No po prečítaní Vašich názorov som sa rozhodol reagovať. Ja sa vlastním ako prvú zrkadlovku K-m. Tiež som bol rozhodnutý isť do C 1000d alebo C 450d a napokon som skončil pri K-m. Dôvody boli celkom 3
1) priamo v mojom meste ( MIchalovce -sk) je distribúcia servis a predajňa pentax , tým mam vyriešené potreby prípadnej reklamácie , môžem si isť vždy odskúšať príslušenstvo a aj mám vyriešené čistenie.
2) pomer cena /výkon v podstate parametre ktoré ma k-m sa v mnohom zhoduju s parametrami poloprofi foto z pred pár rokov. Niektorý fotografi do dnes so svojími 3-4-5 ročnými mašinami fotia nehovoriac že dali za ne majetok. Ja živím rodinu mám 3 malé dcery a tak si K 20 či K7 momentálne nemôžem dovoliť. Fotenie je pre mňa relax a koníček. Tiež ma to vie dojať keď vidím nasť ročného ako behá o zrkadlovkou, podstatne drahšou a kvalitnejšou ako je moja a všetko foti na LIVE VIEW a len v režime A. Myslím že fotografia nie len o technike ale aj o tom kto sa pozerá do hľadáčika. Ja sam som zo svojim kompaktnom nafotil cca 10 tisic fotiek hlavne deti (ja mam zo svojho dectva asi 5 fotiek ) Ale kompakt mi už nevyhovoval a tak som prešiel na DSLR. Za cca 5 mesiacov mama už počítadlo fotiek na svojom k-m cez 3000 čo si myslím že na amatéra nie zas tak málo.( ale nie som zase žiaden japonsky turista cvak cvak cvak )
Tretím dôvodom bola akcia vrámci pentaxu ku K-m a objektivu 18-55 som dostal grátis 50-200 aj keď sú to základne objektívy v ktorých už dnes vydím množstvo neduhov myslim že človeka vždy dokáže presvedčiť niečo naviac.
A prečo človek nekúpi miesto DSLR napr ultrazoom no v mojom prípade je snaha sa naučiť fotografovať lepšie a nenechávať všetko na automatiku časom by som si rad zakúpil nejaké lepšie telo no dnes som skôr sústredený viac na svetlejšie objektívy a príslušenstvo ako blesk a pod.
Pre tých ktorých zaujíma aké sú fotografie cez K-m davam odkaz na svoje foto http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia ... serId=9268
Pentax K-m
Moderátor: Moderátoři
Re: Ja mam k-m
to je alespon argument:)Stero píše:No po prečítaní Vašich názorov som sa rozhodol reagovať. Ja sa vlastním ako prvú zrkadlovku K-m. Tiež som bol rozhodnutý isť do C 1000d alebo C 450d a napokon som skončil pri K-m. Dôvody boli celkom 3
1) priamo v mojom meste ( MIchalovce -sk) je distribúcia servis a predajňa pentax , tým mam vyriešené potreby prípadnej reklamácie , môžem si isť vždy odskúšať príslušenstvo a aj mám vyriešené čistenie.
Takze Michalovce a Praha-Dejvice jedine Pentax!!!!
Pentax K20D,
Pentax SMC DA* 50-135/ F2,8ED [IF] SDM
Pentax SMC DA* 50-135/ F2,8ED [IF] SDM
Pre elho_cid
No na moje deti je niekedy aj kamera pomalá sú to také malé
Pre Kajfik
Ano je, ešte by tu mohol byť distributor Sigma, Tamron, Fomei, Hama, Metz atd... ale no aspoň ten Pentax No hej Praha - Michalovce skoro hneď vedla seba to je ta blbá komerčná stránka pentaxu
No na moje deti je niekedy aj kamera pomalá sú to také malé
Pre Kajfik
Ano je, ešte by tu mohol byť distributor Sigma, Tamron, Fomei, Hama, Metz atd... ale no aspoň ten Pentax No hej Praha - Michalovce skoro hneď vedla seba to je ta blbá komerčná stránka pentaxu
Pentax K-m, SMC PENTAX-DA L1:3,5-5,6mm AL,SMC PENTAX-DA L1: 4-5,6 50-200mm ED, MASSA 55UV,FOMEI DIGITAL FILTER 52mm C-PL MC-WDG , 52mm širokoúhlá clona MARUMI,
52mm MARUMI clona TELE
52mm MARUMI clona TELE
Tak sa hlásim aby som vyplnil medzeru na pol cesty Pri výbere foťáku som používal zdravý rozum a nenechal som sa obalamutiť kamošmi Canon 400D a Nikon D40, pozeral som si rôzne fora , hlavne galerie konkétnych modelov a dospel som k tomu že "najhnusnejšie" fotky sú u Canona... Dôvod ??? Sú ludia ktorý si kupujú DSLR aj ked k tomu nemajú žiaden vzťah, respektíve talent a vždy sa nájde najviac takýchto talentov u tej značky ktorých sa predá najviac
Pentax K-30, Metz 48
Autofocus : Sigma 10-20/3.5-5.6, Pentax 17-70/4, Pentax 18-135WR, Sigma 28-80 Macro, Sigma 24/1.8 DG Macro, Sigma 35/1.4 ART, Tokina 70-210/4.5, Sigma 55-200 DC
Manual focus : Sigma 28/1.8, Sigma 70-210/2.8 APO, Sigma 400/5.6
Autofocus : Sigma 10-20/3.5-5.6, Pentax 17-70/4, Pentax 18-135WR, Sigma 28-80 Macro, Sigma 24/1.8 DG Macro, Sigma 35/1.4 ART, Tokina 70-210/4.5, Sigma 55-200 DC
Manual focus : Sigma 28/1.8, Sigma 70-210/2.8 APO, Sigma 400/5.6