Stativy Giottos
Moderátor: Moderátoři
Stativy Giottos
Když už jsme u těch stativů:
http://www.fotofilter.cz/65-superakce-g ... -_--hlava/
Re: Kde a za kolik
díky za tip, jeden sem objednal! Už sem po něm dřív koukal ale ta cena je super, tak doufám, že je ještě mají akce už nějakou dobu běžíelho_cid píše:Když už jsme u těch stativů:
Už ti stativ přišel?Vypadá dobře a za dobrou cenu.Nikde nemůžu najít parametry jako nosnost,váha,max.výška.Nebo by byl lepší tento Manfrotto? http://www.afoto.cz/prodej/MANFROTTO-05 ... ava-804RC2 Poraďte mi někdo,dík.
Pentax smc DA 40 mm F 2,8 Limited, Pentax smc D FA 100 mm F 2,8 Macro
Pentax smc DA* 60-250 mm F 4,0 (IF) SDM, Sigma 17-70 mm F 2,8-4 DC
Metz 48 AF 1, stativ Benro-C 268+kulová hlava,monopod Benro MC-63
Parametry tam jsou:
Sekcie nôh: 4.
Transportná veľkosť: 50cm.
Minimálna výška: 19cm.
Max. výska s vysunutým str. stĺpikom: 163cm Max. výska bez vysunutého str. stĺpikom: 126cm
Hmotnosť: 1.7kg.
Max. nosnosť: 5kg.
Průměr nohy: 24mm
Výklopný stredový stĺpik: ano
Dĺžka stredového stlpku: 45cm a 5cm
Ramenný remeň: ano
Sučasťou balenia je kvalitné transportné púzdro.
Ta čtvrtá sekce noh je dost tenká a spíš nouzová. S těžšími objektivy bych ji nevytahoval. Kolega koupil svojí dceři jako dárek vyšší model 7360 a ten má trochu delší a širší nohy, ale taky není tak pevný jako karbonový Giottos 8350.
Já si ten 7350 objednal kvůli výklopné tyči, na makro, počítám že stejně nohy moc vytahovat nebudu. Jinak Manfotto v tom eshopu mají taky, ale ta hlava 804 není pro fotografování myslím to pravé. Pokud to nechceš na video, vem si kulovou.
Sekcie nôh: 4.
Transportná veľkosť: 50cm.
Minimálna výška: 19cm.
Max. výska s vysunutým str. stĺpikom: 163cm Max. výska bez vysunutého str. stĺpikom: 126cm
Hmotnosť: 1.7kg.
Max. nosnosť: 5kg.
Průměr nohy: 24mm
Výklopný stredový stĺpik: ano
Dĺžka stredového stlpku: 45cm a 5cm
Ramenný remeň: ano
Sučasťou balenia je kvalitné transportné púzdro.
Ta čtvrtá sekce noh je dost tenká a spíš nouzová. S těžšími objektivy bych ji nevytahoval. Kolega koupil svojí dceři jako dárek vyšší model 7360 a ten má trochu delší a širší nohy, ale taky není tak pevný jako karbonový Giottos 8350.
Já si ten 7350 objednal kvůli výklopné tyči, na makro, počítám že stejně nohy moc vytahovat nebudu. Jinak Manfotto v tom eshopu mají taky, ale ta hlava 804 není pro fotografování myslím to pravé. Pokud to nechceš na video, vem si kulovou.
-
- Uživatel
Mě už stativ přišel, po prvním letmém seznámení souhlasím s elho_cidem, že spodní díl nohou je tenký a celý stativ se klepe jak sulc, ale při zasunutém čtvrtém dílu je to mnohem lepší. Za ty peníze velká spokojenost.
Pokud fotíš hodně panoramata, tak asi nějakou z té série 13XX. Jinak stačí ta 7001 a jen si k ní objednáš jino platformu, třeba tu s rychloupínáním.
Víc tady ve videu: http://www.youtube.com/watch?v=dOY3BgMvOi4&hd=1
Tak stále ještě ti stativ nedorazil?Já už jsem pro něj taky rozhodnutý,s hlavou a destičkou s makroposuvem.Jen mně zaráží nutnost platby předem a kontaktní adresa P.O.Box.Už jste někdo bral zboží z tohoto e-shopu?Z e-shopů nakupuju dost zboží,ale všude mají normální adresu a možnost i dobírky.uray píše:ještě nepřišel, chtěl jsem jen stativ, bez hlavy - se slevou a po dohodě s prodejci mi ho pošlou ze slovenského skladu za 2100,- takže cena bezkonkurenční. Měl sem asi 2 roky Gitzo moutainer, podle kterého je giottos vyroben, tak sem moc zvědav na zpracování a případné rozdíly jinak konstrukčně mi naprosto vyhovuje - zámky nohou, ucycení nohou atd... Jak píšou kolegové výše na plné vysunutí půjde pevnost do hále, ale to byl problém i gitza... lehký stativ asi nejde pod 10 tis vyrobit dostatačně pevný. Vždy to řeším zkrácením středového sloupku a dodatečným zatížením stativu, a výška mi stačí stejně kolem 1m, ve stoje fotím minimálně. Pak se podělím o zkušenosti a s porovnáním s gitzem.P@vel píše:Už ti stativ přišel?Vypadá dobře a za dobrou cenu.Nikde nemůžu najít parametry jako nosnost,váha,max.výška.Nebo by byl lepší tento Manfrotto? http://www.afoto.cz/prodej/MANFROTTO-05 ... ava-804RC2 Poraďte mi někdo,dík.
Nutnost platit předem? fotofilter.cz posílá na dobírku PPL a poštovný je zdarma. Už jsem od nich objednal dva stativy a kolega z práce taky dva. Většinou dojdou druhej den. Prostě ideální.
včera přišel balík, museli stativ poslat ze slovenského skladu do čech a pak mě. Vše je v pořádku, oceňuji perfektní komunikaci. Ke stativu se dostanu až o víkendu, jsem pracovně mimo...
No jasně,já už dnes blbě vidímelho_cid píše:Nutnost platit předem? fotofilter.cz posílá na dobírku PPL a poštovný je zdarma. Už jsem od nich objednal dva stativy a kolega z práce taky dva. Většinou dojdou druhej den. Prostě ideální.

