únik informací před Photokinou - nová zrcadlovka a roadmapa

Našli jste zajímavý odkaz na testy fotoaparátu nebo příslušenství. Tak sem s ním

Moderátor: Moderátoři

Spokojeni?

Ano
9
43%
Ne
12
57%

Celkem hlasů: 21

elho_cid
Admin
Admin

únik informací před Photokinou - nová zrcadlovka a roadmapa

Příspěvek od elho_cid » 19 zář 2008, 15:44

Následující sdělení jsem stáhl z německého webu Pentaxu. Už tam není. Může to někdo přeložit?

Auf der photokina 2008 sind auf dem PENTAX Stand viele interessante Produkte zu sehen.
Insgesamt werden 4 neue Objektive ein neues Blitzgerät und eine neue Kamera gezeigt. Da dürft für jeden Geschmack etwas dabei sein.
Zunächst freuen wir uns, dass das vielfach geforderte smc DA* 60-250 mm / 4,0 ED [IF] SDM endlich fertig ist. Aufgrund vieler Anregungen auf der letzten photokina, wurde das damals schon nahezu serienreife Objektiv noch mal neu konstruiert. Denn vielfach wurde ein Stativadapter gefordert. Es reichte nicht aus einfach einen Adapter hinzu zu fügen, sondern es musste die ganze Konstruktion geändert werden. Und es ist ein Schmuckstück geworden. Es ist ein optischer Leckerbissen geworden, der eine ausgezeichnete optische und mechanische Qualität bietet.

Obrázek

Das Objektiv wird bei ausgesuchten Handelspartnern noch vor Weihnachten erhältlich sein. Die Preisempfehlung beträgt 1.299,- Euro.

Ebenfalls aus der DA*-Serie kommt das smc DA* 55 mm / 1,4 SDM. Ein lichtstarkes Porträtobjektiv erster Güte. Ein wunderbares Werkzeug für alle, die das Spiel aus Schärfe und Tiefenschärfe lieben. Die hohe Qualität wird u. A. erreicht weil eine neue Vergütung verwendet wurde. Dies alleine ist noch kein Garant für gute Bilder, aber durch hochwertigste Gläser werden Abbildungsfehler auf ein Minimum reduziert. Auch die Streulichtblende wurde für dieses Ziel optimiert.

Obrázek

Auch dieses Objektiv wird bei ausgesuchten Handelspartnern noch vor Weihnachten erhältlich sein. Die Preisempfehlung hierfür beträgt 549,- Euro.

In keiner Ausrüstung eines Macrofotografen darf ein Blitzgerät für den Nahbereich fehlen. Und wenn schon Blitz im Nahbereich, dann doch ein Ringblitzgerät. Mit dem neuen AF160FC kommen wir dem Wunsch vieler Fotografen nach einem Nahbereich tauglichen Blitzgerät nach. 4 Blitzröhren können paarweise geschaltet werden und erreichen eine maximale LZ von 16. Ein besonderes Detail ist das Einstelllicht, welches den Bildaufbau erleichtert.
Selbstverständlich ist auch dieses Blitzgerät kompatibel zu allen älteren PENTAX SLR-Systemen.

Obrázek

Für das Blitzgerät gilt das gleiche wie für die beiden Objektive, es wird noch vor Weihnachten bei den meisten Händlern noch vor Weihnachten erhältlich sein. Die Preisempfehlung wird bei 399,- liegen.

Von vielen PENTAX Fotografen wurde eine typische PENTAX Kamera im Einsteigersegment erwartet. Diese Aufgabe war nicht einfach. Volle PENTAX Leistung, wie z.B. Metallchassis, Shake Reduction , Metallbajonett und eben die Qualität, die man von PENTAX erwartet, zu einem möglichst günstigen Preis.

