Pridam aj ja nieco k LR/PC..
Povodny PC - Compaq, Intel Core2Duo 2.13, 4gb Ram(XP videlo len 3.5), 2x nejaky Hitachi HDD 500Gb 7200rpm. Tato zostava ako-tak utiahla LR2, dalo sa s tym relativne normalne pracovat, pri exporte to uz bolo trochu horsie, ale nic tragicke. Potom som minuly rok skusil na tetno "stroj" dat LR3 - a to bol koniec akychkolvek nadeji na instalaciu novsich softov. Import netrval extra dlho, no obycajne importujem par fotiek, nie cely adresar, ale tak ci tak zacinalo trapenie. Samotne upravy v LR3 nechavali na seba chvilu cakat a export, to uz bolo na hrane nervoveho zrutenia.. Par fotiek by sa este dalo spravit, no ak by som mal ist cez LR3 s 50 foto, tak si to dobre rozmyslim.
Dobra sprava, rodicom vybuchol stary PC.. Moj stary (ten o ktorom som pisal hore) pocestuje rodicom a ja skladam novu masinu..

:D:D
Tak som tento tyzden zacal stavat PC - podmienky: vykon a ticho.
Vyskladana masina: 8-jadrove AMD FX-8120, 16Gb Ram, SSD 128Gb + 500Gb( HDD zo stareho PC), Mb Gigabyte 990XA, GPU - lacny radeon 6770 1Gb 800Mhz s pasivnym chladicom (nedrvim hry, viac ako 100libier za grafiku nedam), 600w zdroj + moja srdcova zvukovka, ktora mi zhodila Win7 Pro.
Vcera som tam teda skusobne nahodil LR3 a "Wualaaaa" teraz je to sen. Otvorenie LR trva asi 2s., import - tam je to cakanie zanedbatelne aj pri celom adresari - cca 150-200 foto, upravy - ziadne zavahanie, a export netrval dlhsie ako 3-4s. ani pri jednej foto, s ktorou som sa hral. Sledoval som trochu aj vytazenie procesora a ram, Ram kolisala velmi mierne 17-22%, no procesor ten si lietal pri importe a upravach niekde medzi 20-40% a pri exporte na sekundu vyletel niekde k 90%. Celkovo, konecne som spokojny s vykonom, ide to fantasticky hladko.. Este chcem cez vikend vyskusat ako sa bude PC spravat pri spracovani videa, ale predpokladam, ze to bude pekny skok vpred.