...tak objednano jenom mi vrta hlavou ze je tam v popisu u toho makroposunu ze se s tim da fotit panorama a docela by me zajimalo jaky je v tom rozdil...makroposun vs. panoramaticky sroubelho_cid píše:Pokud fotíš hodně panoramata, tak asi nějakou z té série 13XX. Jinak stačí ta 7001 a jen si k ní objednáš jino platformu, třeba tu s rychloupínáním.

fotim tudiz jsem...a fotim pro radost
ted te radosti moc nemam :/
PX K-3, PX 100 FA MC, Sigma 70-200 II
Fuji X-M1, XF 35 f1,4...

Fuji X-M1, XF 35 f1,4...
Pro panorama je posun užitečný pro posunutí středu otáčení do optické osy. Ještě lepší pak přirozeně je mít tam pravoúhlý adaptér a fotit na výšku. Pak je užitečné taky použít shift (viewtopic.php?f=43&t=3150) pro úpravu kompozice aniž by se foťák vychyloval z vodorovné polohy.
Pro makro je posun fajn, pokud chceš stackovat, umožní ti plynule a přesně posouvat rovinu ostrosti.
Pro makro je posun fajn, pokud chceš stackovat, umožní ti plynule a přesně posouvat rovinu ostrosti.
...hele "do opticke osy" po ranu nejsem schopny jestli jsem to pochopil spravne ale od pocatku si predstavuji ze nepootacim fotak ale ho posouvam - na vysku a se silnym teletem by to bylo omnoho mene zdeformovane ze?elho_cid píše:Pro panorama je posun užitečný pro posunutí středu otáčení do optické osy.

