Výprodej Sigma
Moderátor: Moderátoři
-
- Nový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ptal jsem se na spolupráci s Sigmou 70-200HSH a Dalibor Johanek odpověděl: Je kompatibilní jako verze DG, tedy na tyhle objektivy pujdeKajfik píše:Ja zas uvazuju nad tim TC 1,4x. Ma nekdo nejakou zkusenost nebo postreh?
Je fakt ze za tu cenu se da sehnat ze zahranici i Kenko 1,5... Ale co je lepsi... ??? A jak je to s podporou AF pripadne SDM?
Tak jsem ho objednal. Dostupnost 7dní...
K 10,Sigma 17-70, DA 18-55, Sigma 70-200/2,8HSM, Sigma 28-80, Metz 48 AF-1, Sandisk Extreme III 2GB, Tamrac Velocity 8
No ja bych to chtel na sigmu 300/4. Na strankach piseou ze s ni bude fungovat pouze v MF. Tak by me zajimalo jestli by s tou sigmou to kenko treba AF neumelo... A pak taky jestli by si ten TC od sigmy rozumel s pentaxi 50-135 /2,8 SDM...Šedivec píše:Ptal jsem se na spolupráci s Sigmou 70-200HSH a Dalibor Johanek odpověděl: Je kompatibilní jako verze DG, tedy na tyhle objektivy pujdeKajfik píše:Ja zas uvazuju nad tim TC 1,4x. Ma nekdo nejakou zkusenost nebo postreh?
Je fakt ze za tu cenu se da sehnat ze zahranici i Kenko 1,5... Ale co je lepsi... ??? A jak je to s podporou AF pripadne SDM?
Pentax K20D,
Pentax SMC DA* 50-135/ F2,8ED [IF] SDM
-
- V.I.P.
- Kontaktovat uživatele:
Funkci AF uvádějí jenom u objektivů se světelností f/5.6 a lepší:Kajfik píše:No ja bych to chtel na sigmu 300/4. Na strankach piseou ze s ni bude fungovat pouze v MF. Tak by me zajimalo jestli by s tou sigmou to kenko treba AF neumelo... A pak taky jestli by si ten TC od sigmy rozumel s pentaxi 50-135 /2,8 SDM...Šedivec píše:Ptal jsem se na spolupráci s Sigmou 70-200HSH a Dalibor Johanek odpověděl: Je kompatibilní jako verze DG, tedy na tyhle objektivy pujdeKajfik píše:Ja zas uvazuju nad tim TC 1,4x. Ma nekdo nejakou zkusenost nebo postreh?
objektiv f/4 + TC 2× = f/8 => nefunkční AF (nebo jenom negarantovaný? to netuším)
objektiv f/2.8 + TC 2× = f/5.6 => AF OK
objektiv f/4 + TC 1.4× = f/5.6 => AF OK
Tak to vidis a na strankach vyrobce je sigma 300/4 + TC1,4 deklarovana jako MF. viz tady http://www.sigma-photo.com/lenses/lense ... asp#pentaxvkramar píše:Funkci AF uvádějí jenom u objektivů se světelností f/5.6 a lepší:Kajfik píše:No ja bych to chtel na sigmu 300/4. Na strankach piseou ze s ni bude fungovat pouze v MF. Tak by me zajimalo jestli by s tou sigmou to kenko treba AF neumelo... A pak taky jestli by si ten TC od sigmy rozumel s pentaxi 50-135 /2,8 SDM...Šedivec píše: Ptal jsem se na spolupráci s Sigmou 70-200HSH a Dalibor Johanek odpověděl: Je kompatibilní jako verze DG, tedy na tyhle objektivy pujde
objektiv f/4 + TC 2× = f/8 => nefunkční AF (nebo jenom negarantovaný? to netuším)
objektiv f/2.8 + TC 2× = f/5.6 => AF OK
objektiv f/4 + TC 1.4× = f/5.6 => AF OK
To beru proste by fungoval jen MF. Ale co v pripade kombinace K10d + sigma 1,4 + pentax 50-135SDM. bude af nebo nebude?
A bude AF pokud bych pro sigmu 300 i pentax 50-135 koupil misto TC sigma TC Kenko?
