě nějak mimo mísu...

...ale pravdu máš v tom, že Ti nemůžu ani zakázat a ani tu nemusím být...
Pentax

asdf
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od asdf » 14 dub 2008, 19:05

fjo píše: ...a navíc.. mám Pentax rád a prostě mi vadí, když se o něj někdo otírá... a protože jsi neměl možnost ho pořádně vyzkoušet, porovnat s K10D, tak mi Tvě argumenty přijdou prostě nějak mimo mísu...

...ale pravdu máš v tom, že Ti nemůžu ani zakázat a ani tu nemusím být...
Tak se nám to tady pěkně rozjíždí... Nechci se zde hádat fjo, ale jak souvisí tvoje odpověď s tím co Kajfík napsal? Vždyť má pravdu a nijak se tím neotírá o Pentax.

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 14 dub 2008, 19:15

...no, vždyť jsem to napsal...

...prostě dokud nebudu mít konkrétní věc možnost sám vyzkoušet a udělat si sám obrázek o tom, jak to s ní je, tak nemám moc důvod mluvit o tom, že je špatná, že to není žádný zázrak...

protože myslím, že většina z nás tuší, jako to kolikrát s testy je... a nejen s fotopřístroji...

...znovu ale opakuji, moje chyba je v tom, že se tu snažím říkat, jak by jsme se mělil nebo mohli chovat a je škoda, že tady v komunitě Pentax děláme předčasně soudy...

...zachvíli si tu začnu připadat jako na vílečných fórech Canon vs. Nikon...

...takže se všem omlouvám za nevhodné příspěvky a nezastírané nadržování a důvěru Pentaxu
Pentax

Kajfik
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Kajfik » 14 dub 2008, 19:53

Dneska jsem po skole dal prednost volejbalu a frisbee... a jinak sem prispivam v pauzach mezi ucenim....
Pentax K20D,
Pentax SMC DA* 50-135/ F2,8ED [IF] SDM

stealth
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od stealth » 14 dub 2008, 20:09

ja uplne suhlasim s fjo...

Nikto z vas co sem pisete jeden prispevok za druhym ju ani nemalo poriadne v rukach..ani ja nie...ale nepisem definitivne rozhodnutia o kvalite alebo nekvalite K20D...nekupim si ju..mam K10D..s mojou frekvenciou fotenia ju akurat opotrebujem aby som ju nahradil K30D....K20D je ukazka co Pentax vyvija a cim nas chce dalej prekvapit..predbieham ale mozno uz korejski chlapci vyvijaju full frame cip..a povedzte...mat K30D s 14.6 Mpx FF cipom? hmmm? ja by som ju bral vsetkymi desiatimi...tak sa najprv vydychajte a skor nez nieco napisete tak skuste popremyslat...pomoze vam to...pani fotografi...pocet hviezdicek pri nicku z vas robi spisovatelov..ale nie fotografov...mat v galerii kopu fotiek a mat nic nehovoriace hodnotenia? je to cele len jedna velka bublina...ked praskne tak mozno sa presuniete do inej diskusie...unika vam realita...ja som do tej bubliny nikdy nevliezol..nechcem v nej zit...fotky sa maju fotit a davat na papier...a treba vymenit kvalitu za kvantitu...o chvilu skoncia "poctivy" fotografi a nastupia pseudo fotografi...a to sa zacnem konecne zabavat aj ja...toto je len tlachanie o tom ci je K20D dobry alebo zly fotak...nechajte to na ludi..a FOTOGRAFOV...oni to posudia lepsie ako vy...bez urazky ktorehokolvek z prispievatelov do tejto diskusie
MZ-5n s MF matnicou, Tokina 35-200/3.5-4.5

stealth
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od stealth » 14 dub 2008, 20:15

WAAAAAAAW ja uz som VELMI POKROCILY UZIVATEL!!! asi sa z toho zblaznim :D...zasluzim si to vobec? :D :D :D

TomášFencl
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od TomášFencl » 14 dub 2008, 20:30

Kajfik píše:...To jo ale vy tady rikate ze v recenzi k20 dopadla spatne ale fotky vypadaji dobre. ted druhym dechem dodavas ze vypadaji treba stejne dobre jako ze sony a350...
Kajfiku, Kajfiku, ty si nepamatuješ, cos sám napsal a ani moc nečteš další příspěvky - se mi zdá! :lol: Já nikde nenapsal, že fotky z A350 vypadají stejně jako z K20D - tos, jestli se nepletu, napsal ty. Já jen říkám, že nevidím důvod, proč by se mi kvalitní, pěkná fotka z A350 nemohla líbit. Stejně tak se mi bude líbit kvalitní fotka z Nikonu nebo Canonu. Ono totiž - ale to opakuji to co jsi asi v mém příspěvku nečetl - nejde o to ČÍM byla fotka udělaná, ale jde o to CO na té fotce je a JAK to na diváka působí. A klidně pak taková fotka může být třeba z 3MPix kompaktu a, bude-li zajímavá, bude se mi líbit taky.

