Akce Sony

Pokud najdete dobrý obchod s dobrými cenami, nebo se vám podařilo najít zajímavou cenu výrobku, který je běžně dražší, dejte nám vedět.

Moderátor: Moderátoři

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Akce Sony

Příspěvek od miky_lbc » 05 lis 2009, 20:21

Na Pentax foru trochu OT... ale kdyby někdo utíkal fuč a chtěl FF, myslim, že pro něj Sony a Aaron připravilo fajn akci.

Výměnou za starou zrcadlovku (klidně nefunkční starej analog s 0 hodnotou) dostanete na A900 slevu 8.000 a na A850 6.000,- Kč.

Speciálně taková A850, která se bez DPH propadá pod 40 tis (47 tis s 18-200)vypadá opravdu hodně lákavě...

...škoda, že na to nenasadíme naše skla :-/. Kdyby tu A850 byla jako K8 (K5, K30D nebo já nevim jak označená), byl bych maximálně spokojenej.

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

elho_cid
Admin
Admin

Příspěvek od elho_cid » 05 lis 2009, 21:13

Fuj tajxl, hnus fialovej. Neumí to udělat pořádnej foťák, tak holt musí nastoupit slevové akce.

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 05 lis 2009, 21:16

elho_cid píše:Fuj tajxl, hnus fialovej. Neumí to udělat pořádnej foťák, tak holt musí nastoupit slevové akce.
Než něco hodnotím.... nejdříve si to vezmu alespoň do ruky :-).

elho_cid
Admin
Admin

Příspěvek od elho_cid » 05 lis 2009, 21:54

To musí každý, kdo vzal do ruky Sony zrcadlovku, ihned zahořet nehynoucí láskou? Mě do ruky rozhodně nesedla, typický příklad jak se něco, co podle papírových parametrů vypadá lákavě, v praxi zkrátka ukáže jako nedotažené.

Chci říct, to že foťák má nějakou vlastnost, ještě neznamená, že je ta vlastnost implementovaná dobře. Jako příklad třeba mojí nedávnou zkušenost z Canonu EOS 5, který sice má volbu nechat konec filmu koukat ven, ale funguje to jen když film dofotíš. Na rozdíl od takové MZ-6 (nebo novějšího EOS 33) se ta vlastnost nedá použít na výměnu rozfocených filmů.

Sony je něco podobného, když takovouhle základní vlastnost přidávají do foťáku půl roku po jeho uvedení na trh, tak je něco špatně:
http://www.dpreview.com/news/0911/09110 ... rmware.asp

Když po dlouhé době dali na vršek A900 stavový displej a ani se neobtěžovali tam přidat indikaci kompenzace expozice, tak to je podobné.
Pochybuju, že někdo od Sony opravdu těma věcma fotí, protože jinak by byly mnohem použitelnější. Takhle je to prostě seznam fíšur, naskládají se do těla připomínajícího zrcadlovku, padni komu padni, náhodné rozmístění čudlíků bez ohledu na to jak vypadá lidská ruka.
Prostě pravý opak toho, co dělá Pentax.

broskit
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od broskit » 05 lis 2009, 22:45

to elho-cid:
tvoje příspěvky byly vždy k věci a měli koule, ale tohle fakt nechápu, Sony má rozhodně dobré stroje, vždyť taky pohltila Minoltu a měla tudíž z čeho vařit. A od koho, že to má Pentax čipy?
Napsat zjednodušeně "fialovej hnus", to je fakt pod úroveň. Sám jsem měl Konica-Minoltu D5D a to rozhodně nebyl nepodařenej stroj. A proč slevové akce??? Proč je má teda i Pentax? To s tebou fakt nesouhlasím.

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 05 lis 2009, 22:53

...dneska má elho_cid náladu na baseballku..... rejpavou jako sviňa... :lol:
Pentax

elho_cid
Admin
Admin

Příspěvek od elho_cid » 05 lis 2009, 22:56

D5D byla ve své době revoluční. Sony k dědictví po Minoltě nic moc užitečného nepřidalo, možná naopak.

Začalo to jako OT, pokračuje to jako flejmwar, radši bych se na tohle vlákno vykašlal. Pro mě končí.

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 05 lis 2009, 23:04

elho_cid píše:D5D byla ve své době revoluční. Sony k dědictví po Minoltě nic moc užitečného nepřidalo, možná naopak.

Začalo to jako OT, pokračuje to jako flejmwar, radši bych se na tohle vlákno vykašlal. Pro mě končí.

