1) priamo v mojom meste ( MIchalovce -sk) je distribúcia servis a predajňa pentax , tým mam vyriešené potreby prípadnej reklamácie , môžem si isť vždy odskúšať príslušenstvo a aj mám vyriešené čistenie.
2) pomer cena /výkon v podstate parametre ktoré ma k-m sa v mnohom zhoduju s parametrami poloprofi foto z pred pár rokov. Niektorý fotografi do dnes so svojími 3-4-5 ročnými mašinami fotia nehovoriac že dali za ne majetok. Ja živím rodinu mám 3 malé dcery a tak si K 20 či K7 momentálne nemôžem dovoliť. Fotenie je pre mňa relax a koníček. Tiež ma to vie dojať keď vidím nasť ročného ako behá o zrkadlovkou, podstatne drahšou a kvalitnejšou ako je moja a všetko foti na LIVE VIEW a len v režime A. Myslím že fotografia nie len o technike ale aj o tom kto sa pozerá do hľadáčika. Ja sam som zo svojim kompaktnom nafotil cca 10 tisic fotiek hlavne deti (ja mam zo svojho dectva asi 5 fotiek ) Ale kompakt mi už nevyhovoval a tak som prešiel na DSLR. Za cca 5 mesiacov mama už počítadlo fotiek na svojom k-m cez 3000 čo si myslím že na amatéra nie zas tak málo.( ale nie som zase žiaden japonsky turista cvak cvak cvak

Tretím dôvodom bola akcia vrámci pentaxu ku K-m a objektivu 18-55 som dostal grátis 50-200 aj keď sú to základne objektívy v ktorých už dnes vydím množstvo neduhov myslim že človeka vždy dokáže presvedčiť niečo naviac.
A prečo človek nekúpi miesto DSLR napr ultrazoom no v mojom prípade je snaha sa naučiť fotografovať lepšie a nenechávať všetko na automatiku časom by som si rad zakúpil nejaké lepšie telo no dnes som skôr sústredený viac na svetlejšie objektívy a príslušenstvo ako blesk a pod.
Pre tých ktorých zaujíma aké sú fotografie cez K-m davam odkaz na svoje foto http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia ... serId=9268