Obrázek

Mit der PENTAX K-m haben wir einen Kompromiss gefunden, der alle Forderungen abdeckt. Klein, leicht, einfach zu bedienen, typische Merkmale einer Spiegelreflexkamera, robust, hochwertig ausgestattet und gut zu bedienen. Dieses und vieles mehr wird von ihr erwartet, und sie enttäuscht die Erwartung nicht.
Viele Fotografen steigen extra von der Kompaktkamera auf, um endlich wieder einen Sucher zu haben, da ist es selbstverständlich, dass dieser bei der PENTAX K-m groß, übersichtlich und hell ist.
Allerdings soll die Bedienung einfach wie bei einer Kompakten sein. Bei der PENTAX K-m ist es sogar noch einfacher. Im Zweifelsfall steht auf Tastendruck eine eingebaute Bedienungsanleitung zur Verfügung und erklärt die Funktionen der Kamera.
Jeder kann die PENTAX K-m so benutzen, wie es am besten passt. Motivprogramme für einfache Benutzung oder DNG-Raw Format für aufwändige Fotografie – hier ist alles möglich. Alles und immer, denn zusammen mit den beiden neu gestalteten Objektive DA L 18-55 mm und DA L 50–200 mm gehört die Kamera zu den absoluten Leichtgewichten dieser Klasse. Es gibt also künftig keine Ausrede mehr die Kamera immer dabei zu haben.
Die beiden Objektive entsprechen weitestgehend den namensgleichen Objektiven der DA Serie, verfügen aber über das gewichtssparende Kunststoffbajonett.

Obrázek

Obrázek

Die PENTAX K-m gibt es im Zoomset mit dem DA L 18–55 mm. Für eine Preisempfehlung von 499,- Euro und im Doppel-Zoomset mit dem DA L 18-55 mm und DA L 50–200 mm für 599,- Euro.
Die Kamera wird ab November im Handel erhältlich sein.

Obrázek

Zur photokina wurde auch die Roadmap aktualisiert.

Hierzu passend werden auf der photokina erstmalig ein DA 15 mm Limited, sowie ein Telekonverter zu sehen sein. Hierfür gibt es noch keine Preise und Termine. Wir rechnen für Frühjahr /Sommer mit de Markteinführung.

Obrázek

Mit diesen Neuheiten zeigt sich der eingeschlagene Weg von PENTAX sehr deutlich auf. Hochwertige Kameras erfüllen die Wünsche einer großen Kundengruppe. Für diese Kunden wird jetzt am Zubehörsortiment gearbeitet.
Für die andere große Gruppe der Einsteiger oder der Spaßfotografen gibt es ab sofort die PENTAX K-m. Damit erreicht PENTAX einen großen und wichtigen Kundenkreis.
Und mit einem neuen Objektiv und einem Konverter zeigt PENTAX, dass auch in Zukunft die Weichen auf Systemausbau stehen.

Obrázek

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

nijel
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nijel » 19 zář 2008, 15:52

No taky jsem to právě začal zkoumat :-).

V lednu bude 60-250/f4 za 1300 eur, na jaře ještě má být 55/f1.4 (550 eur) a makro blesk AF160FC (400 eur). Taky na Photokině ukážou 15 Ltd. a SDM konvertor, ale bez ceny a termínu.

No a pak entry level K-m s novou řadou objektivů - L. To znamená lowcost, budou mít plastový bajonet. Specifikace jsem poslal vedle: http://pentaxfriends.eu/modules.php?nam ... pic&t=1174
Moje weby: fotky, blog, free software projekty, překládání přes web

Výbava: Pentax KP, DA 15 Limited, DA 21 Limited, DA 35 Limited, FA 50, DA 70 Limited, D-FA 100 Macro, M 150

vkramar
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vkramar » 19 zář 2008, 15:56

Koukám, že jsem měl správně vyleštěnou křišťálovou kouli, když jsem věštil, že 15 mm Limited bude f/4 s relativně malými rozměry... To mě těší. :twisted:

Zbývají dvě otázky:
- Dodrží termín jaro 2009?
- Jakoupak nasadí cenovku?

cocik
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od cocik » 19 zář 2008, 16:01

mne zaujal ten konvertor, mohl by se obcas moooc hodit :idea:, jenze cena a termin neznamy :?:
Sony A7R III
Zeiss Batis T* 18 f/2.8, FA 31mm F1.8 AL Lim., FE 55 f/1.8 ZA Sonnar T*, Zeiss Batis T* 135 f/2.8, a řada další techniky

cabannos
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od cabannos » 19 zář 2008, 18:23