...chichichichichi.. a ještě je netykavka... :-D

...čéče... až mě napadá jediná věc... že dnes chtěla Tvá přítelkyně jít spát dříve než Ty..?? :-D
Pentax

spachal
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spachal » 06 lis 2009, 00:19

OT: vzdyt je to roztomile, kdyz nekdo startuje na prvni naslapnuti :D ...
PX K20D, UW kanón G10 / Oly C5050, PX Z-20, DA17-70/4, A50/1.4, FA50/1.7, DA18-55, FA28-80, Tamron 70-300, Metz48 + dalsi levna a manualni skla, kompakty & bizuterie

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 06 lis 2009, 08:59

Jj... já osobně třeba moc nechápu, jak se někdo může vzjadřovat (a ještě k tomu takhle kriticky) k něčemu, co nikdy nedžel v ruce.

Musim se přiznat, že jsem totálně nepolíbený K-M. Když jí Sony převzalo, žádné emoce to nevyvolalo :-). Neznám K-M. Neznám ani nižší modely Sony.

Nikdy jsem dřív o Sony jako u zrcadlovce neuvažoval... možná o Sony TV ale o zrcadlovce fakt ne.

Ale pak jsem byl pozvaný na představení A900, byl jsem zvědavej, byl jsem v Praze... takže proč nepřijet? V pozvánce bylo jasně napsáno "přineste si svoje DSLR ať vidíte, jaký pokrok jsme udělali". Takže jsem s sebou vzal svojí K10D i momentální 1DS M3. Kolegové měli s sebou i D3x, D3, 1D M3, D700, 5D2 atd. atd. Takže možnost porovávat byla fakt velká.

A jak jsme tam přijížděli s úsměvem na rtech, tak jsme všichni odjížděli v různém rozpoložení... někdo vytočenej, někdo "zamilovanej", někdo se zmrzlým úsměvem.

Ten foťák je prostě dobrej. Kdokoli si tu může psát co chce... ale tohle je prostě fakt. Mechanicky je na skvělé úrovni, plně srovnatelný s čímkoliv v jakékoliv kategorii. Ergonomie, funkce a dotaženost sice o trochu horší, ale na použitelné úrovni. Nejvíc jsme byli ovšem všichni vyšťavení ze skel... 24-70 a 70-200 od Zeiss s ultrasonickým střením. Byla to prostě lahoda. Ty skla jsou jednoznačně nejlepší zoomy, které lze vůbec koupit. Podle toho mála co jsem viděl, jednoznačně rozcupovala všechno, co jsme tam zkoušeli... třeba 70-200 se nejvíc blížil asi Nikon, Canon L 70-200/2,8 IS bylo minimálně o celou třídu horší. Subjektivně třeba ostrostí vydril 24-70 na F4 i monofokál 50/1,2 L na F4.

Takže tělo hodnotím průměrně a velmi dobře použitelně... skla hodnotím maximálně, jak to jde.

A cena? I s těma 2 sklama je tělo stále levnější než samotný D3X... ať si z toho udělá závěr kdo chce, jakej chce.

Je jasné, že každé tělo je určené pro někoho... já třeba potřebuju tělo s vysokým množstvím MPX, dobrým řemeslným zpracováním, dobrým hledáčkem, X-sync co nej., spolehlivým AF a bez zbytečných tlačítek navíc.

Naopak mi je úplně ukradené ISO (fotím na základu), rychlost AF (čím více, tím lépe - jasně, ale rychlost AF mi narozdíl od reportérařů nezkazí fotku), rychlost sériového snímání, okolní funkce... atd. atd.

A určitě nejsem jedinej, který se fanaticky nehoní za co nejlepším šumem na vysokém ISO a milionem funkcí, které jsou stejně k ničemu... (tím nechci říct, že nízký šum na vysokém ISO je k ničemu... jen ho prostě já nevyužiju, ať neni další flame)

Odpovědně musim prohlásit, že jsem A900 v ruce držel... porovnával jsem jí s její konkurencí a není prostě špatná. K úměru ceny vychází nejlépe široko daleko.

A než bude někdo prohlašovat opak, měl by si jí taky alespoň vzít do ruky...
Naposledy upravil(a) miky_lbc dne 06 lis 2009, 15:44, celkem upraveno 1 x.

