Čištění snímače - praxe

Našli jste zajímavý odkaz na testy fotoaparátu nebo příslušenství. Tak sem s ním

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
asdf
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Čištění snímače - praxe

Příspěvek od asdf » 03 lis 2007, 20:27

Zdravím, někomu by se to snad mohlo hodit:

http://www.42.cz/ccd.htm

Já si tak čistím snímač (teda zatím jenom dvakrát) a výsledky můžete vidět na přiložených fotkách.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Po té poslední jsem už musel do školy, tak už jsem se s tím více nepáral. Ale možná by to chtělo vzít i na mokro. Kdyžtak napište co si o tom myslíte.

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

Bogo
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Bogo » 04 lis 2007, 10:08

Jo, tenhle forichtung taky mám, je to dobrý. ale v žádném případě nečistit na mokro!! Ještě používám takovou tu sprejovou bombu se stlačeným čistým vzduchem, je to výborné na objektivy.
Bogo

Alf
Hlavní Admin
Hlavní Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alf » 04 lis 2007, 10:29

Pánové pánové ---- tyhle experimenty :) a přitom existuje dá se říct 100% výrobek, který vám snímač vičistí jedna radost. Stojí 149 korun (cca) je na jedno použití ale pokud se vám nepodaří vyčistit na poprvé můžete tak do 1 hodiny znovu použít. Jmenuje se Green Clean a mám to opravdu vyzkoušené a není se čeho bát. Funguje to na bázi mokrého a suchého čištění, kdy v balení najdete dvě špachtle, oddělené a každou zvlášť zabalenou. První špachtlí to vemete na mokro a to pořádně a druhou to vysušíte. Celkový úkon trvá pár minut bez stresu a nervů.
1. nabít baterie naplno
2. zdvihnout zrcátko
3. mokrá špachtle
4. suchá špachtle
5. hotovo nazdar :)

http://www.fotoskoda.cz/eObchod/3180097 ... 1ks-sc4070
Have a nice day
Sony A7 III, Tamron 17-28mm F2,8, Tamron 28-75mm F2,8 III, Samyang 35mm F2,8, Voigtlander 10mm F5,6 Heliar ASPH, Voigtlander 15mm F4.5 III, Sony 90mm Macro F2,8, Sigma 14mm F1,8 Art

donAntonio
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od donAntonio » 25 led 2008, 13:58

Po ofuku mi na senzoru zůstávalo jedno poměrně velké prachové zrno, tak jsem podle rady kdesi na diskuzáku (asi Digineff) zabalil tužku do hadříku z mikrovlákna a jal se to místo takto otírat. To zrnko sice zmizelo, přibylo ovšem plno drobnějších nečistot a jakoby kapiček, takže celkový výsledek byl horší než předtím. Na druhý pokus je to už lepší, ale drobounké nečistoty tam jsou pořád a jedna větší zůstala těsně u kraje snímače. Asi nebyl hadřík úplně čistý... :(
K100D, ME Super
DA 18-55, DA 50-200, A 50/1.7
mezikroužky K
Velbon Sherpa 600R, Photon DM 250 Ws

Odpovědět

Zpět na „Testy - odkazy“