...sem nakonec objednal MH 1312 s plat. 652 pac makroposuv zatim ozelim a uz se tesim na foteni...
fotim tudiz jsem...a fotim pro radost
ted te radosti moc nemam :/
Fuji X-M1, XF 35 f1,4...

Fuji X-M1, XF 35 f1,4...
Tak už mám giottos 7350 taky doma, ale musím říct, že stabilita mě na "profesionální" stativ hodně zklamala. Dokonce i když vysunu jen tři části nožek, tak moje stará hliníková nakřáplá Hama za 500 se tolik netřese. Samozřejmě je tam jiný komfort a možnosti nastavení, ale ta stabilita.... Už vím proč jej tolik zlevnili.
Zdenek
zrovna sem sepsal pár poznatků, za 2000 ale nikdo nikdy profesionální stativ neprodá, a to ani starýzdeny píše:Tak už mám giottos 7350 taky doma, ale musím říct, že stabilita mě na "profesionální" stativ hodně zklamala. Dokonce i když vysunu jen tři části nožek, tak moje stará hliníková nakřáplá Hama za 500 se tolik netřese. Samozřejmě je tam jiný komfort a možnosti nastavení, ale ta stabilita.... Už vím proč jej tolik zlevnili.

o víkendu jsem zkoušel stativ giottos 7350... pár postřehů, psáno s ohledem na cenu:
+příslušenství, brašna na stativ, popruhy - velmi kvalitní a funkční
+velmi dobrá konstrukce (téměř vše je kopie gitzo)
+je o dost lehčí než podobný hliníkový
+alespoň mě naprosto vyhovující zámky nohou, při dotahování ale děsně vržou - snad je to tím že jsou nezajeté
+uchycení nohou - nastavitelná tuhost (šrouby)
+kvalitní materiál, dosti vydrží (nohy, šrouby, plasty,...)
+mechanizmus otáčení a naklápění zákaldny pro hlavu je vychytaný - nouzově může nahradit i hlavu
-středový sloupek nejde úplně fixovat - i po úplném dotažení se protáčel, pomohlo ale nalepit na 2 vrstvy lepící pásky a je to OK
-středový sloupek s velmi krátkým závitem (uchycení základny pro hlavu) ale vzhledem k tomu že nepoužívám mi nevadí
-nešťastné 4 sekční nohy - poslední úsek je velmi tenký - ohýbá se jako proutek
-nejdou sundat gumy z koncových dílů a by tam byly hroty, přesto, že to v návodu i na krabici je zobrazeno (návod i krabice jsou pro více typů).
Z praxe:
zkusil jsem ze srandy na maximální výsun (výška kolem 170 cm) posadit sigmu 120-300/2,8 a canon 40D s gripem a musím říct že se sestava dokáže kývat déle, než já udržím dech (kolem minuty)... po zatížení asi 10kg se to razantně zlepšilo. Když jsem to zkoušel s gitzem, třepalo se tak 10s, takže samospoušť stačila. Nutno podotknout, že i Gitzo doporučuje nad 300 mm sérii 4 a ta se v bazaltu pokud vím ani nedělá, a carbon vyjde na 20 tisíc a to je pak stativ na celý život

Budu používat stativ v 99% s vysunutou první sekcí, dlouhý středový sloupek šel hned pryč - pak je stabilita stativu perfektní, V porovnání s Gitzem krom výše uvedených mínusů rozhodně nezaostává, a to i přes nízkou cenu. Zkoušel jsem, jestli mě unese ( mám +- 100kg, vysunutá první sekce nohou, roztaženy na první ze 3 pozic). A musím říct že nic neprasklo ani se nezasouvaly nohy, což mě mile překvapilo, materiál nohou je dosti pevný, stěny nohou jsou tlusté tak 1 až 1,5mm...
Celkově vzato po drobných úpravách rozhodně doporučuji, když člověk přesně ví, co má očekávat.
Pokud ale někdo čeká zázraky (lehký stativ který je na maximální vysunutí pevný ) musí min 10 tisíc připlatit, jinak zapláče.
PS: elho_cid díky za info o slevě