Tak to kluci s cenou 60-250 trošku přestřelili! No tě pic. Doufam, že cena 15ltd nebude tak přemrštěná. :roll:

Vláďa
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Vláďa » 19 zář 2008, 18:48

vkramar píše:Koukám, že jsem měl správně vyleštěnou křišťálovou kouli, když jsem věštil, ...
Já si taky asi naleštil kouli :lol: , když jsem v t. týdnu předpokládal, že se budou snažit prorážet spíše lowendem než nabušenýma zrcadlovkama. Tím se dneska nejvíc vydělává.
K10D,Pentax12-24/4;Tamron 18-250;Pentax FA50/1.4;Tamron SPAF90/2.8 Macro;Pentax FA*300/4.5;Velbon Sherpa 200R;UltraPod;AF-360FGZ

nanao.
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od nanao. » 20 zář 2008, 04:19

Preklad: V podstate len opisuju to co je na obrazkoch :wink:

Udajna dostupnost 60-250 a 55: Noch vor Weihnachten = este pred vianocami, tzn. december (chacha), "u vybranych predajcov" - cize tipujem za plnu cenu.
Liska 60-250 si chvali ocas aka je uzasna (optischer Leckerbissen=lahudka) - no radsej nech je.

DA15 + konvertor: zatial ziadny konkretny termin dostupnosti ani cena, priblizne jar/leto 2009

Tie nove lowendove zoomy su s plastovym bajonetom takze dalsia pentaxia premiera :( Na Pentaxforums sa prave vedie vojna o to ci sa jedna o upraveny 18-55 mk II alebo prvu verziu. L=Light/Lowend (ako sa komu paci)

K-m: podla v tomto okamihu dostupnych resp. oficialne nedostupnych informacii (20.9. 5:30CET):

- 10.2 mpix sony ccd senzor
- ISO 100-3200
- zrusili horny lcd panel (namiesto neho kolecko)
- SR, dust removal, dust detect ale nie sealed
- 3,5/sec kontinualne, vacsi buffer od K200
- vsetko ostatne viacmenej ako K200, tzn. pentazrcatko, nie pentagonalny hranol, AA baterie
- "najmensia zrkadlovka na svete so SR", tzn. bude o kusok vacsia od Olympusu E-420
- dostupne spekulacie okolo vyznamu/konotacii nazvu: m=mini (zrejme); tiez m=rimska 1000 :idea: K-1000?-d?
- cena setu s obomi novymi zoommi (18-55L a 55-200L) na UK Amazon: 499 Pounds:

http://www.amazon.co.uk/Pentax-K-m-18-5 ... 99-7005411

(koniec faktov, zaciatok nazorov)- ten strieborny pruzok na tele...jemne prestrelili. Zenskym by sa to mohlo pacit (idealne by to mohli nukat tiez vo ferrari cervenej a cool modrej a la panasonic G1).
Osobne sa mi zda ze na 14mpix v mensom baleni (v ktore som tajne dufal) od K20 si este nejaky ten piatok pockame.
Naposledy upravil(a) nanao. dne 20 zář 2008, 21:09, celkem upraveno 1 x.

Tomáš Fafek
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Tomáš Fafek » 20 zář 2008, 10:06

Vláďa píše:
vkramar píše:Koukám, že jsem měl správně vyleštěnou křišťálovou kouli, když jsem věštil, ...
Já si taky asi naleštil kouli :lol: , když jsem v t. týdnu předpokládal, že se budou snažit prorážet spíše lowendem než nabušenýma zrcadlovkama. Tím se dneska nejvíc vydělává.
...zdá se,že jsi to odhadl přesně.Prostě vydělávat.Co víc k tomu napsat. :(
K10D + D-BG2,DA 14mm f/2.8 ED (IF),FA 50mm f/1.4,DA*16-50 f/2.8 ED AL [IF] SDM,DA*50-135 f/2.8 ED [IF] SDM,Hoya,Cokin,Mac,Eizo.