Mám-li si vybrat, jsem blíž k názoru fjo než k tvému...
Tomáš
K-1 Mark II, HD DFA 15-30/F2.8 ED SDM WR, HD DFA 24-70/F2.8 ED SDM WR, HD DFA★ 70-200/F2.8 ED DC AW, HD FA 35/F2.0 AL, HD DFA MACRO 100/F2.8 ED AW, AF-540FGZ

Kajfik
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Kajfik » 14 dub 2008, 20:45

Asi uz se stalo. Ty delas jak bychom to byli my kdo tady vytvoril pocitani prispevku a pridavani nejakych hvezdicek. Snazil jsem se ti vysvetlit ze tato diskuze zrejme pro tebe neni vhodna. Mozna si nepochopil a a to je ten duvod proc ti nad nasimi prispevky vypadavaji dalsi a dalsi vlasy.

Ja si nemyslim ze vic prispevku znamena byt vetsi fotograf a nemyslim si ze techniku muzou hodnotit jen profesionalove. Proc nemuzu rict svuj nazor? Protoze se to stealthovi nelibi? Promin nechci tady nijak trhat partu ale v tomhle te asi zklamu.

To by pak ani politiku nemohl komentovat nikdo jiny nez politolog a neverim tomu ze si nikdy o poloitice poznamku neutrousil.

Ty chces asi svetu naznacit ze jen ten co dela to co ty ma pravo na existenci... Jinak to nechapu... Proc ti menuze byt jedno kdo si o´cem povida? Proc me poucujes o vecech, ktere vim. Delas jako bych mel v galerii 1000 fotek klavesnice. Az zacnu vkladat neumerne pocty fotek aniz by kvalitativne odpovidaly tak pak zacni filozofovat. Ja sem tady prisel diskutovat ale ty jen ocividne hadat.

To co pises nema s k20d, nic spolecneho....

Ja sem treba souhlasil s recenzi ze LV u k20d je na nic a na tom se nic nezmeni i kdybych ji pouzival 20 let. Za tu dobu co jsem ji mel v ruce jsem dokazal zjistit jak na tom dvacitka s danou funkci je a taky mam s cim srovnavat. Tak prosim nerikej ze tady debatuju o necem s cim nemam zkusenost.
Pentax K20D,
Pentax SMC DA* 50-135/ F2,8ED [IF] SDM

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 14 dub 2008, 20:49

...díky Tome

...jeden z duvodu, proc jsem se rozhodl pro Pentax byla pratelska komunita normalnich posuku do foceni, takovych kteri umi pomoci a poradit...

...ale tak trochu zacinam mit pocit, ze se to tady nejak vytraci...

...ze se tu spise neco boura, nez buduje...

...a mam pocit, ze to je spise z hecu a pro srandu nez pro jakykoliv padny duvod... a nemluvim jen o teto konkretni diskuzi...

demokracie je fajn, ale bez zkusenosti je to hola anarchie...
Pentax

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 14 dub 2008, 20:57

Kajfík se nám seknul...

politiky si - jestli jsi si za posledních pár let nevšiml - už jaksi moc nevybíráme a z mnoha důvodů musíme žít tam, kde žijeme...

kdežto značku Pentax jsme si vybrali dobrovolně z různých důvodů...

...takže je to postavené obráceně... pokud se Ti na Pentaxu něco nelíbí, běž k Nikonu a nebo ke kopírkám...