Kalibutan
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kalibutan » 06 lis 2009, 11:56

To elho_cid:
Ono používání působivých a hodně spontálních výrazů by sem snad ani nemělo patřit.
Sice mě asi ještě "hoří vajgl na nádraží" a neměl bych "do toho kecat", ale nelíbilo se mi to.
Stačilo přece napsat "nemám rád", "nelíbí se mi"... Slevy dělá přece každý, kdo chce hodně prodat, případně přetáhnout zákazníky.
* * *
Sony není špatný foťák. Stačí se na něj podívat bez předsudku.... možná případně se zakrytým firemním logem :)
K20D, K7 - reliable partners
SD14 - incredible lover
Dynax 7D - best friend

oumik85
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od oumik85 » 06 lis 2009, 13:14

Rozhodne SONY umi kvalitni fotaky, jako napriklad A100, A700 (ja vim tyhle sou vlastne K-M) A850 i A900... ano sou presne 4 tela. Vsechno ostatni z rad A200 A300 A500 sou marketingove fotaky.

totti
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od totti » 06 lis 2009, 13:36

Taky přispěju svou troškou do mlýna. Sice nemám velké praktické zkušenosti s DSLR jiných značek (naposledy jsme vlastnil kinofolmový CANON EOS 50E), ale včera, na Interkameře, jsme měl možnost vyzkoušet Sony A850 a od první chvíle jsem měl pocit, že držím v ruce skvělě zpracovaný aparát, AF bleskově rychlý a tichý a zpracování objektivů Carl Zeiss ... bez kompromisů ... Jen mě překvapila poměrně hlučná závěrka, řekl bych srovnatelná s mou K10D. Samozřejmě hodnotím jen pocitově ...

Ještě trochu OT poznámka: Interkamera je tragédie, kromě malého stánku Olympusu a Sony tam nebylo vůbec nic ... ale vůbec nic z fotografického oboru, co by za to stálo.
Audio lahůdka-komponenty Classé mi jen mírně zvedly rozmrzelou náladu.
Takže pokud se tam někdo chystá, tak se na to vyprdněte a radši běžte fotit.
Sorry za OT

oumik85
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od oumik85 » 06 lis 2009, 14:16

No jo taky sem tam vcera byl a musim ti dat docela zapravdu. Ikdyz bych to tak cerne nevidel. Byly tam vystavene nejake fotky napr. od Ziky. Kdo chtel mohl si vyzkouset nejake zablesky. Nebo mne docela zaujal stanek Zoneru, presto ze ho nepouzivam, bo byla moznost si tam prohlednout par spickovych monitoru od NEC v akci.
Penez nelituju, taky proto, ze sem tam sel i kvuli Sport-Lifu, kde byla mimochodem moznost zafotit si freestile na kole, bruslich, nebo sk8u.

strecha
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od strecha » 06 lis 2009, 15:48

Tak jsem se prave vratil z interkamery a po vcerejsim precteni tohoto vlakna jsem proste nemohl udelat jinak nez si je jit osobne osahat a zjistit jak doopravdy na tom ty fotaky jsou...
Drzeni tela...grip padne presne do ruky...jak normalne tak i na vysku...drzelo se mi lip i nez ma K10D s gripem a to vazi o trochu mene. Rozmisteni tlacitek...to uz je vec jina...nektere potesi, jine zase zklamou (zmena ISO...nastesti mi ukazali fintu, jak se da nastavit i bez nutnosti "preruckovani" a to uz bylo v pohode jen otacenim zadniho roleru ;) ) Trochu me zklamal joistick...trochu neohrabane pro zmenu ostriciho bodu (doufam ze K-7 na tom neni podobne)
Ale co me uplne nadchlo byl pohled do hledacku...(sice jen 9 ostricich bodu jako C5DII, ale to zase neni az takovy problem), ale na A850 jsem mel nasazenou 24-70/2,8 a na A900 dokonce 85/1,4 od CZ...proste paradni skla...
Ostreni bylo super tiche a rychle...kontrast take perfektni a ostrost jako britva (bohuzel nejdrive jsem nic nevidel ostre...nekdo mel predemnou tak silnou dioptrickou vadu, ze vsechno byla jen mazanice :D )
Myslim ze kdyz bych si po par dnech zvykl na trochu odlisnou filozofii ovladani, tak tohle je urcite super fotak...
Trochu OT: Zkousel jsem i jina tela od SONY...A550 s gripem...perfektne se drzi, ale na muj vkus chaoticky pretlacitkovana...
Pak jsem zkusil vzit do ruky A230...tak to bylo velke zklamani :( hotove utrpeni...na grip se mi vesli snad jen dva prsty :(
K10D + grip; smc DA 18-55mm; smc F 50/1,7; smc DA 18-250 mm; Sigma 24-135 mm F2.8-4.5 IF;smc FA 100 mm f/3.5 Macro; Samyang 8mm f/3,5 IF; velbon sherpa 750N; metz 58

Odpovědět

Zpět na „Kde a za kolik“