Pentax K20D,
-
- Nový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak nevím. S Oehlingu mně napsali, že TC bude fungovat s HSM, ale na růžovém papírku v balení u 70-200HSM je napsáno, že AF nee(AF will not function)...
Tak mně napadá, nešlo by to nějak zbastlit? Přidat kontakty napájení + jeden na info k ostření... Asi blbost, co?
Existuje nějaký TC pro Pentax s přenosem SDM či HSM?
Tak mně napadá, nešlo by to nějak zbastlit? Přidat kontakty napájení + jeden na info k ostření... Asi blbost, co?
K 10,Sigma 17-70, DA 18-55, Sigma 70-200/2,8HSM, Sigma 28-80, Metz 48 AF-1, Sandisk Extreme III 2GB, Tamrac Velocity 8
Mno info z Oehlingu bych bral s rezervou, před časem jsem u nich koupil D-BG3 (bateriový grip) na K20D . Doplatil jsem na to, že jsem věřil jejich info a byl líný si to ověřit..Šedivec píše:Tak nevím. S Oehlingu mně napsali, že TC bude fungovat s HSM, ale na růžovém papírku v balení u 70-200HSM je napsáno, že AF nee(AF will not function)...
Voigtländer Brilliant, Exa 0, Px MZ-6, Px K20D
Px 50-135/2.8 SDM, Tamron 17-50/2,8 Di II
Giottos Carbon, Lowepro Computrekker Plus AW
Ale ano, ochotni byli, ja jejich odpověď bohužel dostal už když jsem byl v zahraničí na tři měsíce a teď už se jim do toho nechce, prý jsem to měl poslat hned. Ale tohle chápu více, než to, že to měli k jiné DSLR..
Voigtländer Brilliant, Exa 0, Px MZ-6, Px K20D
Vím, že se tu řešilo, že ten objektiv je bláto, ale cena ještě klesla. Možná to někdo bude chtít risknout:
http://foto.itek.cz/sigma-s-promenlivym ... MA-17-35-2
http://foto.itek.cz/sigma-s-promenlivym ... MA-17-35-2
-
- Hlavní Admin
- Kontaktovat uživatele:
JJ tý ceně rozumím, máto svůj důvod proč je tento objektiv tak levný. . Ono to není bláto, jen je horší než seťák (kresba směrem k okrajům klesne a to dost), těžší než seťák a má průměr filtru 77. Takže filtry jsou na to dražší, než objektiv sám a to doslova. Kvalitní polarizák na to bude stát 3 tis.
Také ostření bývá problém a a to jak v rychlosti, tak v přesnosti (backfocus fronfocus).
Možná zním zaujatě, ale měl jsem ho půjčený od kamaráda, protože jsem ho chtěl koupit na amazonu za podobnou cenu a pak jsem si to rozmyslel. Jinak jsou dvě verze tohoto objektivu, už přesně nevím čím se odlišují v názvu (jestli vůbec) a ta první starší je horší, než ta novější. Bohužel ani u té nové se nepovedlo odstranit neduhy z verze 1.0. Na netu jsem našel o tomto objektivu snad vše, co se dalo a všechny testované objektivy měly výše uvedené problémy.
Ta nízká cena má opravdu svůj důvod.
Také ostření bývá problém a a to jak v rychlosti, tak v přesnosti (backfocus fronfocus).
Možná zním zaujatě, ale měl jsem ho půjčený od kamaráda, protože jsem ho chtěl koupit na amazonu za podobnou cenu a pak jsem si to rozmyslel. Jinak jsou dvě verze tohoto objektivu, už přesně nevím čím se odlišují v názvu (jestli vůbec) a ta první starší je horší, než ta novější. Bohužel ani u té nové se nepovedlo odstranit neduhy z verze 1.0. Na netu jsem našel o tomto objektivu snad vše, co se dalo a všechny testované objektivy měly výše uvedené problémy.
Ta nízká cena má opravdu svůj důvod.
Sony A7 III, Tamron 17-28mm F2,8, Tamron 28-75mm F2,8 III, Samyang 35mm F2,8, Voigtlander 10mm F5,6 Heliar ASPH, Voigtlander 15mm F4.5 III, Sony 90mm Macro F2,8, Sigma 14mm F1,8 Art