...nějak nemůžeš pochopit, že se tu snažíme hájit značku jako takovou i ve chvílích, kdy se třeba nemusí něco povést... (tím neříkám, že je něco špatně na K20D) ...ale Ty strháváš časem neprověřený výrobek levou zadní.. a pokud je K20D špatná, protože má LV nedořešené a nebo že ho má vůbec... popravdě, LV na K20D mě zajímá asi tak, jako jestli má auto plnohodnotnou a nebo jen dojezdovou rezervu... ale rozhodně to není věc, která ovlivní dojem z celého vozu...
Pentax

stealth
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od stealth » 14 dub 2008, 21:12

fjo:

nechaj Kajfika tak...nema to zmysel ho o niecom presviedcat...nejak nevie rozdelit poziadavky trhu a na druhej strane filozofiu firmy..je to uplne zbytocne minanie casu a energie...on si bude stale hovorit svoje...

kajfik:

nefunkcne LV nieje dovod na nekupenie K20D..ja som si kupil K10D a vedel som ze cistenie cipu zatrasenim cipu je len marketing..nebola to moja priorita...

a k nazorom...ja mam svoj nazor a ty svoj...vzdy sa dostanem do rozporu s mladsim dravsim jedincom...ale ja sa nechcem s tebou bavit v bojovom duchu...mam s pentaxom vyborne 8 rocne skusenosti...len tolko som chcel...pre mna je fotografia viac ako diskusie a galerie na nete...
MZ-5n s MF matnicou, Tokina 35-200/3.5-4.5

asdf
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od asdf » 14 dub 2008, 21:18

Nic chlapi, toto je už moc, ne? Kajfík ma jednoduše pravdu a když se vám to nelíbi, tak buďto to vyvraťte nebo mlčte. Kde kajfík napsal, že K20D je naprd??? Mužete někdo z vás napsat něco proti Kajfíkovi a doložit to nějakým jeho tvrzením, kromě toho, že mu podsouváte to co neřekl? Jestliže ne, tak mlčte.

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 14 dub 2008, 21:25

asdf píše:Nic chlapi, toto je už moc, ne? Kajfík ma jednoduše pravdu a když se vám to nelíbi, tak buďto to vyvraťte nebo mlčte. Kde kajfík napsal, že K20D je naprd??? Mužete někdo z vás napsat něco proti Kajfíkovi a doložit to nějakým jeho tvrzením, kromě toho, že mu podsouváte to co neřekl? Jestliže ne, tak mlčte.
...nezlob se na me asdf, ale Kajfik nejen tady naznacuje, ze K20D neni zadny zazrak... jasne, je to slovickareni...

...ale o to tu uz ani tak moc nejde... mam proste pocit, ze jeden chybny krok vedle a hned je cela znacka nejhorsi ze vsech...

mam pocit, ze trpite cernobilym videnim... bud je neco na 100% a nebo to nestoji za nic..

takovy mam ja z teto diskuze pocit... a to je zase muj nazor...

tyhle diskuze vzdy vedou k tomu, ze se nakonec na takovem miste zacnou stretavat lide, co si jen dokazuji svoji pravdu na ukor zajmu, ktery je spojuje... a ti co jsou zapaleni se radeji stahnou mimo...
Pentax

TondaLee
Nový uživatel
Nový uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TondaLee » 14 dub 2008, 21:27

K tomu LV u K20D.

Za měsíc co jí mám, tak jsem LV nepoužil. Dovedu si představit, že by se dal použít na fotografování makra. Trošku nevýhoda je to ostření, prostě pro zaostření se musí zmáčknout AF. Na druhou stranu to mohl být i záměr autorů.

Někde jsem slyšel že Olympus nebo Sony má druhý čip na LV. Jenomže to už není pravé LV. Dát tam menší čip, který má sám o sobě takovou hloubku ostrosti, že nepořebuje ostření objektivu :)

Nevím. LV je dle mě nanic..... Je to jenom takový marketing a snaha prodat DSLR lidem, kterým by stačil kompakt.

Co se mi líbí a nelíbí na K20D.
+ lepší DR než u K10D
+ možnost menších výřezů (14Mpx)
+ stejná egronomie (dokonce i stejný grip)
+ kompatibilita (objektivy)
+ stabilizace čipu
+ kvalitní tělo
- sklamala mě prachotěstnost, prostě po několika prohození objektivů se mi dostal prach i na čip a musel jsem ho odstranit mechanicky, setřepání nezabralo
- display by mohl mít lepší rozlišení a mohl by být větší (jako u C40D)
- iso 3200 až 6400 hodně šumí (+- jako u C40D, ale od Pentaxu jsem čekal víc :) )
- kontrola hloubky ostrosti se prování vypínacím tlačítkem (napravo, vypnutí nalevo), často se mi stane, že ho omylem vypnu
- ukazatel baterie neukazuje procenta, funguje stejně jako u K10D
- chybně odhaduje volné místo na kartě (počet snímků)
Pentax K20D, Sigma 17-70
Pentax MZ6, 28-90
Metz 58

Odpovědět

Zpět na „Testy - odkazy“