Pokud najdete dobrý obchod s dobrými cenami, nebo se vám podařilo najít zajímavou cenu výrobku, který je běžně dražší, dejte nám vedět.
Moderátor: Moderátoři
-
bigfoot
- V.I.P člen

-
Kontaktovat uživatele:
Příspěvek
od bigfoot » 08 říj 2010, 06:48
keby si vedel citat tak sa docitas ze ide o REPASOVANE monitory... cize bazar.
...K10+K5...
a rozne serepeticky
-
miky_lbc
- V.I.P člen

Příspěvek
od miky_lbc » 08 říj 2010, 08:12
Nevim... já bych do takového monitoru z principu nešel.
Jsou v podstatě 2 možnosti, jak se takovejhle monitor může ve velkém dostat k repasu.
1) zkrachuje velké studio a rozprodává se jeho vybavení (to ale bude tenhle případ asi těžko... když tahle firma prodává monitory ve velkém už nějakej ten pátek)
2) špičková zahraniční DTP studia mění svoje staré monitory po 3-4 letech. Je to proto, že monitory u nich často jedou hodně vyšťavené a klidně třeba i 16 hod/den. A podsvícení takhle dlouho nevydrží.
Pro takovou firmu je pak lepší koupit za 4 roky nový model, než investovat do opravy starých.
Repasér to za drobné koupí a pak vyčistí... veleze třeba i dovnitř a trochu pomůže podsvícení (trochu přidá, odpájí nějakej odpor apod... nevydrží to pak dlouho, ale z počátku monitor jede jak novej).
Tohle je supr volba u monitorů třeba za 3-4 tisíce... tam tyhle nabídky nemají moc konkurenci a člověk dostane za pár Kč něco, co funguje a ještě třeba chvilku "nějak" fungovat bude (i když slovo nějak může znamenat cokoliv, obvykle je to stejně o moc lépe než TN za 2 tis).
Ale monitor za 15tis s DPH bych si takhle nekoupil určitě... za ty peníze můžete mít jiné Eizo, které bude sice nižší řady, ale bude nové, nevysvícené a s 5 let zárukou. Pravděpodobně bude mít i lepší obraz a rozhodně vydrží déle.
Ale to jen tak k úvaze... tolik bych prostě za repasovanej (a ještě ošklivě průmyslově bílej) monitor nikdy nedal.
-
Deqwa
- Nový uživatel

-
Kontaktovat uživatele:
Příspěvek
od Deqwa » 08 říj 2010, 16:03
miky_lbc píše:Nevim... já bych do takového monitoru z principu nešel.
Jsou v podstatě 2 možnosti, jak se takovejhle monitor může ve velkém dostat k repasu.
1) zkrachuje velké studio a rozprodává se jeho vybavení (to ale bude tenhle případ asi těžko... když tahle firma prodává monitory ve velkém už nějakej ten pátek)
2) špičková zahraniční DTP studia mění svoje staré monitory po 3-4 letech. Je to proto, že monitory u nich často jedou hodně vyšťavené a klidně třeba i 16 hod/den. A podsvícení takhle dlouho nevydrží.
Pro takovou firmu je pak lepší koupit za 4 roky nový model, než investovat do opravy starých.
Repasér to za drobné koupí a pak vyčistí... veleze třeba i dovnitř a trochu pomůže podsvícení (trochu přidá, odpájí nějakej odpor apod... nevydrží to pak dlouho, ale z počátku monitor jede jak novej).
Tohle je supr volba u monitorů třeba za 3-4 tisíce... tam tyhle nabídky nemají moc konkurenci a člověk dostane za pár Kč něco, co funguje a ještě třeba chvilku "nějak" fungovat bude (i když slovo nějak může znamenat cokoliv, obvykle je to stejně o moc lépe než TN za 2 tis).
Ale monitor za 15tis s DPH bych si takhle nekoupil určitě... za ty peníze můžete mít jiné Eizo, které bude sice nižší řady, ale bude nové, nevysvícené a s 5 let zárukou. Pravděpodobně bude mít i lepší obraz a rozhodně vydrží déle.
Ale to jen tak k úvaze... tolik bych prostě za repasovanej (a ještě ošklivě průmyslově bílej) monitor nikdy nedal.
Samozřejmě jsem se zajímal i o původ monitorů a vysvětlení exekuce neplatících firem a používání 6-12 mšsíců jsem uvěřil až po konrole v servisním menu - monitory měly nasvíceno od 3000 do 5000 hodin! To mi přišlo hodně dobré, i stav monitoů tomu odpovídal. Tyhle údaje se týkají modelů EIZO L997, modely L985EX jsem netestoval, zajímaly mne 14ti a více bitové monitory.
-
miky_lbc
- V.I.P člen

