Je opravdu zvláštní pročíst spoustu recenzí a skvělé hodnocení nových objektivů Sony a pak v reálu zjistit jejich limity a mouchy.Sám jsem se za poměrně krátkou dobu o tom již přesvědčil.Vím pořád melu tu svou písničku a všímám si pořád této jedné věci(odolnost na přímé protisvětlo),ale já si opravdu myslím,že objektivy za řádově desetitisíce korun by měly prostě i tyto situace zvládat mnohem lépe,než je vidět na fotkách níže.Připomínám,že se jedná o velmi drahé objektivy a všechny víceméně hodnocené jako nej.Myslím,že ta nová padesátka 1,2 na tom nebude o moc lépe.Problém bude asi v tom,že je v těchto monstrech příliš mnoho optických a jiných členů, narozlíl od např. pentaxích Limited objektivů.
První foto je podle testů nejlepší univerzální zoom napříč značkami - Sony 24-105/4,měl jsem a velmi rychle jej prodal:

Další skvělý kousek podle spousty testů - Sony 16-35/4, měl jsem a záhy prodal:

Podle desítek testů úžasný pevný a velmi drahý Sony 24/1,4 raději jsem koupil 20/1,8 ,mohem lepší v tomto směru.

Velmi drahá opěvovaná a obrovská padesátka Sony 50 mm f/1,4 ZA Planar T*
Všechny jsou skvěle ostré i na nízké clony,výborně a rychle ostří,kvalitně postavené mechanicky ..ale stejně si myslím,že za tu cenu by z nich vylézt toto prostě nemělo.