Kajfik
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Kajfik » 20 zář 2008, 15:41

Jaj ty posledni dve hracky chci.
Akorat tusim ze konvertor bude stat majlant....

A 15 ltd vypada moc dobre...
Pentax K20D,
Pentax SMC DA* 50-135/ F2,8ED [IF] SDM

Dmb
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dmb » 20 zář 2008, 16:21

No tak to si jdu přečíst, mám co dělat. :-D
Pentax K-5 + grip, SMC DA 18-55 mm f/3,5-5,6 AL II, Tamron 28-75mm f/2,8, Sigma 70-200 f/2,8 HSM II, Tokina 35-300mm f/4,5-6,7, Pentax AF 540fgz, Rad. Odpal. Blesků, Think Tank Belt System
http://lukaskabon.cz

SeaBear
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od SeaBear » 20 zář 2008, 17:49

Dmb píše:No tak to si jdu přečíst, mám co dělat. :-D
Jsem to po prvním odstavci vzdal, přece jenom deset let pauzy od němčiny je dost a louskat každé druhé slovo ze slovníku
Ale kdyby jsme na střední probírali němčinu dohromady s nějakou naukou o fotografování, myslím, že bych dneska šprechtil líp než rodilý němec :lol:
Voigtländer Brilliant, Exa 0, Px MZ-6, Px K20D
Px 50-135/2.8 SDM, Tamron 17-50/2,8 Di II
Giottos Carbon, Lowepro Computrekker Plus AW

Dmb
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dmb » 20 zář 2008, 20:16

SeaBear píše:
Dmb píše:No tak to si jdu přečíst, mám co dělat. :-D
Jsem to po prvním odstavci vzdal, přece jenom deset let pauzy od němčiny je dost a louskat každé druhé slovo ze slovníku
Ale kdyby jsme na střední probírali němčinu dohromady s nějakou naukou o fotografování, myslím, že bych dneska šprechtil líp než rodilý němec :lol:
Uvidím, němčinu nemam ale kámoš se učí, ale asi mně pošle někam :-D
Máš fotografickou školu?
Pentax K-5 + grip, SMC DA 18-55 mm f/3,5-5,6 AL II, Tamron 28-75mm f/2,8, Sigma 70-200 f/2,8 HSM II, Tokina 35-300mm f/4,5-6,7, Pentax AF 540fgz, Rad. Odpal. Blesků, Think Tank Belt System
http://lukaskabon.cz

SeaBear
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od SeaBear » 20 zář 2008, 21:11

Dmb píše: Uvidím, němčinu nemam ale kámoš se učí, ale asi mně pošle někam :-D
Máš fotografickou školu?
No, to bohužel nemám :(
Voigtländer Brilliant, Exa 0, Px MZ-6, Px K20D
Px 50-135/2.8 SDM, Tamron 17-50/2,8 Di II
Giottos Carbon, Lowepro Computrekker Plus AW

bobo2
Významný člen
Významný člen

Příspěvek od bobo2 » 21 zář 2008, 10:50

na blogu Ned Bunnela ešte včera visel príspevok/dnes tam už nie je/s obrázkom, uprostred ktorého bola v tráva položená zrkadlovky s otvoreným bajonetom. Zdála sa mi priveľká na K-m, ale možno aj na K20D. Žeby ešte nejaké prekvapenie .....

Kajfik
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Kajfik » 21 zář 2008, 11:34

bobo2 píše:na blogu Ned Bunnela ešte včera visel príspevok/dnes tam už nie je/s obrázkom, uprostred ktorého bola v tráva položená zrkadlovky s otvoreným bajonetom. Zdála sa mi priveľká na K-m, ale možno aj na K20D. Žeby ešte nejaké prekvapenie .....
No to by bylo opravdu prekvapeni. K 20D je tusim jen rok stara takze tam se nastupce neceka. Tzn. byla by to nova trida...
Pentax K20D,
Pentax SMC DA* 50-135/ F2,8ED [IF] SDM

Odpovědět

Zpět na „Testy - odkazy“