Příspěvek
od miky_lbc » 08 říj 2010, 17:27
Deqwa píše:miky_lbc píše:Nevim... já bych do takového monitoru z principu nešel.
Samozřejmě jsem se zajímal i o původ monitorů a vysvětlení exekuce neplatících firem a používání 6-12 mšsíců jsem uvěřil až po konrole v servisním menu - monitory měly nasvíceno od 3000 do 5000 hodin! To mi přišlo hodně dobré, i stav monitoů tomu odpovídal. Tyhle údaje se týkají modelů EIZO L997, modely L985EX jsem netestoval, zajímaly mne 14ti a více bitové monitory.
Nevim... já bych tomu prostě nevěřil (a když vidim co se dělá s autama a když vím, co se dá udělat s originálním Eizo servisním propojovacím kitem, ani bych se nedivil, kdyby byla realita jinde).
Ale to je samozřejmě na uvážení každého... jestli někdo potřebuje nutně monitor s green synchrem, bude to dobrá volba :-).
Ostatní udělají asi lépe s novým monitorem za stejnou cenu... nebo s příplatkem 9tis na první CGčko.
-
Deqwa
- Nový uživatel

-
Kontaktovat uživatele:
Příspěvek
od Deqwa » 08 říj 2010, 19:04
Takhle jsem nad tím nepřemýšlel, monitor jsem si otestoval EIZO testem, měli ho tam přímo na testovací mašině. Projela se homogenita barev, RGB plochy a povrch. A pár vlastních fotek z Pentaxu jsem si taky nechal vykreslit. Samozřejmě jsem si vybral kousek bez vadného bodu, když byla možnost
Spíš mi bylo líto nešťastníka předchozího majitele, vybavil studio, vzal si úvěr a hold se mu to nerozjelo a skončil v exekuci. Trochu jsem si připadal jako když kupuju něco kradného, chvíli mi trvalo se s tím vnitřně srovnat. Ve výsledku mám skoro nový monitor, protože někdo hold podcenil riziko podnikání.
-
aCIDfire
- V.I.P člen

-
Kontaktovat uživatele:
Příspěvek
od aCIDfire » 19 říj 2010, 13:58
spíš by mě zajímalo, zda monitor úplně vypínáte, když třeba máte večer zaplej komp a třeba na něj zrovna něděláte třeba hoďku+-, ono se to pak docela nasčítá. Screensaver u LCD asi valnej smysl nemá a stále natvrdo zapínání a vypínání asi zase snižuje životnost. Mám EIZO HD2442.
Leica S2 + Sony A7 III a pár sklíček
-
strecha
- Pokročilý uživatel

Příspěvek
od strecha » 19 říj 2010, 16:58
Spis je problem s optimalnim zahratim monitoru...u nekterych grafickych monitoru trva pul nekdy az hodinu nez ustaly barvy a do te doby tedy neni dobre provadet jakekoliv graficke upravy. Takze je teda otazka, jestli se vubec vyplati vypinat monitor, kdyz potom budu muset cekat dalsi pul hodinu nez bude obraz stabilni.
Naopak u levnych monitoru tento problem nehrozi, protoze vlastne nikdy stabilniho obrazu nedosahnou, takze nema u neho smysl cekat hodiny na presne barevne zobrazeni. V tomto pripade bych asi radeji setril podsviceni a vypinal displej...
K10D + grip; smc DA 18-55mm; smc F 50/1,7; smc DA 18-250 mm; Sigma 24-135 mm F2.8-4.5 IF;smc FA 100 mm f/3.5 Macro; Samyang 8mm f/3,5 IF; velbon sherpa 750N; metz 58
-
Karci
- Pokročilý uživatel

Příspěvek
od Karci » 19 říj 2010, 21:40
strecha:...
Ak klasicky monitor stale meni parametre, tak v urcitom okamihu dosiahne aspon na 1 sekundu idealny stav
Ja monitor vypinam. Nejde ani tak o usporu energie, ale uz vam niekedy zhorel nejaky spotrebic ? Mne v praci rachol LCD monitor (BENQ sa doslova zapalil ). Este ze som bol tak 1m od neho a stihol hasit. Preto ak nie som doma, tak raczej vsetko co ma nejaky polovodic vypinam.
Pentax K20D; K-3; DA18-55/3.5-5.6; DA35/2.4; DA50/1.8; AF-540FGZ;Tamron 90mm/F2.8; 17-50/F2.8; 70-200/F2.8;Sigma AF 10-20/F4-5.6; Samyang 8mm/3.5; Kenko 1.5x; Zomei Z668C ...
-
strecha
- Pokročilý uživatel

Příspěvek
od strecha » 20 říj 2010, 10:07
Tak to jsem rad, ze mam v monitoru aktivni chlazeni...sice nikdy nebude dokonale tichy, ale doufam ze tim predejdu prehrivani. I kdyz stejne to nebude mit vliv na pripadny zkrat...porouchat se muze cokoliv a kdekoliv
Jinak neumim si predstavit jak bych takovy monitor hasil...vodou asi tezko

K10D + grip; smc DA 18-55mm; smc F 50/1,7; smc DA 18-250 mm; Sigma 24-135 mm F2.8-4.5 IF;smc FA 100 mm f/3.5 Macro; Samyang 8mm f/3,5 IF; velbon sherpa 750N; metz 58
-
Karci
- Pokročilý uživatel

Příspěvek
od Karci » 20 říj 2010, 21:38
Hasit mozes aj vodou, ale treba vytiahnut zo zasuvky.

Kolega raz hasil tak, ze pluval na horiaci plosny spoj. Zial sa mu natiahla slina a dostal 110V supu do zubov.
Prezil to !
Preto treba vzdy vytiahnut zo zasuvky
No ked sa uz bavime o monitoroch, aky by ste odporucali do 300Eur ( samozrejme na upravu foto a novy ).
Pentax K20D; K-3; DA18-55/3.5-5.6; DA35/2.4; DA50/1.8; AF-540FGZ;Tamron 90mm/F2.8; 17-50/F2.8; 70-200/F2.8;Sigma AF 10-20/F4-5.6; Samyang 8mm/3.5; Kenko 1.5x; Zomei Z668C ...
-
miro-s
- Pokročilý uživatel

-
Kontaktovat uživatele:
Příspěvek
od miro-s » 20 říj 2010, 22:20
Karci píše:Hasit mozes aj vodou, ale treba vytiahnut zo zasuvky.

Kolega raz hasil tak, ze pluval na horiaci plosny spoj. Zial sa mu natiahla slina a dostal 110V supu do zubov.
Prezil to !
Preto treba vzdy vytiahnut zo zasuvky
Na sRGB za relatine dobru cenu a OK vykon by som zvazil toto:
http://www.tftcentral.co.uk/reviews/hp_zr24w.htm